Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 06

„Volvo Ocean Race”: iki nugalėtojų pakylos „Team Brunel” pritrūko vienos minutės

​Sekmadienio vakarą pasiekę penktojo etapo finišą, keturi iš šešių „Volvo Ocean Race“ laivų pademonstravo, ką reiškia sportininkų kova iki paskutinio prakaito lašo. 19 dienų atšiauriausiame vandenyne, 6776 jūrmylių (12549 km) ir dešimtys įvairiausių išbandymų nesutrukdė vienas kito vertiems varžovams galutinei kovai susitikti prie pat finišo linijos.
„Volvo Ocean Race“
„Volvo Ocean Race“

Pirmieji finišavę „Abu Dhabi Ocean Racing“ ispanų „Mapfe“ komandą aplenkė tik pusvalandžiu. „Team Brunel“ su vieninteliu šiose lenktynėse dalyvaujančiu lietuviu Roku Milevičiumi finišavo ketvirti ir nuo amerikiečių „Team Alvimedica“ apmaudžiai atsiliko vos viena minute.

„Pirmaujančiųjų ketveriukėje iš tiesų ankšta. Iš dalies tai gąsdina, iš dalies – teikia daug galimybių. Visiškai įmanoma finišuoti tiek pirmiems, tiek ketvirtiems, todėl turime likti susikaupę”, – likus porai parų iki finišo sakė „Team Alvimedica“ kapitonas Charlie’is Enrightas.

Jauniausiai varžybų komandai nepaliaujamai ant kulnų lipo „Team Brunel”, atsilikdami vos puse jūrmylės (apie 1 km). Ši įtampa ir suvokimas, jog kiekvienas teisingas sprendimas yra aukso vertės, o kiekviena klaida gali būti lemtinga, azartą kurstė iki paskutinių minučių. Vis dėlto, „Team Brunel“ nepavyko išsikovoti vietos tarp nugalėtojų trejetuko.

„Buriavimas šiame etape buvo fantastiškas, bet rezultatas erzina. Kiti laivai buvo šiek tiek greitesni ir mes negalime visos kaltės versti plyšusiai burei. Kitos jachtos turėjo savų problemų,“ – sakė komandos kapitonas Bouwie Bekkingas.

„Esam labai nusivylę tokiu rezultatu. Visa komanda yra labai liūdna, nes tai jau trečias etapas iš eilės, kai mums nepasiseka. Jaučiame ir žinome, kad esame verti daugiau, bet kažkaip vis nesugebam užimti tos vietos, kurią norėtume,” – vos finišavęs Itažajos uoste sakė lietuvis R.Milevičius.

„Mes lipome ant kulnų priekiniam trejetui, bet aplenkti juos buvo neįmanoma. Tai gniuždo. Jausmas toks, tarsi išties būtume verti antros ar bent trečios vietos“, – pridūrė R.Milevičiaus komandos draugas Dirkas de Ridderis.

Manoma, kad iš dalies pademonstruoti pilną laivo greitį „Team Brunel“ komandai trukdė prarasta didžioji priekinė burė, kurios taip ir nepavyko laivo sąlygomis sutaisyti.

Nepaisant nepavykusio mėginimo šiame etape finišuoti pirmajame trejetuke, bendroje įskaitoje „Team Brunel“ užima trečiąja vietą. Vis dėlto, nuo varžybų lyderių „Abu Dhabi Ocean Racing“ juos skiria 9 taškų skirtumas, o ketvirtoje vietoje esantys ispanai MAPFRE turi tiek pat – 18 taškų.

Taigi likus keturiems etapams iki varžybų finišo, kiekvienas taškas įgyja aukso vertę ir lieka vis mažiau laiko taškų persvarą sumažinti.

Po penkių etapų pirmasis penketukas bendroje „Volvo Ocean Race“ įskaitoje išsidėsto taip:

Abu Dhani Ocean Racing – 9 taškai
Dongfeng Race Team – 16 taškų
Team Brunel – 18 taškų
MAPFRE – 18 taškų
Team Alvimedica – 19 taškų

Kol kas penktojo etapo finišo nepasiekė moterų SCA komanda. Jų Itažajoje laukiama balandžio septintąją. Link Brazilijos uosto dar pakeliui ir „Dongfeng Race Team“, kurie dėl lūžusio stiebo įjungė laivo motorą ir pasitraukė iš penktojo etapo, tačiau deda visas pastangas, kad iki šeštojo etapo spėtų sutvarkyti laivą ir startuoti drauge su varžovais.

Šeštojo etapo startas planuojamas balandžio 19 dieną. Iš Itažajos uosto jachtos pajudės Niuporto link.

„Volvo Ocean Race“ yra aukščiausio lygio buriavimo profesionalų lenktynės aplink pasaulį. 2014 metų spalio pradžioje startavusi regata truks iki šių metų liepos. Iš viso devynis etapus turintis maršrutas driekiasi beveik 40 tūkst. jūrmylių (72 tūkst. km).

„Volvo Ocean Race“ pripažįstamos vienu sudėtingiausių ir daugiausiai ištvermės reikalaujančių sporto įvykių planetoje šalia Dakaro Ralio ar „Tour de France“ dviračių lenktynių. Gyvai varžybas galima sekti www.volvooceanrace.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius