Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 01 12 /17:56

„Lietuvos rytas“ neatsigauna: „Krasnyje Krylja“ pralaimėta 17-os taškų skirtumu

Šeštadienio vakarą „Lietuvos ryto“ krepšininkai VTB Jungtinėje lygoje pralaimėjo „Krasnyje Krylja“ ekipai 72:89 (14:23, 19:20, 19:29, 20:17). Tai buvo jau šeštasis pralaimėjimas šiame turnyre.
Janis Blumsas
Janis Blumsas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rungtynes vilniečiai pradėjo neblogai ir įpusėjus pirmajam kėliniui pirmavo, tačiau greitai paleido iniciatyvą iš savo rankų. Pirmojo kėlinio pabaigoje iš aikštės buvo išlydėtas rezultatyviausiai žaidęs Mindaugas Katelynas. Jis į aikštę grįžo trečiajame kėlinyje, tačiau lietuviai darė daug klaidų, o tolimi metimai nekrito. 

Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė 22 taškus pelnęs Renaldas Seibutis. Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo 20 taškų surinkęs Chesteris Simmonsas.

Po šių rungtynių „Lietuvos rytas“ išlaikė šeštąją vietą A grupėje su 5 pergalėmis ir šešiais pralaimėjimais. Tačiau jie lenkia „Doneck“ ekipą vos viena pergale.

„Lietuvos rytas“: Renaldas Seibutis – 22, Eimantas Bendžius – 9, Mindaugas Katelynas ir Artūras Jomantas po 8, Predragas Samardžiskis ir Nemanja Nedovičius po 7, Steponas Babrauskas – 5, Leonas Radoševičius – 4, Dejanas Ivanovas – 2, Dovydas Redikas, Janis Blūmas ir Simas Buterlevičius taškų nepelnė.

„Krasnyje Krylja“: Chesteris Simmonsas – 20, Victoras Zaryazhko – 12, Omaras Thomas – 11, Tautvydas Lydeka – 10.

Rungtynių eiga:

„Lietuvos rytas“ – „Krasnyje Krylja“ 72:89

Pirmasis kėlinys 14:23

Tritaškiu rungtynes pradėjo varžovai. Pirmąjį dvitaškį „Lietuvos rytui“ pelnė Renaldas Seibutis. Vilniečiai greitai susirinko keturias komandines pražangas. Praėjus pusei kėlinio „Lietuvos rytas“ pirmavo 10:7. Likus žaisti kiek daugiau nei 4 minutes varžovai jau metė baudos metimus, nes vilniečiams buvo įskaityta penktoji pražanga. Tai leido Samaros komandai išsiveržti į priekį 13:10. Baigiantis kėliniui „Lietuvos ryto“ krepšininkai klydo vis dažniau, o rusai sėkmingai tuo pasinaudojo ir laimėjo kėlinį 23:14. Prieš baigiantis kėliniui iš aikštelės buvo išlydėtas ant grindų atsidūręs rezultatyviausias vilniečių žaidėjas Mindaugas Katelynas.

Antrasis kėlinys 33:43

Antrajame kėlinyje lietuviams pirmuosius šešis taškus pelnė Renaldas Seibutis. Greitai vilniečiai sumažino skirtumą iki 5 taškų, tačiau rusai surengė šturmą ir vėl įgijo net 11 taškų pranašumą. Likus žaisti 4 minutes „Lietuvos rytas“ pralaimėjo 24:35. Šeštąjį tašką Samaros ekipai pelnė lietuvis Tautvydas Lydeka. Baigiantis kėliniui 4-ąją asmeninę pražangą įsirašė Predragas Samardžiskis. Pasibaigus antrajam kėliniui lietuviai pralaimėjo 33:43. Rezultatyviausias pirmoje žaidimo dalyje buvo 15 taškų pelnęs Renaldas Seibutis.

Trečiasis kėlinys 52:72

Kėlinio pradžioje aikštėje pasirodė Mindaugas Katelynas. Žaidėjo trauma nebuvo rimta. Trečiajame kėlinyje „Krasnyje Krylja“ toliau dominavo ir neleido lietuviams sėkmingai atakuoti. Gelbėti vilniečių ekipą bandė Renaldas Seibutis, kuris likus žaisti tris minutes jau turėjo savo sąskaitoje 19 taškų. Varžovams pavyko išvengti klaidų, o „Lietuvos rytas“ greitai surinko penkias komandines pražangas ir siuntė rusus prie baudų metimų linijos. Galiausiai „Lietuvos rytas“ pralaimėjo kėlinį dvidešimčia taškų – 52:72. 

Ketvirtasis kėlinys 72:89

Ketvirtajame kėlinyje ir toliau byrėjo „Lietuvos ryto“ gynyba, o snaiperių bandymai buvo nesėkmingi. Įpusėjus paskutiniam kėliniui lietuviai pralaimėjo 57:83. Į tokią duobę patekę vilniečiai nesugebėjo atsitiesti ir leidosi toliau triuškinami. Kėlinio pabaigoje svečiai trumpam atsitiesė ir sugebėjo laimėti kėlinį 20:17, tačiau rungtynės jau buvo prarastos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius