Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 16

VTB lyga: „Lietuvos rytas“ sutriuškino Nymburgo ČEZ

Vilniaus „Lietuvos rytas“ sekmadienio vakarą VTB Jungtinės lygos rungtynėse su Kęstučio Kemzūros ir Roberto Kuncaičio treniruojamais Nymburgo ČEZ krepšininkais pasiekė pergalę 104:86 (26:19, 27:29, 26:18, 25:20).
Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Saragosos CAI
Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Saragosos CAI / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po 18 taškų nugalėtojams pelnė Juanas Palaciosas ir Renaldas Seibutis, 13 – Stevanas Jelovacas, po 12 – Martynas Gecevičius, Omaras Cookas ir Darius Songaila.

Svečių gretose išsiskyrė Rašidas Mahalbasičius (16 tšk.), Chesteris Simmonsas ir Radoslavas Rančikas (po 14 taškų).

A grupėje pirmauja trylika rungtynių iš keturiolikos galimų laimėjęs Kazanės „Uniks“ (Rusija) klubas, sekmadienį namuose 91:63 (24:24, 27:10, 24:14, 16:15) nugalėjęs į penktąją poziciją smuktelėjusiai dviejų lietuvių Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (7/6) komandai.

Rezultatyviausiai svečių gretose žaidęs Mantas Kalnietis į šeimininkų krepšį įmetė 12 taškų, o Simas Jasaitis nebuvo registruotas susitikimui.

Aikštės šeimininkų startinis penketas: Omaras Cookas, Martynas Gecevičius, Gediminas Orelikas, Darius Songaila ir Juanas Palaciosas.

Rungtynių pradžioje dominavę „Lietuvos ryto“ krepšininkai daugiausiai M.Gecevičiaus ir D.Songailos pastangomis pabėgo į priekį 11:2. Po minutės pertraukėlės taktinius pakeitimus atlikę svečiai ėmė mažinti atsilikimą, tačiau kėlinio pabaigoje iniciatyvą susigrąžinę vilniečiai sužaidus 10 minučių vėl tvirtai pirmavo – 26:19.

Antrajame ketvirtyje stringančiu „Lietuvos ryto“ puolimu ir prastu žaidimu gynyboje pasinaudoję svečiai ne tik išlygino rezultatą, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai (31:30). Vis dėlto tai truko neilgai – po J.Palacioso ir D.Songailos iš eilės pelnytų 9 taškų Vilniaus klubas pirmavo 39:35. ČEZ toliau atkakliai priešinosi, tačiau tolimų metimų dėka „Lietuvos rytas“ prieš didžiąją pertrauką turėjo 5 taškų persvarą – 53:48.

Trečiajame kėlinyje vaizdas aikštėje tik gerėjo – po O.Cooko ir M.Gecevičiaus tritaškių aikštės šeimininkai turėjo jau dviženklį pranašumą (66:55). Per daug varžovų neprisileidę vilniečiai užtikrintai diktavo sąlygas. Prieš paskutinę rungtynių atkarpą „Lietuvos rytas“ pirmavo 79:66.

Ketvirtajame kėlinyje svečiai iš Čekijos didesnio pavojaus nekėlė – patikimai rungtyniavę sostinės krepšininkai žygiavo pergalės link. Likus kiek daugiau nei 1 minutei 100-ąjį komandos tašką baudos metimu pelnė Renaldas Seibutis. Finalinė sirena skelbė triuškinančią „Lietuvos ryto“ pergalę rezultatu 104:86.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius