Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 12

VTB versija: „Žalgirio“ kaip ir nėra – „Lietuvos rytas“ yra komanda Nr.1 Lietuvoje

Rusijos VTB Jungtinės lygos spaudos tarnyboje dirbantys žurnalistai apsilankė ir Vilniuje. Spalio 27-ąją Lietuvos sostinėje viešėję spaudos atstovai susuko filmuką apie Vilnių ir sostinės „Lietuvos ryto“ krepšinio ekipą. Nors VTB dirbantys ir internetinį puslapį tvarkantys žurnalistai pasistengė sostinės komandą kitų šalių sirgaliams pristatyti tik iš geriausios pusės, Lietuvoje filmas apie šį klubą sulauks, greičiausiai, skirtingų nuomonių. Ir savo poziciją reikš ne tik „Lietuvos ryto“, bet ir Kauno „Žalgirio“ sirgaliai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Krepšinio Vatikanu Europoje pavadinę Lietuvą, žurnalistai iš Rusijos savo filmuke atkreipė dėmesį, kad Vilniaus „Siemens“ arena yra pastoviai užpildyta 11 tūkst. krepšinio sirgalių, o kiekvienas Vilniaus gyventojas tikrai žino, kada ir su kuo kovoja „Lietuvos rytas“.

Filmuotoje medžiagoje buvo kalbinti ir „Lietuvos ryto“ ekipos direktorius Martynas Purlys, ir komandoje žaidžiantys Renaldas Seibutis bei Darius Songaila.

Tačiau kalbėdami apie „Lietuvos ryto“ klubo istoriją, žurnalistai neužsiminė nė karto, kad be LKL vicečempionų Lietuvoje yra ir LKL čempionas Kauno „Žalgiris“. Sostinės komanda buvo įvardijama kai stipriausia šalies ekipa, o antroji pagal pajėgumą ekipa buvo iki tol gyvavusi Vilniaus „Statyba“.

„Vilniaus „Lietuvos rytas“ labai ilgai lipo iki aukštumų ir dabar šis klubas yra numeris vienas šalyje, – pasakojo apie „Lietuvos ryto“ istoriją rusų žurnalistai. – Senais 1964 metais atsirado klubas „Statyba“ – legendinė komanda - numeris du Lietuvoje ir tik 1990-siais ekipa gavo naują pavadinimą bei pradėjo kovoti dėl lyderio pozicijos.

Vieną rytą virš Vilniaus patekėjo saulė – komandos trofėjų kolekcija pradėjo staigiai pildytis. Atėjo laikas ir pastatytai „Siemens“ arenai ir dabar čia pastoviai nėra vietų. Nors vasarą čia žaidžia Lietuvos krepšinio rinktinė, tačiau šeimininkas šiuose namuose – „Lietuvos ryto“ ekipa.

Įdomu, kad Kauno „Žalgiris“ VTB lygoje kovojo trejus pastaruosius metus ir tik šiemet, dėl finansinių problemų ir itin sunkaus varžybų grafiko, nutarė nežaisti šioje lygoje.

VIDEO: Video apie "Lietuvos rytą"

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius