-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

„Lietuvos rytas“ neprilygo CSKA ir prarado šansus patekti į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą (nuotraukos)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai prarado net ir teorines galimybes patekti į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą. Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai trečiadienį A grupės rungtynėse namuose 63:73 neprilygo Ramūno Šiškausko atstovaujamai Maskvos CSKA (Rusija).
Rungtynių akimirka
Ramūnas Šiškauskas (k.) su buvusia komanda Vilniuje kovojo pirmą kartą per savo karjerą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nemažą susidomėjimą kėlusioje dvikovoje šeimininkai pirmavo vos vieną kartą – antrame kėlinyje (26:24). Visą kitą rungtynių laiką priekyje buvo svečiai iš Maskvos.

CSKA tvirtai laikė mačo vadžias savo rankose, o paskutinį vilniečių šturmą ketvirtame kėlinyje (53:57) numalšino taikliais tritaškiais.

R.Šiškauskas nugalėtojams per 20 minučių pelnė 4 taškus (1/6 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 2/4 baudų), sugriebė 4 atšokusius kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, suklydo 2 ir prasižengė 1 kartą.

„Lietuvos rytas“: K.Bajramovičius 14, M.Gecevičius ir D.J.Strawberry po 10, S.Babrauskas 9, M.Bjelica 8, Kh.el Aminas 6, B.Newley 4 (7 atk. kam.), J.Valančiūnas 2.

CSKA: J.Gordonas 19 (6 atk. kam.), M.Smodišas 17, T.Langdonas ir A.Zabelinas po 9.

Kitose trečiadienį vykusiose VTB Vieningosios lygos A grupės rungtynėse Kazanės „Unics“ (Rusija) svečiuose 90:78 įveikė Minsko „Minsk-2006“ (Baltarusija) ir su CSKA užsitikrino vietą turnyro finalo ketverte.

A grupė
V.KomandaR.P.Pr.Tašk. sant.
1.Kazanės „Unics“871+114
2.Maskvos CSKA871+113
3.Vilniaus „Lietuvos rytas“844+21
4.Minsko „Minsk-2006“844+15
5.Dniepropetrovsko „Dnipro“716-108
6.Espo „Honka“707-155

Kitas rungtynes VTB Vieningosios lygos A grupėje „Lietuvos rytas“ žais kovo 10 dieną išvykoje su Minsko „Minsk-2006“ (Baltarusija) ekipa.

Prieš rungtynes

Lietuvos čempionams idealiu atveju reikėtų Rusijos čempionus ne tik nugalėti, bet tai padaryti ne mažesniu kaip 19 taškų skirtumu – daugiau nei buvo pralaimėta pirmose poros rungtynėse (61:80).

Tiesa, norint pakilti iki antros A grupės vietos Lietuvos čempionams neužtenka laimėti visų likusių mačų – reikia laukti ir varžovų nesėkmių.

„Lietuvos rytui“ užduotį gali palengvinti tai, kad CSKA šiandien Vilniuje negalės remtis stipriausia sudėtimi. Prie vis dar nežaidžiančio Viktoro Chriapos savaitgalį prisidėjo kojos traumą patyręs Jonas Robertas Holdenas.

Pastarąsias dvejas rungtynes Rusijos čempionate praleido ir lietuvis Ramūnas Šiškauskas, bet jis antradienį atvyko į Vilnių ir žadėjo pasirodyti aikštelėje. Beje, buvusiam „Lietuvos ryto“ krepšininkui tai bus pirmos rungtynės Vilniuje kovojant su sostinės ekipa.

Problemų dėl traumų turėjo ir „Lietuvos ryto“ klubas. „D.J.Strawberry tik pradėjo treniruotis, nugaros problemų turi ir Simas Jasaitis. Neaišku, ar jis žais su CSKA“, – antradienį sakė A.Trifunovičius.

Rungtynių eiga

Starto penketai

„Lietuvos rytas“: Kh.el Aminas, S.Babrauskas, B.Newley, M.Bjelica ir J.Valančiūnas.

CSKA: J.Gordonas, T.Langdonas, N.Kurbanovas, A.Vorontsevičius ir D.Sokolovas.

Pirmą kartą su buvusia komanda Vilniuje žaisiantis Ramūnas Šiškauskas sirgalių sutinkamas šiltais plojimais. Vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų „Lietuvos ryto“ aprangą vilkėjo 1998–2004 metais.

Rungtynes komandos pradėjo rezultatyviomis atakomis (2:2, 6:7). Nors CSKA dažniau buvo priekyje, „Lietuvos rytas“ į sėkmingus svečių išpuolius atsakydavo sėkmingomis atakomis (11:11).

Pirmo kėlinio pabaigoje aikštelėje pasirodė ir CSKA legionierius iš Lietuvos R.Šiškauskas. Svečiai bandė atitrūkti (11:15), bet po pirmų 10 minučių komandas skyrė tik 3 taškai (14:17).

Antrame kėlinyje CSKA pavyko atitrūkti (14:21), tačiau Martynas Gecevičius pataikė iš toli, Kenanas Bajramovičius kelis kartus iš eilės pelnė du taškus su varžovo pražanga ir „Lietuvos rytas“ sužaidus 15 minučių pirmą kartą išsiveržė į priekį (26:24).

Deja, CSKA vėl pavyko perimti iniciatyvą. Pasinaudodami vilniečių klaidomis Rusijos čempionai spurtavo 2:12 ir susikrovė rekordinę 8 taškų persvarą (28:36). CSKA turėjo galimybę dar labiau nutolti, kai M.Gecevičius užsidirbo techninę pražangą, tačiau R.Šiškauskui jos paversti taškais nepavyko – lietuvis prametė abu baudų metimus. Po dviejų kėlinių svečiai pirmavo rezultatu 30:38.

Trečias kėlinys prasidėjo taikliu Marjašo Smodišo tritaškiu ir praraja tarp komandų pirmą kartą pasiekė dviženklę ribą (30:41). Vilniečiai bandė pasivyti varžovus, tačiau klaidos ir netaiklūs metimai neleido to padaryti. Tiesa, po trijų kėlinių CSKA pirmavo mažiau nei po dviejų – 7 taškais (45:52).

Ketvirtame kėlinyje aktyviai savų sirgalių palaikomi vilniečiai kilo į lemiamą šturmą (50:56, 53:57). Tačiau T.Langdonas ir N.Kurbanovas pataikė iš toli, A.Trifunovičiaus auklėtinių puolimas užstrigo, o skirtumas tarp komandų išaugo iki 11 taškų (57:68). Rungtynes vilniečiai pralaimėjo rezultatu 63:73 (14:17, 16:21, 15:14, 18:21).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius