Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2013 07 04

„Warriors“ generalinis direktorius Bobas Mayersas: „Net neabejoju, kad Nemanja Nedovičius prasimuš į komandą“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ įžaidėjas iš Serbijos Nemanja Nedovičius kelia sparnus į NBA lygą. Įžaidėją šių metų NBA naujokų biržoje 30-uoju numeriu pakvietė „Golden State Warriors“ klubas, kuris tikisi, kad serbas į komandą prasimšti gali jau šiemet.
Nemanja Nedovičius
Nemanja Nedovičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip 15min.lt rašė trečiadienį, „Warriors“ ir „Lietuvos ryto“ klubai intensyviai derasi dėl 22 metų krepšininko perpirkimo. Už serbą Vilniaus ekipa turėtų gauti apie 550 tūkst. JAV dolerių (apie 1,44 mln. litų) išpirką, nes sutartis su krepšininku galioja dar dviems sezonams.

„Warriors“ klubo generalinis direktorius Bobas Mayersas spaudos konferencijos metu prieš kelias dienas teigė neabejojantis, kad N.Nedovičius prasimuš į komandą.

„Mums jame patinka daug dalykų – pirmiausia, jo ūgis. Jis yra atletiškas 193 cm ūgio įžaidėjas, galintis prasiveržti po krepšiu. Tai geriausios jo savybės. Patinka jo amžius – jam dar tik 22-eji. Patinka jo sprendimų priėmimas, tai, kad jis mėgsta žaisti „du prieš du“ ir puikiai atakuoja krepšį“, – B.Mayersas vardijo geriausias N.Nedovičiaus savybes.

Ir netrukus pridūrė: „Aš neabejoju, kad jis prasimuš į komandą. Manau, kad jis turi visas galimybes ir talentą žaisti NBA lygoje“.

Oklando komanda tikėjosi išbandyti N.Nedovičių NBA vasaros lygoje ir tada nuspręsti, kviesti krepšininką į komandą šį ar kitą sezoną. Vis dėlto klubas persigalvojo ir šiuo metu intensyviai derasi su „Lietuvos rytu“ dėl žaidėjo perpirkimo.

„Jautėme, kad tai yra talentas, kurio negalime praleisti. N.Nedovičius turi sutartį su Europos komandą, tad mums reikės rasti sprendimą. Šiuo metu vyksta derybos“, – teigė B.Mayersas.

Nors N.Nedovičiaus sutartis su LKL vicečempionų komanda galioja dar dvejus metus, tačiau joje numatyta išlyga, kad N.Nedovičius po kiekvieno sezono gali išvykti į NBA lygą, jeigu jį įsigyjantis klubas sumokės išpirką.

„Warriors“ ekipoje pagrindinio įžaidėjo pozicija priklauso 25 metų 191 cm ūgio amerikiečiui Stephenui Curry, kuris praėjusio sezono atkrintamosiose varžybose mesdavo po 23,4 taško ir atlikdavo po 8 rezultatyvius perdavimus.

Nuo suolo į šią poziciją visų pirma eina kitas amerikietis – 29-erių Jarrettas Jackas. Reguliariajame sezone įžaidėjas pelnydavo po 13 taškų (45 proc. taikl.) ir atlikdavo po 5,5 rez. perd., tačiau atkrintamosiose jo statistika pagerėjo – 17,2 taško (51 proc. taikl.), 4,4 rez. perd.

Po sezono J.Jackas tapo laisvuoju agentu, tačiau B.Mayersas teigė, kad klubas siūlys žaidėjui naują sutartį ir tikisi, kad J.Jackas liks „Warriors“ ekipoje.

Praėjusį sezoną su Vilniaus klubu Eurolygoje dalyvavęs N.Nedovičius per dešimt mačų vidutiniškai pelnydavo po 9,8 taško (38 proc. dvit.,  34 proc. trit.), atkovodavo po 2,5 atšokusio kamuolį ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo. LKL finalo serijoje serbas buvo vienas naudingiausių vilniečių žaidėjų.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius