Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

„Wikipedia“ žino viską: burtų rezultatai buvo paskelbti prieš juos traukiant

Interneto žinynas Wikipedia.org panašu, kad kai ką žino anksčiau, nei tai įvyksta. Traukiant Europos vyrų krepšinio čempionato burtus komandos jau buvo suskirstytos į grupes ir dauguma iš jų teisingai.
Burtų traukimo ceremonijos akimirka
Burtų traukimo ceremonijos akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Krepsinis.net žurnalistui stebint burtų traukimo ceremoniją Nacionaliniame dramos teatre ir įsijungus tinklalapį „Wikipedia“ norint pasitikslinti vieną faktą, į akis krito, kad A grupėje prie jau ištrauktų ispanų, turkų, lietuvių ir britų buvo pridėti lenkai bei kvalifikaciją įveikusi ekipa.

Šiuo atradimu pasidalijus su šalia sėdinčiais kolegomis ėmėme spėlioti, ar tikrai netrukus penktąja mūsų grupės komanda taps Lenkija. Į sceną pakvietus Aleksandrą Volkovą ir šiam ištraukus lapelį su užrašu „Poland“, visi nustebome.

Netrukus žvilgsnis nukrypo į B grupę, kur kita komanda turėjo tapti Italija. A.Volkovas lyg pagal grafiką ištraukė lapelį su užrašu „Italy“.

C ir D grupėse situacija buvo identiška. Dar prieš traukiant burtus buvo priskirtos atitinkamai Bosnija ir Hercegovina bei Bulgarija.

Tiesa, iš šeštojo krepšelio „Wikipedia“ teisingai įrašė tik komandą A grupėje.

Krepsinis.net redakcija negali pasakyti, ar teisingai buvo suskirstytos komandos iš pirmų keturių krepšelių, nes tuo metu tinklalapio nestebėjo.

Visgi mūsų fotogalerijoje iš pateiktų nuotraukų matomas laikas bei data, kai nuotrauka buvo padaryta.

Lietuvos rinktinės būsimas varžovas buvo aiškus jau prieš 20 valandą 57 minutes, o burtas buvo ištrauktas kelios minutės po 21 valandos. Visų kitų grupių išsidėstymas taip buvo užfiksuotas 2–4 minutėmis anksčiau, nei oficialiai buvo ištraukas burtas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius