2011 11 14

Žaidėjai atmetė pasiūlymą, NBA sezonas veikiausiai neįvyks

Atomazga su nelaiminga pabaiga. Taip jaučiasi daugelis stipriausios planetos krepšinio lygos gerbėjų. NBA krepšininkų asociacija atmetė Davido Sterno pasiūlymą ir nusprendė pateikti ieškinį teismui dėl lygos vadovų daromo spaudimo.
NBA žaidėjų asociaicjos prezidentas Derekas Fisheris
NBA žaidėjų asociaicjos prezidentas Derekas Fisheris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Šis sprendimas šansus, kad 2011/12 metų NBA sezonas bus išsaugotas, sumažino iki minimumo. Nėra jokios abejonės, jog lygos reguliarusis sezonas nestartuos gruodžio 15 dieną, kaip buvo planuota anksčiau.

Krepšininkų asociacijos vykdomasis direktorius Billy Hunteris tokį sprendimą aiškino nesąžiningomis pasiūlyme pateiktomis sąlygomis. „Krepšininkai priimti tokio pasiūlymo buvo nepasiruošę. Išdėstytos sąlygos yra paprasčiausiai nesąžiningos.“

„Tai yra geriausias krepšininkų priimtas sprendimas. Noriu pabrėžti, jog mums visiems šios derybos yra labai svarbios. Jos gali nulemti tolimesnę mūsų karjerą. Mes visi manome, jog dabar svarbiausia išlikti vieningiems ir teikti pirmenybę ateičiai, o ne skubėti priimti neapgalvotą sprendimą ir vėliau gailėtis. Mes žiūrime į ateitį, galvojame ne tik apie save, bet ir apie tuos, kurie pravers NBA lygos duris per artimiausius dešimt metų“, – sprendimą motyvavo krepšininkų asociacijos prezidentas Derekas Fisheris.

NBA lygos komisaras D.Sternas neslėpė nusivylimo ir pasipiktinimo krepšininkų sprendimu. „Tai yra nesąmonė. Jeigu jie nori šitaip derėtis, tuomet galėjo tai daryti daug anksčiau. Tuomet bent jau būtų buvusi galimybė išsaugoti sezoną. Tačiau atrodo, jog jie nori patys save pražudyti.“

„Šiandien jie paspaudė mygtuką. Nuo šiandien krepšininkai gali pamiršti bet kokį supratingumą“, – nevyniodamas žodžių į vatą užbaigė lygos komisaras.

D.Fisherio pasisakymas (anglų kalba):

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius