Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 04

Žalgiriečiui Robertui Javtokui – naujos prošvaistės iš rusų atsiimti solidžią skolą

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos vidurio puolėjas Robertas Javtokas pastarąsias kelias savaites galėtų cituoti lietuvių patarlę „skola – ne žaizda, neužgyja“. Žaidėjas buvo įsitikinęs, jog neatgaus pinigų, uždirbtų dvejus metus atstovavus rusų Maskvos „Dinamo“ klubui, tačiau pastarųjų mėnesių įvykiai suteikė vilties – dešimtūkstantinė rusų skola lietuviui gali būti ir išmokėta.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kiek man skolinga Rusijos ekipa? Gal kam maži pinigai, man – tikrai dideli. Neįvardysiu tikslios sumos – sakysime, jog maskviečiai skolingi dešimtimis tūkstančių“, – pasakojo R.Javtokas.

Dabar „Žalgirio“ ekipai atstovaujantis 32-ejų krepšininkas Rusijos aukščiausios lygos komandai „Dinamo“ atstovavo 2007–2009 metais. Itin didelių ambicijų turėjusi, garsius bei brangius žaidėjus įsigijusi ir net biudžetu Maskvos CSKA komandą siekusi perspjauti dinamiečių ekipa jau po pirmojo – 2007–2008 metų sezono pradėjo skandalingai „buksuoti“.

Beveik trejus metus siekęs tapti pirmuoju Rusijos krepšinio platybėse, „Dinamo“ „išsikvėpė“ 2010 metais: skolos žaidėjų algoms siekė šimtus milijonų rublių, Rusijos čempionato rengėjams maskviečiai prasiskolino 10,7 mln. rublių (apie 1 mln. litų), tad Maskvos klubas 2011-aisiais buvo išmestas iš elitinės lygos ir tik vegetavo trečioje pagal pajėgumą Rusijos lygoje.

Pinigų negavę krepšininkai praėjusiais metais pradėjo teismų maratonus su „Dinamo“ vadovais, tarp kurių buvo ne viena Rusijos šou verslo žvaigždė, garsūs valstybės veikėjai bei krepšinio elitas. Teigiama, jog sutartis su žaidėjais pasirašinėjo legendinio rusų trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus – Vladimiras Gomelskis.

Šiemet paaiškėjo, jog 13 krepšininkų, atstovavusių komandai 2007–2011 metais, pareiškė kolektyvinį ieškinį teismui ir reikalauja iš „Dinamo“ ekipos 100 mln. rublių (apie 8,3 mln. litų). Šnekama, jog vien tik Dmitrijui Chvostovui per sezoną maskviečių ekipa buvo pasižadėjusi mokėti 800 tūkst. eurų.

„Mano pavardės tarp tų trylikos žaidėjų nėra. Skambino man buvęs „Dinamo“ žaidėjas Dmitrijus Domani, siūlėsi prisijungti, tačiau aš Lietuvoje, jie Rusijoje – būtų sunku viską suderinti. Tačiau mano agentas ir jo pasamdyti advokatai dirba šiuo klausimu.

Esame parašę raštus į „FIBA Europe“ dėl „Dinamo“ nemokumo, tačiau metus ekipa merdėjo, buvo trečioje lygoje, todėl FIBA negalėjo imtis jokių veiksmų. Dabar viskas pasikeitė – „Dinamo“ vėl nori kilti iš pelenų, žaisti aukščiausiame divizione, todėl bando kalbėtis dėl skolų“, – 15min.lt pasakojo R.Javtokas.

Kaip aiškino Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, jam jau skambino „Dinamo“ komandos atstovai.

„Na, skambino, žadėjo kažkaip sugrąžinti skolą. Kai buvai „palaidojęs“ tuos pinigus, optimistiškai nuteikia tokios naujienos. Sakysime taip – viskas juda į gerąją pusę. Nesitikėjau, kad bandys su manimi kalbėtis“, – aiškino po sunkios traumos atsigaunantis ir jau visa jėga „Žalgiryje“ kovojantis R.Javtokas.

Maskviečių ekipoje 2008–2009 metų sezone kartu su R.Javtoku žaidė ir dar vienas mūsų šalies krepšininkas – Darjušas Lavrinovičius.

„Neturėdamas pinigų, „Dinamo“ klubas su krepšininkais siekė atsiskaityti daiktais, – juokėsi R.Javtokas. – Padengiant kontrakto pinigus, Darjušas gavo butą Maskvoje. Kaip supratau, tuo Brolio istorija su skola ir išsisprendė. Tačiau tik jis gali viską tiksliau pasakyti...

Man taip pat buvo perduotas klubo butas Maskvoje, tačiau jį pardavus buvo padengta tik dalis sutarties sumos. Tad „Dinamo“ man vis skolingas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius