-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 26

Žalgirietis Darius Songaila: „Buvome šaunūs, bet aš galėjau žaisti ir geriau“

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas savo aikštėje pasiekė pergalę Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse. Kauniečiai antrojo rato mače nugalėjo Stambulo „Galatasaray“ ekipą 72:59 (23:8, 19:16, 12:19, 18:16). Žalgirietis Darius Songaila pabrėžė, kad komanda žaidė pakiliai, drausmingai ir išsaugojo tempą visą rungtynių laiką.
Darius Songaila
Darius Songaila / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

D.Songaila, pelnęs rungytnėse 8 taškus, gyrė savo komandą, o savo žadimą vertino kritiškai: „Galėjau žaisti daug geriau. Antroje rungtynių pusėje nepataikiau lengvų metimų. Gal kojos buvo ne ten, kur reikia, bet tokias progas būtina išnaudoti. Atrodo meti iš arti, bet kamuolys tik bum bum ir neįkrenta.

– Kas lėmė „Žalgrio“ pergalę?

– Visi žaideme drausmingai, beveik visą rungtynių laiką išlaikėme gerą tempą, buvome greiti, nors ir buvo nesėkmingų momentų.

– Tikriausiai padėjo ir gera gynyba, kurią visada labai pabrėžia treneris Gintaras Krapikas?

– Žinoma, visi labai gerai grūmėmės savo aikštės pusėje, o tai leido perėmus kamuolį surengti greitas ir tikslias atakas. Net tada, kai nepataikydavome, neleidome sumažinti skirtumo gerai gindamiesi.

– Komanda žaidė be Artūro Gudaičio, kuris patyrė traumą. Ar be jo žaidimas labai skiriasi?

– Žinoma, be A.Gudaičio žaidžiame kitaip: gal mažiau tų pikenrolų, efektingų dėjimų iš viršaus. Bet treneris parengė gerą planą ir mes jį įgyvendinome.

„Žalgiris“ E grupėje jau turi tris pergales, o turkai liko su dviem. Žalgiriečiai atsirevanšavo Stambulo komandai už nesėkmę Stambule – tuomet „Galatasaray“ sugebėjo palaužti Lietuvos ekipą 78:69.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius