-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 15

Žalgirietis Klimavičius apsigynė bakalauro darbą

Pasibaigus krepšinio sezonui Kauno „Žalgirio“ puolėjas Tadas Klimavičius negalėjo mėgautis visais atostogų malonumais – 27–erių metų krepšininkui teko įkopti ir į mokslo aukštumas. Visai neseniai T.Klimavičius užbaigė studijas Šiaulių universiteto (ŠU) Edukologijos fakultete ir apsigynęs bakalauro darbą tapo kūno kultūros ir sporto specialistu, rašo Lietuvos vicečempionų svetainė internete.
T.Klimavičius
T.Klimavičiaus darbas buvo įvertinas aštuonetu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mokslus Šiaulių universitete T.Klimavičius pradėjo krimsti 2006 m., kuomet žaidė „Šiaulių“ komandoje. Po metų nusprendęs krepšininko karjerą tęsti Graikijoje mokslą dieniniame skyriuje Tadas iškeitė į neakivaizdines studijas.

„Išvykdamas iš „Šiaulių“ klubo žinojau, kad šiame mieste negyvensiu, tačiau nesinorėjo vėjais paleisti metų įdirbio. Tapau neakivaizdinio skyriaus studentu ir, nors gyvenau užsienyje, vis tiek bendraudavau su dėstytojais ir atlikdavau visas užduotis“, – sakė T.Klimavičius.

Grįžęs rungtyniauti į Kauno „Žalgirį“ puolėjas ir toliau tęsė mokslus. „Kaip ir visi neakivaizdininkai vykdavau į atsiskaitymus, laikydavau egzaminus. Nepasakyčiau, kad dėstytojai man darydavo nuolaidų, bet ir neskriausdavo. Mokslas man nebuvo kančia“, – kalbėjo šią savaitę ŠU bakalaurų šventėje diplomą gausiantis krepšininkas.

Baigiamajam darbui T.Klimavičius pasirinko temą apie profesionalių sportininkų greičio pratimų metodiką. Studento pastangas baigiamųjų darbų gynimo komisija įvertinto 8 balais. Pasak T.Klimavičiaus, panašaus įvertinimo jis ir tikėjosi.

Baigęs bakalauro studijas 204 cm ūgio žaidėjas neatmeta galimybės siekti ir magistro laipsnio.

„Dar nesu nieko nusprendęs. Yra laiko pagalvoti, bet griežto „ne“ tikrai nesakau. Galbūt ir profesoriumi tapsiu“, – juokavo diplomuotas sporto specialistas T.Klimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius