Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

„Žalgirio“ atstovas: G.Jurakas žaidė prastai, tad negaus nė cento

Nors 2007–2008 metų sezoną Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs slovėnas Goranas Jurakas nesumokėtą atlyginimo dalį bando atgauti per teismus, klubo atstovai tvirtina, jog krepšininkas nebuvo toks naudingas komandai, kaip iš jo buvo tikimasi, ir nesiruošia puolėjui mokėti nė cento.
Slovėnas Kauno "Žalgiriui" atstovavo 2007/08 metų sezone.
Slovėnas Kauno „Žalgiriui" atstovavo 2007–2008 metų sezone. / Scanpix archyvo nuotr.
Temos: 1 Goranas Jurakas

Į ketvirtadienį Kauno apygardos teisme vykusį posėdį atvykęs VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ atstovaujantis advokatas Gintaras Černiauskas teisėją patikino, jog „Žalgiris“ su G.Jurako atstovais jau pradėjo derybas dėl taikos sutarties. Vis dėlto advokatas teismui pateikė klubo priešieškinį dėl kontrakto su krepšininku pakeitimo. Kadangi į teismą neatvyko G.Jurakui atstovaujantis advokatas, o teisėjai buvo pateikta naujos medžiagos, posėdis nukeltas iki rugsėjo mėnesio.

Kai jis žaidė Liublianos komandoje „Olimpija“, jo vidutinis naudingumo koeficientas buvo 15-a. Žaidžiant Kaune, jis nesiekė nei 10. Pagrįstai tikėdamiesi vienos kokybės, gavome kitą.

Prieš dvejus metus Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs slovėnas per sezoną turėjo uždirbti 300 tūkst. eurų, tačiau klubas žaidėjui išmokėjo tik 210 tūkst. eurų. Dėl dalies neišmokėto atlyginimo krepšininkas kreipėsi į teismą. „Žalgiriui“ atstovaujantis advokatas G.Černiauskas be didesnių užuolankų leido suprasti, jog klubas neketina krepšininkui sumokėti 90 tūkst. eurų skolos.

„Žiūrėdami į kontraktą matome, jog daugybė sąlygų yra primestos iš agento ir žaidėjo pusės. Tuo tarpu klubo ir žaidėjo įsipareigojimai yra neadekvatūs. Žaidėjo pagrindinis įsipareigojimas yra atvykti į klubą, o toliau jo sportinė forma, indėlis į komandos rezultatus nėra apibrėžti. Galų gale, jeigu mes perkame žaidėją, lyginame jo statistinius duomenis. Kai jis žaidė Liublianos komandoje „Olimpija“, jo vidutinis naudingumo koeficientas buvo 15-a. Žaidžiant Kaune, jis nesiekė nei 10. Pagrįstai tikėdamiesi vienos kokybės, gavome kitą“, – naujienų portalui 15min.lt kalbėjo advokatas.

G.Černiauskas palygino dviejų sezonų naudingumo koeficientų vidurkį ir spėjo, jog G.Jurakas, pasirašęs kontraktą, galėjo nebeįdėti užtektinai pastangų, kad išlaikytų profesionalaus žaidėjo lygį.

„Jeigu mes įsipareigojome jam sumokėti tiek pinigų, o jis įsipareigojo savo paslaugas teikti kokybiškai, tačiau to nedaro, turime teisę peržiūrėti atlyginimo dydį. Jeigu atlyginimo dydį ir jo įdėtas pastangas į bendrą komandos rezultatą vertinsime pagal sąžiningumo ir protingumo kriterijus, tai nebus adekvatu ir subalansuota, – akcentavo teisininkas. – Su žaidėju ir jo atstovu deramės dėl taikos sutarties. Šiuo metu, kai tiek agentas, tiek žaidėjas atostogauja ir labiau rūpinasi, kaip sudaryti naują kontraktą, derybos kiek įstrigo, bet manau, kad viskas baigsis geruoju, nes kaip rodo patirtis, „Žalgiriui“ pavyko susitarti su visais žaidėjais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius