-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 18

„Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas: „Užlipai ant „Žalgirio“ logotipo – padarei 10 atsispaudimų“

Trečiadienį „Žalgirio radijas“ telefonu bendravo su Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu. Kiekvienas laidos klausytojas, iš anksto pateikęs klausimus socialiniame Facebook tinkle, galėjo užduoti žaidėjui klausimą. Į daugumą jų P.Jankūnas pateikė nuoširdžius atsakymus.
Rungtynių akimirka
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio radijo“ laidos vedėjai Reda Lišauskaitė ir Vaidas Leliuga šmaikštavo kartu su žalgiriečiu, kuris taip pat nestokojo humoro jausmo ir papasakojo daug įdomių dalykų.

- Kokia yra pati geriausia ir linksmiausia dovana? Ar mėgsti dovanoti dovanas?

- Geras klausimas... Ne taip jau dažnai aš jas ir gaunu, gal tik gimtadienio proga. Bet tokios linksmiausios negalėčiau išskirti. Man labiau patinka dovanoti dovanas, nei jas gauti, nes dovanų gavimo aš nesureikšminu, daug smagiau tiesiog pabendrauti su žmogumi.

- Ar tiesa, kad „Žalgirio“ rūbinėje kam nors užlipus ant komandos logotipo to žmogaus laukia bausmė?

- Taip, yra tokia taisyklė. Jei užlipi ant „Žalgirio“ logotipo, reikia padaryti dešimt atsispaudimų. Ir pačiam karjeros pradžioje yra tekę juos daryti, bet dabar nebent  žurnalistai netyčia užlipa. Kol kas dar būname jiems atlaidūs, nes jie būna apsikrovę visokiausiomis kameromis ir kita žurnalistine atributika.

- Ką galėtum pasakyti apie komandos naujoką Ibrahimą Jaaberą?

- Jis labai atsidavęs krepšiniui, susikoncentravęs, nori kuo greičiau įsilieti į komandą. O aš manau, kad jis tikrai galės padėti komandai.

- Kelintą valandą eini miegoti ir kelintą keliesi?

- Gyvenime atsiradus vaikams, mano grafikas sudėliotas labai tiksliai. Einu miegoti... na pradedame eiti nuo dešimt... maždaug iki vienuolikos, o keliamės apie pusę devynių ar aštuntą ryte.

- Ar norėtum, kad tavo vaikai sektų tavo pėdomis ir būtų krepšininkai?

- Ką jau jie pasirinks, tas ir bus. Aišku, padėsiu, jeigu pasirinks krepšinį, bet tiesiog leisiu jiems patiems nuspręsti. Svarbiausia, kad geri žmonės išaugtų.

- Ar buvai moksliukas?

- Padauža nebuvau niekada, o moksliukas buvau iki ketvirtos ar šeštos klasės. Tokio amžiaus vaikai juk visi gerai mokinasi. Po to, prasidėjus treniruotėms, mokslai truputį nukentėjo. Klasėje nebuvau nei geriausias, nei blogiausias.

- Ar siūlei Kuziai (Mindaugui Kuzminskui) apsikirpti?

- Šimtą kartų turbūt jau siūlyta, bet mes patys jau praradome viltį. Buvome ir patys atsinešę skutimosi mašinėlę, bet yra kaip yra. Na, negalima turbūt žmogaus versti kažko daryti prieš jo valią.

- Kaip reaguoja tavo vaikai pamatę tėvelį per televizorių?

- Vyresnysis sūnus jau atskiria ir pažįsta, kur aš esu, eina į varžybas su šeima. O jaunesnysis, jeigu pamato, kad krepšinį rodo per televizorių, iš karto šaukia: „Tėte, tėte!“.

- Koks gyvenimas vyrauja rūbinėje? Ar ten rimtomis temomis diskutuojate, ar ir pajuokaujate?

- Oi... ypatingas gyvenimas vyksta rūbinėje. Mes dažnai sakome, kad kitiems žmonėms tą turbūt būtų sunku suprasti, nes atrodytų, kad mes vien „bajeriais“ ir gyvename. Susirinkę ten visi linksmi vyrukai, vien broliai ką reiškia. Tačiau eidami į krepšinio aikštelę susikaupiame ir prasideda darbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius