Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

„Žalgirio“ sirgaliai prie Ūkio banko degins žvakutes (atnaujinta 14.20 val.)

Protu sunkiai suvokiamais Kauno „Žalgirio“ savininko Vladimiro Romanovo sprendimais pasipiktinę kauniečiai savo nuomonę ketina išreikšti taikia protesto akcija.
Sirgaliai jau yra rengę taikią protesto akciją. TIesa, tuomet kauniečiai būriavosi prie kito banko.
Sirgaliai jau yra rengę taikią protesto akciją. TIesa, tuomet kauniečiai būriavosi prie kito banko. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

V.Romanovui paskelbus apie klubo vyriausiopjo trenerio Dariaus Maskoliūno atleidimą bei šį strategą netiesiogiai apkaltinus dėl tyčinių pralaimėjimų, tarp „Žalgirio“ gerbėjų kilo didžiulė pasipiktinimo banga.

Ketvirtadienį komandos sirgaliai ketina rinktis prie Kaune, Laisvės alėjos ir Maironio gatvės sankirtos, esančio Ūkio banko. 14 val. prasidėsiančios protesto akcijos rengėjai per socialinį tinklą „Facebook“ visus neabejingus garsiausio šalies klubo situacijai ragina ateiti prie banko filialo ir atsinešti žvakučių bei gėlių.

„Tikimės susirinkti su žvakutėmis ir bankininkui „padėkoti“ bei tuo pačiu paklausti, kodėl palaidojo finalinę seriją ir už kiek pardavė aukso žiedus bei Eurolygos licenciją „Lietuvos rytui“, – portalui 15min.lt pasakojo protesto akcijos sumanytojas Jonas Rupšas.

Papildyta 14.20 val. Kauno policija išplatino viešą pareiškimą, kuriuo būsimos protesto akcijos dalyvius ragina nepažeisti  Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo nuostatų. Policijos teigimu, iki šiol akcijos rengėjai nesikreipė į miesto savivaldybės administraciją ir neturi leidimo šią akciją rengti.

„Tikimasi, kad ir šį kartą bus elgiamasi oriai, paisoma įstatymų, akcijos dalyviai bus geranoriškai nusiteikę savo reikalavimus išsakyti taikiai ir gerbs policijos pareigūnų prievolę užtikrinti viešąją tvarką ir rimtį bei kiekvieno piliečio saugumą“, – teigiama pranešime.

Už Susirinkimų įstatymo pažeidimą baudžiama administracine tvarka. Administraciniame pažeidimų kodekse numatyta, kad susirinkimų tvarkos pažeidimai užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki dviejų tūkstančių litų arba administracinį areštą iki trisdešimties parų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius