-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 19

„Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius: „Džiugu, kad po pirmosios rungtynių dalies nepalūžome“

Po pralaimėtų pirmųjų Eurolygos „Top-16“ etapo rungtynių Tel Avivo „Maccabi“ 84:76, Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius negailėjo priekaištų atsarginiams žaidėjams, tačiau įžvelgė ir gerų mačo pusių.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jį nudžiugino, kad žalgiriečiai, po nesėkmingai susiklosčiusios pirmosios varžybų dalies, nepalūžo ir išlygino žaidimą. Tačiau keli nelogiški sprendimai ir klaidos neleido iškovoti pergalės.

Treneri, trumpai apžvelkite rungtynes.

– Sveikinimai „Maccabi“ su pergale. Taip pat ačiū gerbėjams, kurie palaikė mus visas 40 minučių. Mes turime komandoje daug talentų, tačiau vien talentu rungtynių nelaimėsime. Pirmoje dalyje darėme daug klaidų. Mes žaidėme pakankamai energingai, pakankamai atsidavę, pakankamai dirbdami gynyboje, tačiau to nepakanka.

Buvo keletas lūžio momentų, kurie galėjo rungtynių eiga pakreipti mums naudinga kryptimi, tačiau jų neišnaudojome.

Blogai gindamiesi, mes Maccabi“ suteikėme dar daugiau pasitikėjimo, kurio jiems ir taip netrūksta. O ketvirtajame kėlinyje mes priėmėme kelis neapgalvotus sprendimus. Pralaimėjome 8 taškais, tačiau galėjo būti ir 3-4 taškai.

Atsarginių žaidėjų indėlis nebuvo pakankamas. Nežinau ar tai yra baimė, ar kas, bet mes visi kartu ruošėmės „Top-16“ rungtynėms ir kiekvienas žinojo, kad turi būti susikoncentravęs visas 40 minučių, šiandien to nebuvo. Jei norime būti pajėgūs kovoti su visais varžovais, turime žaisti susikaupę maksimaliai visas rungtynes.

Tačiau vienas dalykas nudžiugino – kai „Maccabi“ įgijo persvarą, komanda nepalūžo, kaip būdavo anksčiau. Tai rodo, kad mes galime ir toliau kautis ir išlikti kovoje dėl patekimo į sekantį etapą.

– Kodėl Sonny Weemsas šiandien buvo ne toks, kokį jį įprato visi matyti?

– S.Weemsas buvo uždengtas šiandien, tačiau ir pats save išjungė iš žaidimo. Jis sužaidė daug labai gerų rungtynių ir jam skiriamas labai didelis dėmesys, daug gražių žodžių, tačiau jis nėra toks patyręs, ir NBA nebuvo toks patyręs, jam tik 24 metai. Šiandien nebuvo jo diena.

Be to, krepšinis nėra tik taškų rinkimas, yra ir daug kitų darbų, kuriuos galima nuveikti aikštelėje. Ir Tadas Klimavičius galėjo išnaudoti tuos momentus, nes vos Paulius Jankūnas atsisėsdavo ant suolelio, kildavo problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius