-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 14

„Žalgirio“ vairininkas Aleksandras Trifunovičius: „Stengiamės žaisti greičiau“

Trečią pergalę iš eilės VTB Vieningoje lygoje iškovojusiems Kauno „Žalgirio“ krepšininkams iki atkrintamųjų varžybų trūksta žingsnio – dar bent vieno laimėjimo per likusius du mačus namuose su Kazanės „Unics“ ir Rygos VEF klubais.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po solidžios 97:65 pergalės antradienį prieš Talino „Kalev/Cramo“, Lietuvos čempionų treneris Aleksandras Trifunovičius sveikino savo auklėtinius ir teigė, kad rungtynėms iškelti tikslai buvo įgyvendinti.

„Sveikinu savo žaidėjus su pergale ir dėkoju už nusiteikimą rungtynėms. Tik paskutinės antrojo kėlinio minutės buvo kiek prastos. Arenoje atmosfera buvo puiki, todėl mano ir žaidėjų pareiga buvo suteikti dar vieną krepšinio šventę sirgaliams. Turėdamas progą norėčiau juos pakviesti į ateinančias dvi šios savaitės rungtynes“, – po rungtynių sakė A.Trifunovičius.

„Rungtynių išvakarėse turėjome sunkią treniruotę, buvome neseniai grįžę iš kelionių Rusijoje ir Ukrainoje. Turbūt tai turėjo įtakos dvikovos pradžioje, nes sunkiai įsivažiavome puolime. Galbūt nežaidėme idealiai gynyboje, tačiau tokios gynybos užteko, jog galėtume atsiplėšti nuo varžovų. Kartais tokia persvara rungtynių pradžioje padaro meškos paslaugą, bet šį kartą tai neįvyko. Įvykdėme visus iškeltus uždavinius, lygiai išdalinome laiką visiems žaidėjams. Trečiadienį ruošimės jau kitoms rungtynėms“, – tęsė „Žalgirio“ strategas.

Jis pridūrė, kad „Žalgiris“ pastaruoju metu stengiasi žaisti greičiau.

„Stengėmės rungtyniauti greičiau. Kartais atleidžiu žaidėjams už tam tikras klaidas greitose atakose. Žinoma, kai kurie sprendimai turėtų būti geresni, bet reikia suprasti ir krepšininkus – jie stengėsi sėkmingai sužaisti, sukurti žiūrovams šventę. Taip pat greičiau žaidėme ir prieš tai vykusiose dvejose rungtynėse išvykose. Stengsimės tai daryti ir toliau“, – žadėjo A.Trifunovičius.

VTB Vieningosios lygos reguliariajame sezone „Žalgiriui“ liko sužaisti du mačus: penktadienį namuose su A grupės lyderiu „Unics“, o sekmadienį su turnyrinės lentelės kaimynu Ramūno Butauto treniruojamu Rygos VEF, kuriame žaidžia du lietuviai – Antanas Kavaliauskas ir Donatas Zavackas. Bent viena pergalė per šiuos du mačus „Žalgiriui“ garantuotų vietą Vieningosios lygos atkrintamosiose varžybose.

VTB Vieningosios lygos A grupė
V. Komanda R. P. Pr. Tašk. sant.
1. Kazanės „Uniks“ (Rusija) 15 13 2 +200
2. Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) 15 12 3 +241
3. Kauno „Žalgiris“ (Lietuva) 14 8 6 +45
4. Rygos VEF (Latvija) 15 8 7 -7
5. Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ (Rusija) 16 8 8 +16
6. Samaros „Krasnye Krylia“ (Rusija) 16 7 9 -22
7. „Astana“ (Kazachstanas) 15 6 9 -86
8. Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina) 15 5 10 -62
9. Talino „Kalev-Cramo“ (Estija) 15 1 14 -225

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius