-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 06

Browno vedamas „Žalgiris“ parklupdė CSKA (nuotraukos, komentarai)

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas sekmadienį VTB Vieningoje lygoje iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, namuose 67:63 (17:21, 17:13, 11:14, 22:15) palaužęs Maskvos CSKA (Rusija) krepšininkams ir atsirevanšavęs varžovams už pralaimėjimą pirmajame poros mače. Kauniečių pergalės kalviu tapo M.Brownas, kuris į buvusios savo komandos krepšį įmetė 26 taškus.
Rungtynių akimirkos
M.Brownas buvo tiesiog nesulaikomas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iškovojęs trečią pergalę per ketverias B grupėje sužaistas rungtynes „Žalgiris“ pagal šį rodiklį pasivijo CSKA ekipą. Tiesa, Maskvos ekipa dėl tarpusavio susitimuose įgytos persvaros (pirmą mačą laimėjo rezultatu 90:74) išlieka pirmoje grupės pozicijoje.

Komentarai (Basketnews.lt)

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris):

„Šios dienos pergalė labai svarbi siekiant įvykdyti klubo vadovų uždavinį patekti į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą. Kita vertus, toks laikas buvo, kad ši pergalė buvo labai svarbi ir vyrams, ir man. Laimėjimą pasiekėme komandiniu žaidimu.

Komandai reikalingas toks žaidėjas, kaip Brownas, kuris jei gerai jaučiasi, ir jaučia metimą, imasi iniciatyvos. Smagu, kad ir komandos vyrai supranta, kad jam einasi gerai žaidimas. Ir aukšti žmonės sudaro progas savo užtvaromis, ir gynėjai jį randa. Marcusas sužaidė labai gerai.

Tokia pergalė suteikia daug šviežio oro normaliai ruoštis ateinančioms kovoms. Prieš ketvirtadienio rungtynes šis laimėjimas suteiks tik teigiamų emocijų. Tikrai nesame tokie blogi, kaip rodė paskutiniai rezultatai“.

Jevgenijus Pašutinas (CSKA vyr. treneris):

„Norėčiau pasveikinti „Žalgirį“ su pergale. Jie visada namie žaidžia sėkmingai ir mes tikėjomės tokio žaidimo, nes buvome tai matę iš rungtynių su „Barcelona“. Mūsų užduotis buvo susitvarkyti su Brownu ir Šalenga. Pirmus tris kėlinius tai padarėme, tačiau nesulaikėme per ketvirtą kėlinį, kai Brownas pataikė 3 tritaškius iš eilės.

Pagrindinė pralaimėjimo priežastis yra prasta gynyba. Savo taškus sumetėme, tačiau varžovams leidome įmesti daugiau“.

Rungtynių eiga

Prieš dvikovą „Žalgirio“ stovyklą pasiekė liūdnos žinios – traumą patyrė ir rungtynėse nežais Povilas Čukinas. Tad ekspertų silpniausia grandimi įvardinama „Žalgirio“ priekinė linija dar labiau susilpnėjo. Išsamesnė P.Čukinos sveikatos būklė paaiškės po pirmadienį atliktų medikų tyrimų.

Pirmas kėlinys

Dvikovos pradžioje aikštelėje dominuoja žalgiriečiai – po M.Browno tritaškio ir D.Šalengos dvitaškio šeimininkai spurtuoja (5:0). „Žalgiris“ grubiai klysta gynyboje ir S.Kaunas juos baudžia galingu dėjimu iš viršaus pagavęs kamuolį ore (5:4). R.Šiškauskas suklaidina D.Šalengą ir pirmą kartą šiose rungtynėse į priekį išveda svečius (7:8).

Dėka taiklių M.Browno ir M.Pociaus tritaškių „Žalgiris“ atitrūksta (17:13). Deja, po sėkmingos atkarpos kauniečiai sustoja ir pirmojo kėlinio pabaigoje pralaimi atkarpą rezultatu 0:8 (17:21).

Antras kėlinys

Ž.Janavičius pelno keturis taškus iš eilės ir „Žalgiris“ persveria rezultatą savo naudai (26:24). R.Šiškauskas atstato pusiausvyrą (26:26), tačiau M.Pocius netrukus pelno du taškus su CSKA klube rungtyniaujančio lietuvio antrąja pražanga ir pastarasis priverstas sėstis ant atsarginių žaidėjų suolelio (28:26).

D.Šalenga smeigia tritaškį ir „Žalgiris“ vėl atitrūksta (31:26), tačiau keletas nesėkmingų šeimininkų atakų leidžia CSKA išlyginti rezultatą (31:31). Kėlinys baigiasi netaikliu R.Šiškausko tritaškiu su sirena ir komandos ilsėtis išeina švieslendėje degant lygiam rezultatui (34:34).

Trečias kėlinys

Visus Kauno sporto halėje susirinkusius žiūrovus ant kojų pakelia įspūdingas M.Kalniečio iš viršaus (36:34). „Žalgiris“ tris minutes nesugeba pelnyti taškų ir tuo netrunka pasinaudoti svečiai (36:38). Sustojusį kauniečių žaidimą (38:44) pagyvina taiklus M.Browno tritaškis (41:44), neleidžiantis svečiams dar labiau atitrūkti.

M.Brownas taikliu dvitaškiu sumažina „Žalgirio“ deficitą iki minimumo (43:44), tačiau G.Krapiko auklėniai niekaip neišsprendžia Z.Planiničiaus problemos (43:48). Kėlinio pabaigoje pirmuosius taškus baudos metimais VTB Vieningoje lygoje pelno S–S.Vene (45:48).

Ketvirtas kėlinys

M.Kalnietis vėl tirpdo CSKA pranašumą iki minimumo (47:48). Ir nors Z.Planiničius vėl  vienas sudrasko visą „Žalgirio“ gynybą bei pelno du taškus iš po krepšio (47:50), tačiau jau kitos atakos metu M.Pocius smeigia tritaškį ir išlygina rezultatą (50:50).

Du tritaškius iš eilės smeigia M.Brownas ir šeimininkai jau priekyje (58:56). CSKA lygina rezultatą (58:58), tačiau M.Brownas „įsūdo“ dar vieną tritaškį (61:58). „Žalgiriui“ pavyksta apsiginti, tačiau T.Watsonas prameta abu baudos metimus ir J.R.Holdenas taikliu tolimu šūviu atstato pusiausvyrą (61:61). Iki mačo pabaigos lieka mažiau nei 4 minutės.

M.Brownas du kartus po varžovų krepšiu kartoja netaiklų savo metimą ir šeimininkai vėl priekyje (65:63). M.Browno sąskaitoje jau 26 taškai. M.Brownas tęsia savo šou – amerikietis vėl sugeba atkovoti kamuolį po CSKA krepšiu ir išprovokuoja V.Khryapos pražangą. „Žalgirio“ lyderis realizuoja abu baudos metimus (67:63). Iki mačo pabaigos lieka jau mažiau nei minutė.

CSKA vienos atakos metu meta net tris tritaškius, tačiau ne vienas iš jų nepasiekia tikslo ir kauniečiai triumfuoja – 67:63.

Rezultatyviausi žaidėjai

„Žalgiris“: M.Brownas 26, M.Pocius 10, M.Kalnietis 7, D.Šalenga ir T.Klimavičius - po 5, T.Watsonas, S.Vene ir Ž.Janavičius - po 4, M.Begičius 2.

CSKA: Z.Planiničius 26 (dvitaškiai 9/11), V.Khryapa 10, R.Šiškauskas 9 (dvitaškiai 3/4, tritaškiai 1/3), T.Langdonas 7.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pirmasis poros susitikimas prieš beveik du mėnesius Maskvoje baigėsi užtikrinta CSKA pergale 90:74. Tiesa, rezultatas aikštelėje virusios kovos neatspindi – mat tris kėlinius žalgiriečiai su Eurolygos vicečempionais kovėsi kaip lygūs su lygiais ir atitrūkti jiems leido tik pačioje mačo pabaigoje.

Po šio susitikimo vieni VTB Vieningosios lygos favoritų B grupėje šventė tik pergales ir prieš ketvirtojo turo mūšį Kaune turi surinkę atitinkamai tris (CSKA) ir dvi („Žalgiris“) pergales.

Taigi kauniečiai sekmadienį turi puikią galimybę ne tik įveikti CSKA krepšininkus, kurių gretose žaidžia lietuvis Ramūnas Šiškauskas, tačiau ir paveržti iš jų grupės lyderių statusą.

Visgi tai padaryti lengva tikrai nebus. Sunkiai sezoną pradėję Eugenijaus Pašutino auklėtiniai pastaruoju metu įsibėgėjo ir pergales vieną po kitos skina ne tik Rusijos čempionate, kur dar nėra  nė karto pralaimėję, bet ir Eurolygoje.

Priešingos nuotaikos Gintaro Krapiko vadovaujamos ekipos stovykloje – po sėkmingo ir daug vilčių suteikusio sezono starto sekė vis prastėjantys rezultatai. Tačiau sekmadienio dvikova Kaune, kur savų sirgalių aktyviai palaikomas „Žalgiris“ visada žaidžia žymiai sėkmingiau nei išvykose, gali tapti šio sezono lūžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius