-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 21

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ prieš siūlymą sutrumpinti LKL finalo seriją

Etatiniai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo dalyviai – Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubai – nenori trumpesnės finalo serijos.
Rungtynių akimirka
„Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ vadovai norėtų, kad LKL finalo serijoje būtų kovojama iki 4 pergalių. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo keturių iki trijų pergalių sutrumpinti šalies čempionato kulminaciją ketvirtadienį LKL valdybos posėdyje prašys Lietuvos krepšinio federacija (LKF), taip siekdama prailginti nacionalinėse pirmenybėse rungtyniaujančių rinktinės kandidatų atostogas prieš pasiruošimą olimpinių žaidynių atrankos turnyrui Venesueloje.

„Klubo pozicija – prieš. Finalo serija turi likti iki keturių pergalių“, – trečiadienį 15min.lt sakė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Vitoldas Masalskis
Vitoldas Masalskis

„Žalgirio“ pozicija aiški: mes reikalausime, kad liktų finalo serija iki keturių pergalių“, – eurobasket.lt tą pačią nuomonę pakartojo ir „Žalgirio“ klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis

Norėtų kompensacijos

Tokia trylika paskutinių sezonų dėl LKL aukso kovojusių klubų nuomonė turėtų nustebinti LKF generalinį sekretorių Mindaugą Balčiūną, kuris 15min.lt tikino neabejojantis, jog susitarimas sutrumpinti finalo seriją bus pasiektas.

„Netikiu, kad atsiras prieštaraujančių ir sprendimas dėl finalo serijos sutrumpinimo nebus priimtas. Juolab kad kalbos apie jos sutrumpinimą tarp klubų sklando jau seniai, ir jos nėra susijusios su rinktine“, – kalbėjo M.Balčiūnas.

Niekas šiuo klausimu į mus iš federacijos nesikreipė, – sakė M.Purlys.

Tačiau M.Purlys su tuo nesutiko. „Nuostatai buvo patvirtinti dar prieš sezoną. Be to, niekas šiuo klausimu į mus iš federacijos nesikreipė. Kalbų apie galimą finalo serijos sutrumpinimą girdėjome tik iš LKL vadovybės“, – teigė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius.

„Scanpix“ nuotr./„Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys.
 Martynas Purlys

M.Purlys pridūrė, kad trumpinant LKL finalo seriją klubai netektų dalies pajamų: „Reikėtų diskutuoti dėl kompensacijos. Juk būtų prarandamos pajamos už bilietus. Jų netektume ne tik mes, bet ir „Žalgiris“.

Anot M.Purlio, LKL čempionatas vėliausiai turėtų baigtis gegužės 24 dieną, tad iki birželio pradžioje planuojamos rinktinės stovyklos žaidėjai turėtų pakankamai laiko atsipūsti. „Nemanau, kad po to liksiantis laiko tarpas yra per trumpas atostogoms. Juolab kad kituose šalyse nacionaliniai čempionatai finišuos dar vėliau“, – sakė „Lietuvos ryto“ klubo direktorius.

K.Kemzūros prašymas

Sutrumpinti LKL finalo seriją prašo ir Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. Jis norėtų, kad prieš liepos 2–8 dienomis Venesueloje vyksiančią olimpinę atranką rinktinė galėtų ruoštis bent šešias savaites, bet kartu – ir kad krepšininkai prieš tai pailsėtų.

„Norėtųsi, kad ir LKL klubai, ir vadovybė tai suprastų ir pažiūrėtų, jeigu galima taip sakyti, – patriotiškai. Nenoriu diktuoti sąlygų ir daryti spaudimo, tai tiesiog mano prašymas. Prašau ne dėl savęs, o dėl rinktinės. Jeigu Rusijoje sezonas buvo sutrumpintas, tai kodėl mes negalime to padaryti?“ – 15min.lt yra sakęs K.Kemzūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius