Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 16

„Žalgiris“ iškovojo pirmąją pergalę Turkijoje

ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ krepšininkai atsitiesė po pralaimėjimo pirmosiose „Stambulo taurė 2009“ rungtynėse. Antrąją turnyro dieną didžiąją dalį mačo solidžia persvara pirmavę kauniečiai įrodė savo pranašumą prieš „Erdemir“ ekipą 72:66 (14:13, 24:18, 17:16, 17:19), trečidienį pranešė oficiali Lietuvos vicečempionų svetainė internete.
Treniruotė Ąžuolyne
G.Krapiko auklėtiniai Turkijoje sužais dar vienerias rungtynes su Zagrebo „Cibona“ (Kroatija) klubu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Turkija

Mačą žalgiriečiai pradėjo tokiu startiniu penketu: Šarūnas Vasiliauskas, Marcusas Brownas, Dainius Šalenga, Travisas Watsonas, Mirza Begičius.

Kaip ir vakarykštėse rungtynėse susitikimo pradžioje aktyvus buvo T.Watsonas, pataisęs savo paties metimą bei pridėjęs dvi baudas iš keturių. Nors žalgiriečiai kelis kartus apmaudžiai nepataikė iš po krepšio, tačiau puikus darbas gynyboje leido po 6 minučių žaidimo pirmauti 8:0. Teisėjų toleruojamas grubus žaidimas mūsiškiams kainavo kelis taškus puolime, o kitoje aikštės pusėje „Erdemir“ žaidėjai įskraidino du tolimus metimus, leidusius sumažinti skirtumą (11:12) nepaisant Povilo Čukino 4 taškų. Pirmąjį kėlinį pakartodamas savo paties metimą dvitaškiu baigė D.Šalenga – 14:13.

Antrajame kėlinyje Dainius pratęsė savo puikų pasirodymą pataikydamas du tritaškius per trejetą pirmų atakų. Po M.Begičiaus metimo iš po krepšio ir puikios Žygimanto Janavičiaus greitos atakos (24:17) „Erdemir“ treneriai buvo priversti prašyti ankstyvos minutės pertraukėlės. Ji ir apmaudūs atsitiktinumai turkams pagelbėjo. Žalgiriečiai dusyk buvo beperimą kamuolį, tačiau abu kartus praleido po tritaškį, pirmąjį aidint 24 sekundžių laikrodžio sirenai. Likus žaisti dvi minutes „Erdemir“ net persvėrė rezultatą (31:29), tačiau tuomet „Žalgiris“ užkūrė tikrą atakų uraganą. Š.Vasiliauskas pelnė dvitaškį su pražanga, M.Begičius įmetė po gražios kombinacijos, o per paskutines 30 sekundžių kauniečiai dukart apsigynė ir Ado Juškevičiaus pastangomis surengė du greitus antpuolius, kurių pirmą po jaunojo žalgiriečio perdavimo pro nugarą dėjimu vainikavo Martynas Pocius, o antrąjį su sirena užbaigė pats A.Juškevičius – 38:31.

Po didžiosios pertraukos kiek užvirė aistros ir žaidėjai gaišo laiką ginčams su teisėjais. „Erdemir“ priartėjo 35:38, tačiau D.Šalenga įmetė iš vidutinio nuotolio ir pagaliau pirmuosius taškus puikiai apžaidęs savo varžovą pelnė M.Brownas (44:37). Vėliau puikiai apsigynęs M.Begičius į greitą puolimą išvedė Ž.Janavičių, o trečiąjį kėlinį septyniais taškais iš eilės baigė M.Pocius, pataikydamas tritaškį su ketvirčio pabaigą skelbiančia sirena – 55:47.

Ketvirtojo kėlinio pirmoje pusėje žalgiriečiams atsirišo krepšys. M.Brownas ir Tadas Klimavičius vieną po kitos baigė atakas taikliais metimais ir „Žalgiris“ įgijo 16 taškų pranašumą (68:52). Turkams suaktyvinus gynybą, kauniečiai pradėjo striginėti, bet dar labiau iš vėžių mūsiškius išmušė teisėjų sprendimas neįskaityti T.Klimavičiaus dėjimo po puikaus Ž.Janavičiaus perdavimo, nes... Tadas per ilgai kabojo ant lanko. Po minutės D.Šalenga ir Žygis po kartą pataikė iš vidutinio nuotolio ir tik kelios sėkmingos „Erdemir“ atakos leido sumažinti galutinį „Žalgirio“ pranašumą iki 6 taškų – 72:66.

Rezultatyviausi žaidėjai

„Žalgiris“: D.Šalenga 14, M.Pocius 13, M.Brownas 9, T.Watsonas 9 (12 atk. kam., 5 kld.), Ž.Janavičius 6, P.Čukinas 6, M.Begičius 4 (6 atk. kam., 3 per. kam., 2 blk.), T.Klimavičius 4, A.Juškevičius 4, Š.Vasiliauskas 3.

„Erdemir“: L.Williamsas 15, H.Koseoglu 15 (9 rez. perd.), E.Bibo 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius