Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 02

„Žalgiris“ įveikė „Panathinaikos“ ir pateko į A.Gomelskio turnyro finalą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šeštadienį Maskvoje Aleksandro Gomelskio taurės turnyro pusfinalyje rezultatu 76:70 įveikė Graikijos grandą Atėnų „Panathinaikos“ ir užtikrintai žengė į turnyro finalą.
Rungtynių akimirka
M.Pocius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiame susitikime kauniečiams negalėjo padėti Mantas Kalnietis. Žalgiriečių varžovas finale paaiškės po CSKA ir Belgrado „Partizan“ komandų akistatos, pranešama oficialioje klubo svetainėje.

Nors pirmuosius taškus pelnė DeJuanas Collinsas, varžovai į tai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais ir išsiveržė į priekį 4:2. Vis tik graikai pirmavo neilgai – Dainiaus Šalengos ir Martyno Pociaus dėka „Žalgiris“ vėl perėmė iniciatyvą (6:4). Po rezultatyvių Mirzos Begičiaus, M.Pociaus ir Pauliaus Jankūno atakų kauniečiai susikrovė jau penkių taškų pranašumą (12:7). „Panathinaikos“ nesnaudė (11:12), tačiau pajautęs varžovų alsavimą į nugarą netruko pasižymėti ir Travisas Watsonas (14:11). Būtent jis tiksliu metimu ir padėjo tašką pirmajam ketvirčiui – 16:11.

Nors graikų krepšininkai antrajame kėlinyje puolime darbavosi aktyviau, D.Šalengos, Tomo Delininkaičio ir Marcuso Browno tolimų metimų dėka „Žalgiris“ dar labiau padidino savo pranašumą (25:17). Po M.Browno gero perdavimo taškus pelnius T.Watsonui švieslentėje degė skaičiai 27:21. Įpusėjus kėliniui „Panathinaikos“ pelnė penkis taškus iš eilės ir priartėjo iki minimumo (26:27), tačiau varžovus jau kitoje atakoje nubaudė T.Delininkaitis, realizavęs tritaškį (30:26), o jau po akimirkos priešininkus po krepšiu suklaidino T.Watsonas (32:26). Deja, viename epizodų traumą patyrė T.Delininkaitis, kuriam teko aikštelę palikti. Nepaisant to, žalgiriečiai apsukų nemažino ir toliau demonstravo brandų krepšinį: M.Brownas pasinaudojo gynėjo klaida ir tiksliai metė iš vidutinio nuotolio, M.Pocius išnaudojo savo greičio savybes, tuo tarpu skirtumas išaugo iki 36:28. Pirmoji susitikimo dalis baigėsi tiksliu tolimu Tado Klimavičiaus metimu – 39:30.

Trečiajame ketvirtyje į aikštelę grįžo T.Delininkaitis, kurio trauma nepasirodė rimta, o pats kėlinys prasidėjo M.Pociaus penkiais pelnytais taškais iš eilės (44:30). Graikai atsakė dviem rezultatyviais išpuoliais, tačiau ir toliau nesustabdomas buvo M.Pocius, realizavęs sudėtingą reidą (46:34). Paskutinę atakos sekundę tritaškį pataikius D.Collinsui skirtumas šoktelėjo iki 15 taškų (49:34). Tiesa, varžovai rankų nenuleido ir trumpą atkarpą laimėję 9:2 priartėjo iki 43:51. Po Aco Petrovičiaus paprašyto minutės pasitarimo dviženklę persvarą žalgiriečiams grąžino Aleksandras Čapinas, sumetęs abi baudas (53:43). Netrukus iš po krepšio pasižymėjo T.Watsonas, o kėliniui tašką sėkmingu prasiveržimu padėjo A.Čapinas (57:44).

Paskutinėje susitikimo dalyje „Žalgiris“ ir toliau darbavosi užtikrintai – po M.Pociaus baudų ir T.Watsono dvitaškio komanda išsaugojo 13 taškų pranašumą (61:48). Niekas nepasikeitė ir po tikslaus A.Čapino metimo (63:50). Nors graikai stengėsi rungtynių eigą pakeisti sau naudinga linkme, „Žalgirio“ krepšininkai nebuvo linkę prarasti turimą pranašumą, netgi priešingai – T.Delininkaičiui į varžovų krepšį smeigus tritaškį, o T.Klimavičiui rezultatyviai užbaigus greitą ataką skirtumas išaugo iki rekordinio – 68:51. T.Delininkaičiui sumetus abi baudas švieslentėje degė skaičiai 71:55, tačiau „Panathinaikos“ pelnė devynis taškus iš eilės ir pakilo į lemiamą šturmą (71:64). Taškų „badą“ nutraukė T.Delininkaitis (73:64), vis tik graikai atsaką rado ir šį kartą (66:73). Kitoje varžovų atakoje įspūdingą bloką priešininkui „išrašė“ T.Klimavičius, taip galutinai pažadindamas komandos draugus. Po šio epizodo „Panathinaikos“ pataikė dvitaškį (68:73), vis tik M.Pociaus reidas ir viena pataikyta D.Collinso bauda galutinai sunaikino visas graikų viltis. Aidint finalinei sirenai – pelnyta „Žalgirio“ pergalė rezultatu 76:70. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius