Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 10

„Žalgiris“ sudarė sutartis su Robertu Javtoku ir trimis jaunais žaidėjais

Kauno „Žalgirio“ klubo vadovai ir treneriai toliau stropiai ruošia namų darbus. Šiomis dienomis Lietuvos čempionai pasirašė sutartis su keturiais krepšininkais: Robertu Javtoku, Artūru Gudaičiu, Mindaugu Kupšu ir Kasparu Vecvagaru, praneša oficiali komandos svetainė ir kaunodiena.lt
„Žalgiris“ sudarė sutartis su Javtoku ir trimis jaunais žaidėjais
„Žalgiris“ sudarė sutartis su Javtoku ir trimis jaunais žaidėjais / zalgiris.lt nuotr.

Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės stovykloje plušantis R.Javtokas gali lengviau atsipūsti. 33-ejų metų vidurio puolėjas galiausiai susitarė su „Žalgiriu“ dėl naujos dvejų metų sutarties.

Pasibaigus praėjusiam sezonui, „Žalgiris“ pagal ankstesnį kontraktą turėjo pirmenybę pasiūlyti žaidėjui vienerių metų sutartį, tačiau gerokai sumažėjus klubo biudžetui, tokiomis pat sąlygomis išlaikyti vidurio puolėją nebuvo jokių šansų.
Vis dėlto pats krepšininkas atsisveikinti su legendine Lietuvos komanda nebuvo linkęs. R.Javtokas buvo pasiryžęs derėtis, ne kartą buvo susitikęs su klubo direktoriumi Pauliumi Motiejūnu ir galiausiai, sutikęs susimažinti atlyginimą, sukirto su kauniečiais dėl naujos dvejų metų sutarties.

„Norėjau ir toliau žaisti Lietuvoje. „Žalgiris“ – Eurolygos klubas, kuriame man jau viskas pažįstama, todėl ir derybos dėl sutarties pratęsimo nebuvo sudėtingos“, – dienraščiui „Kauno diena“ sakė šiuo metu rinktinės stovykloje prakaitą liejantis R.Javtokas.  

Dedant parašą ant sutarties ne paskutinį vaidmenį vidurio puolėjui turėjo ir tas faktas, kad „Žalgiris“ sugebėjo išsaugoti ir komandos kapitoną Paulių Jankūną bei kitą gerą bičiulį Tadą Klimavičių.

Aukštaūgių gretos – beveik surikiuotos

Be R.Javtoko, komandą taip pat papildė jaunieji A.Gudaitis ir M.Kupšas. Sudarę sutartį su jais, Lietuvos čempionai beveik baigė rikiuoti aukštaūgių gretas.

Komandos vyriausiasis treneris Ilias Zouros yra užsiminęs, kad „Žalgiris“ dairosi dar vieno aukštaūgio legionieriaus, nes neaišku, kaip greitai gerą sportinę formą įgis po traumų sveikstantys T.Klimavičius ir P.Jankūnas.

Aukštaitijos sostinėje savo meistriškumą pastaruoju metu kėlė ir kitas komandos naujokas – įžaidėjas Kasparas Vecvagaras. Nuo 2010 metų klubui priklausantis latvis šiemet pasirašė naują dvejų metų kontraktą su galimybe pratęsti dar vieniems metams.

Pirmą kovos krikštą jaunieji žalgiriečiai gaus jau ateinančią savaitę. Pirmadienį ir antradienį „Žalgiris“ sužais dvi treniruočių pobūdžio draugiškas kontrolines rungtynes prieš Merserio universiteto bei „Athletes in Action“ (JAV) komandas.

Rungtynės vyks už uždarų durų, o jas stebėti galės tik „Žalgirio“ Garbės Klubo  nariai. I.Zouro sprendimu, šiose rungtynėse greičiausiai nerungtyniaus P.Jankūnas ir T.Klimavičius. Treneris nori pasižiūrėti ir įvertinti jaunųjų komandos kandidatų galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius