Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 25

„Žalgiris“ vos išsikapstė Klaipėdoje (komentarai, statistika)

Itin sunkią pergalę Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) iškovojo Kauno „Žalgiris“. Kauniečiai išvykoje tik po labai atkaklios kovos 69:62 (17:22, 13:15, 25:15, 14:10) privertė pasiduoti Klaipėdos „Neptūną“.
Baltijos krepšinio lygos (BBL) taurės turnyro finale kovoja Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.
Kauno „Žalgiris“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ gretose nebuvo registruoti Marcusas Brownas, Travisas Watsonas ir sirguliuojantis Žygimantas Janavičius.

Klaipėdiečiai jau rungtynių pradžioje puikiu žaidimu tituluotiems varžovams pareiškė, kad šie lengvos kovos nesitikėtų. Sužaidus 7 minutes Julius Žurna smeigė tritaškį ir „Neptūno“ atotrūkis buvo šoktelėjęs iki 9 taškų (17:8).

Pačioje pirmo ketvirčio pabaigoje Šarūnas Vasiliauskas užsidirbo pirmą nesportinę pražangą, o prasidėjus antram kėliniui buvo nubaustas ir antra tokia pačia nuobauda. Surinkęs dvi nesportines pražangas žalgirietis buvo pašalintas iš aikštės.

22-ą minutę Tadas Klimavičius užsidirbo techninę pražangą, o vieną baudą pataikęs Robertas Bitinas padidino šeimininkų atotrūkį iki dviženklio skaičiaus (40:30). Bet tada svečiai surengė spurtą 15:3 ir persvėrė rezultatą savo naudai (45:43).

Paskutiniame ketvirtyje klaipėdiečiams ėmė stigti jėgų. Tačiau žalgiriečiai nesugebėjo toli pabėgti ir laimėjo tik po atkaklios kovos.

„Žalgiris“: Dainius Šalenga 18, Tadas Klimavičius 17 (8 atk. kam.), Artūras Milaknis 8, Mantas Kalnietis 7, Martynas Pocius 7 (7 rez. perd.).

„Neptūnas“: Robertas Bitinas 15, Modestas Kumpys 11, Julius Žurna 10, Osvaldas Kurauskas 9, Simas Galdikas 8.

Darius Maskoliūnas („Žalgirio“ trenerio asistentas): „Jei kalbėtume apie Vasiliauskui skirtas pražangas, tai sutikti galime tik su pirma nesportine pražanga. Reikės pasižiūrėti vaizdo įrašą, kas ten tokio nutiko, tačiau su antra pražanga kategoriškai nesutinkame. Kai buvo likusios žaisti 90 sekundžių, vyrams per minutės pertraukėlę sakėme neleisti varžovams mesti tritaškių ir rungtynes baigti pergale.“

Paulius Juodis („Neptūno“ vyr. treneris): „Gaila, kad pralaimėjome, nes vyrai buvo nusiteikę kovingai. Turbūt sužaidėme vienas iš geresnių rungtynių šiemet. Žinoma, „Žalgiris“ vakar žaidė rungtynes su „Šiauliais“, tačiau nenoriu nuvertinti ir savo komandos. Vis dėlto žaidžiant su tokio lygio komanda kaip „Žalgiris“ padarius 23 klaidas tikėtis palankaus rezultato yra sunku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius