Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 09

Željko Obradovičius: „Nėra kitos pergalės priežasties, tik ta, kad aš treniruoju tokius puikius žaidėjus“

Atėnų „Panathinaikos“ treneris Željko Obradovičius po pergalės Eurolygos finale sakė, kad jo auklėtinių sėkmę lėmė sunkus darbas viso sezono metu. „Žmonės mato žvaigždes, bet mano žaidėjai iš tiesų yra sunkiai dirbantys profesionalai, ir, manau, tai pagrindinė priežastis, kodėl esame čempionai“, – teigė serbas.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esu labai laimingas, kad vėl tapome Europos čempionais. Sveikinu savo žaidėjus, kurie visą sezoną dirbo atiduodami visą save. Seniai jiems sakiau, kad galime eiti iki galo, ir tuo tikėdami jie dirbo labai sunkiai. Būtent todėl jie nusipelnė šitos pergalės. Noriu padėkoti gerbėjams ir puikiam varžovui – „Maccabi“ komandai, kuri taip pat turi puikius fanus. Šis finalas parodė, koks krepšinis turėtų būti.

Prieš rungtynes gavau žinutę iš savo seno draugo Jose Maria Izquierdo, kuris dirbo mano asistentu Badalonos „Joventut“ klube. Palikau jam du pakvietimus į šias rungtynes, bet deja jis negalėjo ateiti, nes mirė jo tėvas. Noriu dedikuoti šią pergalę jam, nes jis yra puikus draugas ir puikus žmogus“, – kalbėjo Ž.Obradovičius.

Apie patį žaidimą strategas daug nešnekėjo: „Pirmoje rungtynių pusėje žaidėme prastai, pramesdavome laisvi. Tačiau antroje dalyje pagerinome žaidimą ir kontroliavome įvykius iki pat mačo pabaigos. Aišku, pabaigoje padarėme keletą kvailų klaidų, kurios leido „Maccabi“ pagalvoti, jog gali į rungtynes grąžinti intrigą. Lemiamais momentais žaidėme užtikrintai, todėl nusipelnėme pergalės“.

„Nėra kitos pergalės priežasties, kaip tik ta, kad aš treniruoju tokius puikius žaidėjus. Jie žino, kaip žaisti drauge, ir tai svarbiausias dalykas.Gyvename vieną kartą, o aš džiaugiuosi kiekviena darbo su šiais vaikinais diena. Myliu šį sportą ir noriu dirbti šį darbą kiek įmanoma ilgiau. Tikimės, kad ateityje mes vėl pasieksime kažką panašaus. Be abejo, nesame neklystanti komanda, ir tai gerai – reiškia, dar galime tobulėti.

Tai, kad eliminavome „Barcelona“, buvo labai svarbus postūmis mums. Po šios pergalės visi į mus ėmė žvelgti kitaip, juolab, kad mes iš tiesų žaidėme gerai. Mums patiems tai įkvepė pasitikėjimo. Tuomet supratome, kad turime neįtikėtinai dideles galimybes laimėti viską“.

Baigdamas Ž.Obradovičius patikino, kad niekuomet nesutiktų treniruoti NBA komandos: „Niekada to nedaryčiau, nes esu laimingas būdamas su „Panathinaikos“ ir gyvendamas Europoje“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius