Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 24

36 minutes atlakstęs M.Grigonis: „Verkti, kad daug žaidžiu krepšinį, būtų juokinga“

Kauno „Žalgiris“ antroje mačo dalyje išgliaudė Belgrado „Crvena zvezda“ riešutą, o itin prie pergalės prisidėjo rekordinį laiką aikštelėje praleidęs Marius Grigonis, kuris po mačo Nemuno saloje įsikūrusios arenos centre gaudė kvapą.

Kauno „Žalgiris“ sugrįžo į pergalių kelią Eurolygoje. Martino Schillerio auklėtiniai panaikino pirmoje mačo pusėje turėtą 13 taškų deficitą.

Įspūdingą gynybą po ilgosios pertraukos demonstravę žalgiriečiai varžovams per paskutinius du ketvirčius leido įmesti vos 18 taškų bei iškovojo pergalę rezultatu 75:62.

„Keturi praleisti taškai ketvirtajame kėlinyje, – po dvikovos raktą į pergalę konstatavo rezultatyviausias žalgirietis Marius Grigonis. – Gynyba ir turėjo laimėti šias rungtynes. Bet sugalvojome gintis tik nuo trečio kėlinio. Pradedame rungtynes blogai, gal reikia ką nors keisti, bet kai taip ginamės, žaidimas tampa laisvesnis.“

Karjeros sezoną žaidžiantis kaunietis dvikovos pradžioje strigo klampioje ir fizine jėga paremtoje „Crvena zvezda“ gynyboje. Pirmuosius taškus M.Grigonis pelnė antrojo kelinio viduryje, po kurių tapo sunkiai sustabdomu.

VIDEO: „Karštom pėdom“: gynyboje užgniaužti varžovai ir privaloma „Žalgirio“ pergalė

Dvikovą Kaune lietuvis baigė savo sąskaitoje turėdamas 17 taškų, 6 rezultatyvius perdavimus, 3 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 24 naudingumo balus.

Tokią statistiką M.Grigonis surinko per 36 minutes. Tai „Žalgirio“ gynėjo karjeros rekordas Eurolygoje.

„Tokį kiekį minučių žaidžiau ne iš gero gyvenimo. Artūras turi problemų, Lukas neseniai grįžęs į rotaciją. Taip ir nutiko. Kiekvienas žaidėjas nori žaisti kuo daugiau. 36 minutės atrodo labai daug, ypač dviguboje savaitėje. Bet tai ne iš gero gyvenimo. Smagu žaisti. Jei kūnas leis, tai ir žaisime“, – sakė pats krepšininkas.

COVID-19 suspaudė Eurolygos ir nacionalinių čempionatų tvarkaraščius, tad uždaryti reguliarųjį sezoną krepšininkams teks su intensyviu krūviu, kartais Eurolygoje žaidžiant ir kas tris dienas.

„Normalu jausti kažkokį nuovargį. Kaip jautiesi sezono pradžioje ir kaip viduryje, kuomet ateina fizinė duobė. Bent jau man taip būna, – apie situaciją kalbėjo M.Grigonis. – Bet krepšinį aš žaidžiu jau ne pirmus metus, pažįstu savo kūną ir žinau, ko man reikia. Virusas suspaudė tvarkaraštį. Bet galiu žaisti ir kasdien, kol žaidžiame krepšinį ir dėl to suteikiame kažkam džiaugsmo. Sėdėti ir verkti, kad daug žaidžiame krepšinį, būtų juokinga.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Jau ketvirtadienį vakare, praėjus dviem paroms po mūšio su Belgrado ekipa, „Žalgiris“ stos į akistatą prieš karališkąjį Madrido „Real“.

„Mūsų stiprybė – apsiginti, bėgti ir mesti lengvus tritaškius. Tai dabar kažkur yra pradingę. Todėl ir rezultatas žemas. Ar užtektų tokio žaidimo prieš Madridą? Kaip gynėmės ketvirtajame kėlinyje, tikrai užtektų. Bet tai nėra lengva. Mūsų laukia kita sistema ir kiti žaidėjai. Turime pora dienų pasiruošti“, – sakė M.Grigonis.

„Real“ kariauna neprimena pastarųjų metų visus triuškinusio volo. Pablo Laso auklėtiniai neturėjo šansų Karaliaus taurės finale prieš „Barcelona“, o pastaruosius du mačus Eurolygoje prieš „Valencia“ ir Vitorijos „Baskonia“ pralaimėjo vidutiniu 15,5 taško skirtumu.

Madrido ekipa taip ir nerado pakeitimo į NBA išvykusiam pagrindiniam atakų organizatoriui Facundo Campazzo, o ekipos branduolį sudaro traumų išsekinti veteranai.

Ką „Žalgiriui“ reikia pagerinti, kad iškovotų pergalę Ispanijos sostinėje?

„Gerinti reikia pačią rungtynių pradžią, mūsų gynybą. Mes tikrai galime gintis. Tinkamas tonas nebuvo užduotas, mes nėjome į kontaktą. Jautėme, kad varžovai turi problemų ir kad bus lengviau. Bet taip galvoti niekada negalima. Visada galima gerinti gynybą, tritaškių pataikymo procentą. Prametėme daug laisvų metimų. Kai mes galime bėgti į greitas atakas, atrodome žymiai geriau. Toks yra mūsų stilius. Reikia tai susigrąžinti“, – sakė M.Grigonis.

Rungtynių tarp „Real“ ir „Žalgirio“ pradžia Madride – ketvirtadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius