Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Butkevičius – apie emocingą sugrįžimą, sužvėrėjusį L.Birutį ir „ne“ rinktinei

Arno Butkevičiaus sugrįžimas į Eurolygos turnyrą po 50 dienų pertraukos buvo vainikuotas bene skambiausia Kauno „Žalgirio“ pergale šį sezoną. Andrea Trinchieri auklėtiniai 98:75 pervažiavo Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamą Stambulo „Fenerbahče“.
Arnas Butkevičius
Arnas Butkevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Arnas Butkevičius pėdos traumą patyrė lapkričio 30-ąją dieną Milane, „Žalgirio“ pergale 83:70 pasibaigusiame mače su vietos „Olimpia“.

Nors medikai spėliojo, jog puolėjas į aikštelę sugrįš tik po 2-3 mėnesių, tačiau Arnas aplenkė gijimo laiką ir į rikiuotę sugrįžo gerokai greičiau. Pirmiausia jis sužaidė mačą „Betsafe-LKL“ čempionate prieš „Šiaulių“ ekipą, o penktadienio vakarą jau bėgiojo ir ant Eurolygos parketo.

Dešimt rungtynių stipriausiame Senojo žemyno turnyre be A.Butkevičiaus žaidusi Kauno ekipa per šią atkarpą iškovojo vos dvi pergales, kainavusias darbą ir vyriausiajam treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Krepšininko sugrįžimas buvo vainikuotas įspūdinga „Žalgirio“ pergale prieš „Fenerbahče“, kuri prie Šarūno Jasikevičiaus buvo laimėjusi 7 kartus per 8 žaistas rungtynes.

Andrea Trinchieri auklėtiniai penktadienio vakarą Nemuno saloje dominavo visus keturis ketvirčius.

Pergalingose rungtynėse A.Butkevičius žaidė kiek daugiau nei 14 minučių, pelnė 9 taškus (2/2 dvit., 1/1 trit., 2/3 baud.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo, 4 kartus prasižengė ir surinko 10 naudingumo balų.

„Žiauriai smagu, jog šitaip sugebėjome įvykdyti rungtynių planą. Labai kokybiškos mūsų rungtynės, net prie tiek „Fenerbahče“ atkovotų kamuolių puolime (17). Esmė buvo koncentracija ir išpildytas trenerio planas, kuris suveikė puikiai“, – po dvikovos 15min sakė A.Butkevičius.

– Rungtynėse atsidarėte kiauru tritaškiu. Koks jausmas sugrįžti tokiu metimu sausakimšoje arenoje?

– Žinote, emocijos puikios ir be tritaškio. Labai laukiau sugrįžimo, buvau pasiilgęs krepšinio. Smagu, kad rungtynės pavyko, o sirgalių emocija gera. Jie buvo užsivedę. Smagu, kad galėjome padovanoti pergalę, nes sirgaliai užpildydavo areną ir per prastesnes mūsų atkarpas. Tikėkimės, kad mes savo gerą darbą sugebėsime tęsti, o sirgaliai ir toliau tai vertins.

– Ar triukšmingas sirgalių pasitikimas paliečia emociškai, ar vis dėlto būnate susikoncentravęs įvykiams aikštelėje?

– Žinoma, kad kažkiek paliečia. Labai malonu, kai žmonės taip mane sutinka ir įvertina. Visada smagu. Ačiū sirgaliams už palaikymą.

– „Žalgiris“ jau trečią kartą iš eilės reguliariajame Eurolygos sezone įveikė Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamas komandas. Ar jaučiate papildomą motyvaciją žaisti prieš šį strategą?

– Nesureikšminame. Tiesiog suprantame, kad turime būti geresni kiekvienose rungtynėse. Toks yra ir tikslas. Treneris dar nedaug laiko yra kartu su komanda, tad turime išmokti dar daugybę dalykų. Tai jaučiasi treniruotėse – kiekvienas žaidėjas nori parodyti, ką jis gali ir kad treneris gali juo pasitikėti. Tokie dalykai ir matyti.

– Tai koks buvo rungtynių planas? Ką prieš dvikovą akcentavo treneris?

– Turėjome nemažai skirtingų gynybų. Mūsų dideli labai gerai komunikavo. Prie tam tikrų skirtingų žaidėjų turėjome skirtingai gintis „du prieš du“ situacijose ir kažkiek rizikuoti nuo kitų žaidėjų. Manau, kad visi kartu atlikome tikrai puikų darbą reaguodami į situacijas, kur yra pagalbos ir ties kuo galime parizikuoti. Dideli mūsų žmonės turi gauti daug pagyrų už savo darbą gynyboje.

– Kas įvyksta su Laurynu Biručiu, kai ateina metas žaisti prieš „Fenerbahče“?

– Jis būna sužvėrėjęs (šypteli). Laurynas buvo tas faktorius, kuris pakeitė rungtynes. Jis labai gerai susigaudė gynyboje „du prieš du“. Laurynui daugiausiai reikėjo galvoti šiose situacijose ir priiminėti daugiausiai sprendimų, kokią mes taikome gynybą prieš skirtingus varžovų žaidėjus. Man labai patiko Lauryno pasitikėjimas, floateriai, kuriuos jis puikiai meta. Jis šiandien neabejojo savimi, sumetė metimus. Tikrai puikios Lauryno rungtynės.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Kiek „Žalgiris“ pasikeitė, kai pasikeitė treneris?

– Negaliu pasakyti kiek. Bangavimų dar buvo. Barselonoje tikrai nesužaidėme gerų rungtynių, buvo kažkoks nepasitikėjimas savimi ir rungtynių plano nevykdymas, kaip būdavo ir sezono pradžioje. Jei pasakius paprastai, tai mes esame agresyvesni ir kažkiek mažiau nuspėjami abejose aikštelės pusėse.

– Kiek sudėtinga buvo įsijungti į šias rungtynes po tokios traumos?

– Ganėtinai gerai jaučiausi. Nepaisant greitų pražangų, kurios trukdė kažkiek įsilieti, jaučiausi pakankamai gerai.

– Ką manote apie ketvirtą asmeninę pražangą, kuri, atrodo, nustebino ir jus patį?

– Negalvojau, kad prasižengiau. Mačiau, kad treneris mane keičia, nes turiu keturias asmenines pražangas. Toje situacijoje aš tikrai nieko neliečiau. Žinote, būna kartais, kad užsiimi gerą poziciją, bet gauni pražangą, bet toje situacijoje aš nepadariau jokio kontakto. Mane ši pražanga labai nustebino.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arnas Butkevičius

– Ar tiesa, jog prieš trauma pažymėtą dvikovą Milane buvote sulaukęs medikų rekomendacijų riboti krūvį? Kiek tuo metu buvo sudėtinga jūsų pėdos situacija?

– Taip nebuvo. Signalų buvo, kad su koja yra prastesnė situacija. Mes tai žinojome. Bet kažkokių rekomendacijų nebuvo. Buvo priimtas sprendimas, kad šis dalykas gali praeiti savaime, jei atliksiu tam tikrus pratimus. Atsitiko blogesnis scenarijus – teko iškristi ilgesniam laikui. Nežinau, ar tai ilgesnis laikas, nes nežinau, kiek būčiau praleidęs be krepšinio, jei nebūčiau patyręs traumos. Aš žaidžiau su skaudančia koja, kuri man trukdė, bet dabar jaučiuosi geriau.

– Kiek toli jaučiatės nuo geriausios savo sportinės formos?

– Žinokite, šiose rungtynėse man nesijautė jokio praleisto laiko be komandos ir kad buvau iškritęs iš rikiuotės. Įdomu, kaip bus ilgesnėje laiko perspektyvoje. Grįžau ne su pilnu pasiruošimu, kaip būna ruošiamasi prieš sezoną, įdomu, kaip į krūvį reaguos kūnas ir ar nebus kažkokio nusėdimo ilgame laikotarpyje. Kol kas jaučiuosi tikrai gerai.

– Prancūzija paskelbė sudėtį vasario FIBA langui, kuriame – daugybė Eurolygos žaidėjų. Kokia yra jūsų situacija, ar ketinate žaisti?

– Mano situacija kol kas yra tokia, kad veikiausiai šį langą praleisiu, nes trauma buvo labai sudėtinga. Mes vis dar žiūrime, kaip mano koja reaguoja į krūvį. Mano pasiruošimas nėra geras, nes aš sugrįžimo neišlaukiau maksimaliai. Nesu 100 proc. parengęs savo kūną, kaip būna prieš sezoną. To dalyko gali pritrūkti. Dėl to aukosiu langą ir dirbsiu ties savo kūnu, kad būčiau pasiruošęs likusiai sezono daliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius