Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Trinchieri po nesėkmės Belgrade: „37 minutes ir 30 sekundžių žaidėme labai solidžiai“

Kauno „Žalgiris“ (11-17) permainingose rungtynėse tuščioje Aleksandro Nikoličiaus salėje Belgrade sugriuvo dvikovos pabaigoje ir rezultatu 76:83 pripažino Tel Avivo „Maccabi“ (15-13) pergalę.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / zalgiris.lt nuotr.

Dovydo Giedraičio vėl neturėjusį Kauno „Žalgirį“ susitikimo pradžioje į priekį traukė Edmondas Sumneris, pelnęs 12 iš pirmųjų 15 ekipos taškų, o vėl siautėjusio Keenano Evanso metimai trečiojo kėlinio viduryje Lietuvos čempionams suteikė 8 taškų pranašumą 57:49.

Nors Andrea Trinchieri auklėtiniai demonstravo puikią gynybą trečiajame ketvirtyje, tačiau „Maccabi“ galvą virš vandens laikė puolime atkovoti kamuoliai, kurių Izraelio ekipa ketvirtadienį iš viso nugriebė 14.

Tel Avivo ekipos žvaigždėms Lorenzo Brownui ir Wade'ui Baldwinui sėdint ant suolo, komandą į priekį timptelėjo atsarginis „Maccabi“ penketas, kuriame išsiskyrė du tritaškius paeiliui įšovęs Tamiras Blattas.

Atkaklus mūšis nusikėlė iki pat rungtynių pabaigos, bet tuomet pasipylė „Žalgirio“ klaidos bei nesportinė Arno Butkevičiaus pražanga. Lemiamame kėlinyje, pažymėtame chaotišku krepšiniu iš abiejų komandų pusės, Lietuvos čempionai surinko tik 14 taškų.

„Likus dviem minutėms mes buvome ten, kur ir norėjome būti, bet tuomet priėmėme keletą blogų sprendimų, klydome prarasdami kamuolį. Mes praleidome progą laimėti. Manau, kad 37 minutes ir 30 sekundžių žaidėme labai solidų krepšinį. Dabar nesame geriausioje situacijoje, bet radome būdų atsitiesti ir turėjome šansą laimėti, tačiau šio šanso į pergalę nekonvertavome, – po pralaimėjimo kalbėjo A.Trinchieri. – Mums trūko vieno dalyko – atkovotų kamuolių, o kai neatkovoji kamuolio, rungtynių nelaimėsi.“

Tai buvo antroji „Žalgirio“ nesėkmė po aštuonių pergalių iš eilės per visus tris Eurolygos, „Betsafe-LKL“ ir KMT turnyrus.

„Turiu pagirti „Žalgirį“, kuris žaidė labai gerai. Tai – puikiai treniruojama komanda. Rungtynės buvo labai intensyvios ir agresyvios, kuriose nieko lengvo negavome, bet psichologiškai buvome kartu. Grįžome į rungtynes su antru penketu, bet svarbiausia, kad išlikome komanda ir parodėme didžiulį charakterį. Tai labai svarbi pergalė mums“, – sakė „Maccabi“ vairininkas Odedas Kattashas.

Po šios pergalės Tel Avivo klubas išlieka Eurolygos įkrintamųjų zonoje.

„Mūsų tikslas yra atkrintamosios, bet šįmet mums visi reikalai einasi sunkiai. Mes ir toliau kausimės, o kiekvienas likęs mačas yra svarbus“, – teigė O.Kattashas.

Imago / Scanpix nuotr./Odedas Kattashas
Imago / Scanpix nuotr./Odedas Kattashas

Rezultatyviausiai „Maccabi“ gretose žaidė 16 taškų pelnęs Wade'as Baldwinas, juos surinkęs per 23 minutes ant parketo.

„Pergalę lėmė fiziškumas, – sakė W.Baldwinas. – Penketukas su T.Blattu, J.DiBartolomeo, A.Clevelandu, J.Webbu ir J.Rivero nutiesė kelią link pergalės. Jie žaidė labai kietai. Varžovai rungtyniavo labai fiziškai, bet mes uždarėme šias rungtynes namuose, nors sirgalių čia ir nėra.“

Solidžiai jam talkino 10 taškų, 6 atkovotus kamuolius, 3 perimtus kamuolius ir 19 efektyvumo balų surinkęs Bonzie Colsonas.

„Žinojome, kad laukia sunkios rungtynės, nes „Žalgiris“ yra agresyvi komanda, bet pabaigoje žaidėme teisingai ir iškovojome pergalę. Puiki komandinė pergalė, pažymėta gera gynyba. Tikrai gera pergalė, – sakė B.Colsonas. – Mūsų komandos mentalitetas yra žaisti kietą krepšinį su didžiuliu pasitikėjimu savimi. Kai mes tai darome, esame sunkiai įveikiama komanda.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius