-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 28

Deja: „Barcelona“ liūtą už ūsų tampęs „Žalgiris“ krito lemiamoje atkarpoje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai padarė išvadas po pirmųjų rungtynių su „Barcelona“. Vos dieną pailsėję žalgiriečiai penktadienio vakarą kaip reikiant kibo į atlapus Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams. Deja, pergale tai nepavirto – 81:89 (21:20, 23:25, 22:23, 15:21).

15min žurnalistas Rokas Pakėnas darbuojasi Barselonoje, tad po rungtynių karščiausius žaidėjų ir trenerių komentarus rasite mūsų naujienų portale!

Serijoje iki trijų pergalių „Žalgiris“ dabar atsilieka 0-2. Kovos keliasi į Kauną, kur rungtynės bus žaidžiamos gegužės 3-ąją (trečiadienį). Šį mačą laimėti bus privalu, mat pralaimėjimas užbaigtų Nemuno salos karių Eurolygos sezoną.

Pirmi du kėliniai buvo puikūs Barselonoje Kauno „Žalgiriui“, kuris jau nuo pirmųjų minučių rodė, kad yra kitoks nei prieš dvi dienas, kai pralaimėjo be didesnių šansų 69:91.

Itin gerai į aikštę išėjo Edgaras Ulanovas, po pirmosios savo atkarpos sėdęs ant suolo su 8 taškais ir 10 naudingumo balų savo kraityje. Ignas Brazdeikis puikiai atakavo varžovus vienas prieš vieną, o Laurynas Birutis laužė po krepšiu – taip vidurio puolėjas anksti iš aikštės išėmė trečią pražangą gavusį Sertacą Sanli, kuris pirmajame mače pridarė daugiausiai bėdos žaliai baltiems.

Tiesa, Janas Vesely tapo didžiausiu „Žalgirio“ galvos skausmu – vien iki pertraukos jis buvo pelnęs 18 taškų ir surinkęs 24 naudingumo balus.

Trečiajame kėlinyje „Barca“ buvo ėmusi tolti po dviejų Nikola Mirotičiaus tritaškių, tačiau 10 jo taškų per trumpą laiką neišgąsdino „Žalgirio“, kuris rado atsakymus. Iggy Brazdeikis kėlinio pabaigoje vėl vedė į priekį žaliai baltus tritaškiu (61:60), o „Palau Blaugrana“ arenoje trumpam girdimesni tapo „Žalgirio“ aistruoliai.

Prieš lemiamą 10 minučių atkarpą švieslentė rodė „Barcelona“ pranašumą 68:66. Viskas sprendėsi paskutiniajame kėlinyje.

Kertinis lūžis įvyko pačioje kėlinio pabaigoje, kai N.Mirotičius padidino „Barcelona“ persvarą iki keturių taškų, o tuomet Rokas Jokubaitis smeigė tritaškį (85:78). I.Brazdeikis ėmėsi iniciatyvos, bet trys iš eilės jo metimai nebuvo tikslūs. Galiausiai ketvirtu bandymu jis pataikė iš toli (81:85), bet taškais atsakė ir J.Vesely.

O tuomet „Barcelona“ uždarė rungtynes J.Vesely dvitaškiu ir R.Jokubaičio baudų metimais.

„Žalgirio“ gretose I.Brazdeikis buvo rezultatyviausias su 20 taškų (4/8 dvit., 3/5 trit.), Edgaras Ulanovas surinko 13 (1/3 dvit., 2/3 trit.), L.Birutis – 10 (4/6 dvit.).

Katalonus į pergalę vedė net 26 taškus pelnęs, 6 kamuolius atkovojęs ir 6 pražangas išprovokavęs J.Vesely. Jo kraityje net 33 naudingumo balai – čekui trūko vos trijų iki karjeros rekordo.

nuotr. zalgiris.lt/Edgaras Ulanovas
nuotr. zalgiris.lt/Edgaras Ulanovas

N.Mirotičius pasižymėjo 22 taškais, o trečias pagal rezultatyvumą buvo R.Jokubaitis, kuris pelnė 9 taškus, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas ir surinko 14 naudingumo balų.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse pataikė 57 proc. dvitaškių (21/37) ir 50 proc. tritaškių (8/16). K.Maksvyčio vyrai laimėjo kovą dėl kamuolių 26:25, išskirstė 13 rezultatyvių perdavimų, suklydo 12 kartų.

„Barcelona“: J.Vesely 26 (6 atk. kam., 6 išpr. praž., 33 naud. bal.), N.Mirotičius 22 (4 atk. kam.), R.Jokubaitis 9 (3 rez. perd., 5 išpr. praž., 14 naud. bal.), N.Kaliničius 8.

„Žalgiris“: I.Brazdeikis 20, E.Ulanovas 13, L.Birutis 10, R.Šmitas 8, I.Tayloras ir A.Butkevičius po 7, L.Lekavičius 5, T.Dimša 4, K.Hayesas 3, D.Giedraitis ir A.Polonara po 2.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po antrosios pergalės: „Labai gerai, kad žaidėjai manimi patikėjo“
VIDEO: Igno Brazdeikio komentaras po rungtynių Barselonoje
VIDEO: Lauryno Biručio mintys po pralaimėjimo Barselonoje
VIDEO: Kazys Maksvytis: „Buvome verti pergalės“

Mačo eigą tradiciškai aprašė 15min:

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „Barcelona“ (21:20, 23:25, 22:23, 15:21) 81:89

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“

40 min. Viskas.

Likus 33 sek. I.Brazdeikis galėjo tritaškiu pjauti per pusę „Barcelona“ ekipos persvarą, bet ir vėl buvo netaiklus. Tiesa, prieš tai Iggy tritaškį įmetė. Bet varžovai artėja prie pergalės. R.Jokubaitis sumetė baudas – 89:81.

39 min. Dar dvi nesėkmingos Iggy atakos.

38 min. I.Brazdeikis nepataikė iš vidutinio nuotolio, o Rokas Jokubaitis įsmeigė itin skaudų tritaškį... Atsilikimas auga – 78:85.

37 min. Kokia ataka ir koks L.Biručio dėjimas iš viršaus! N.Mirotičius pelnė taškus, kontaktas su A.Butkevičiumi, šis ant parketo, bet pražangos nėra – 78:82.

36 min. R.Šmitas jau ne pirmą kartą prarado kamuolį, bandydamas driblinguoti ties perimetru. „Barca“ vėl truktelėjo į priekį, deficitas buvo paaugęs iki penkių, bet A.Butkevičius pataikė kosminį metimą su pražanga – 76:78.

34 min. Techninė pražanga Šarui! R.Šmito trys taškai! Minus vienas liko – 73:74.

33 min. Rūlė Šmitas iš trijų taškų zonos – 69:72.

32 min. „Barcelona“ surengė sėkmingą kėlinio pradžią, o K.Maksvytis prašė pasitarimo, per kurį apšaukė dėmesio į trenerio žodžius nekreipusį E.Ulanovą. Atsiliekame – 66:72.

nuotr. zalgiris.lt/Ignas Brazdeikis
nuotr. zalgiris.lt/Ignas Brazdeikis

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 66:68

30 min. Ech, tritaškiu uždarė kėlinį varžovai.

29 min. Iggy Brazdeikio tritaškis! Šarui reikia pertraukėlės, o „Žalgirio“ skanduotės aidi „Palau Blaugrana“ arenoje – 61:60.

28 min. K.Kuričius pelnė tritaškį, tačiau I.Brazdeikis sėkmingai užatakavo snaiperį kitoje aikštės pusėje – 58:60.

27 min. L.Lekavičius įkalė tritaškį – 54:55.

25 min. Čia pražanga A.Butkevičiui? Na... Teisėjai myli Niko Mirotičių. Tai jau ketvirta asmeninė nuobauda Arnui – 51:55.

nuotr. zalgiris.lt/Arnas Butkevičius
nuotr. zalgiris.lt/Arnas Butkevičius

23 min. Dar trys N.Mirotičiaus taškai. Nėra labai gerai. Kazys šaukia pasitarimą – 47:51.

22 min. I.Tayloro dvitaškis su pražanga. Tikras šaunuolis – 47:48.

21 min. „Žalgirio“ pirma ataka nesusiklostė – ištiksėjo 24 sekundės. Antroji taip pat nebuvo sėkminga – uždvigubintas Iggy Brazdeikis suklydo. N.Mirotičiaus tritaškis padidino atsilikimą – 44:48.

nuotr. zalgiris.lt/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
nuotr. zalgiris.lt/„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 44:45

20 min. T.Dimša pasinaudojo tuo, kad ant parketo nukrito varžovas ir pelnė taškus. J.Vesely netrukus išvedė „Barcelona“ ekipą į priekį. Komandas skiria vos taškas per pertrauką.

19 min. Puikus E.Ulanovo perdavimas K.Hayesui ir du jo taškai – 40:40.

Kazio Maksvyčio žandai smarkiai paraudę – atsarginių suolas gavo techninę pražangą, o paskui strategas dar išrašė velnių arbitrams. Trenerį ramino net ir I.Brazdeikis.

17 min. J.Vesely jau turi 16 taškų ir 22 naudingumo balus. Jis perėmė estafetę iš S.Sanli. E.Ulanovas tam pačiam J.Vesely įkrėtė tritaškį per rankas – 38:38.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje

Achille Polonara tapo nepageidaujamu asmeniu „Palau“. Po monstriško Jano Vesely dėjimo per italą sirgaliai nušvilpė link suolo nukulniavusį „Žalgirio“ puolėją.

15 min. Puolimo mašinos užkurtos. Gynyboje nesiseka nė vieniems, nė kitiems. J.Vesely krovė per A.Polonarą – 31:31.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje

Antrojo kėlinio pradžioje – vietinių sirgalių nepasitenkinimas po Achille Polonaros dėjimo į „Barcelona“ krepšį. Italas po sėkmingo dėjimo sprogo emocijomis, o organizuoto palaikymo grupė „Dracs“ siuntė jį namo. „Žalgiris“ kol kas žiūrisi labai maloniai, tuo metu Šarūnas Jasikevičius nespėja auklėti savų žaidėjų, moralus skaitydamas visiems iš eilės. Pastaroji Šaro auka – jaunasis Jamesas Nnaji, vienas prieš vieną kovoje nusileidęs Ignui Brazdeikiui.

13 min. A.Polonara!!! Galingu dėjimu L.Biručio netaiklų metimą pataisė italas! Šaras prašo pertraukėlės. Nebus taip paprasta šiandien, Šarūnai, nebus...

12 min. L.Birutis puikiai sužaidė po krepšiu ir pelnė taškus – 23:22.

S.Sanli išimamas iš rungtynių – jis užsidirbo trečią pražangą pačioje antrojo kėlinio pradžioje.

11 min. Koks R.Jokubaičio perdavimas! Surado jis S.Sanli, o šis pelnė taškus. Netrukus S.Sanli jau stabdo L.Birutį pražanga. Kito kelio nėra.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 21:20

10 min. Rokas Jokubaitis ir du jo taškai su antrąja E.Ulanovo pražanga. Bent baudą prametė buvęs žaliai baltas. Ulia kitoje aikštės pusėje įvertė du taškus po puolime nusiimto kamuolio.

Kėlinį taškais uždarė R.Jokubaitis.

Ulia per pirmąjį kėlinį surinko 8 taškus ir 10 naudingumo balų. Ačiū, kapitone! Bet reikės dar daugiau.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje

„Žalgirio“ reakcija po trečiadienį patirto antausio matyti nuo pirmųjų minučių: tinkamas fiziškumas, puikus varžovų atakavimas per silpnas vietas, greiti išpuoliai ir K.Maksvyčio komanda pirmauja 19:14.

8 min. M.Tobey prasižengė prieš tritaškį metusį E.Ulanovą. Lietuvis nuo linijos neklydo – 19:14.

7 min. A.Butkevičiaus taškai greitoje atakoje. Visiškai kitoks „Žalgiris“ nei pirmosiose rungtynėse.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje

Šįkart „Žalgirio“ sirgaliai yra gerokai garsesni ir labiau matomi „Palau“ arenoje. 15min dar prieš mačą arenos prieigose matė būrį lietuvių, kurie buvo persirengę „Barcelona“ atributika ir tokiu būdu bandė prasmukti į areną. Matyt, kad planas išdegė, nes „Žalgirį“ šį vakarą palaiko bent 300 žaliai baltų.

6 min. Kazys piktas dėl A.Butkevičiui užfiksuotos pražangos puolime, kuri nubraukė Rolando Šmito dvitaškį. Po pertraukėlės A.Abrinesas įkrėtė tritaškį, o A.Butkevičius gražiu metimu lygino rezultatą – 14:14.

5 min. Iggy įtėškė tritaškį N.Mirotičiui į veidą, bet „Žalgiris“ vėl nesusirenka kamuolio po savo krepšiu. Dėl to skaudėjo pirmosiose rungtynėse.

I.Tayloro puikus prasiveržimas – 12:11.

4 min. Po E.Ulanovo tritaškio varžovai atsakė taškais. Lygu – 7:7.

2 min. N.Mirotičius įkrėtė tritaškį, o jam metimu iš po krepšio atsakė R.Šmitas – 4:3.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje

Na ką, tai pabandom iš naujo! Vietinis Gytis Paškevičius su gitara sudainavo „Barcelona“ himną, kuriam pritarė pilnutėlė „Palau Blaugrana“, o abi komandos stojo į antrąjį Eurolygos ketvirtfinalio serijos mūšį. Nudegęs pirmajame mače, Kazys Maksvytis grįžo prie žemo penketo modelio, kuris taip puikiai veikė reguliariojo sezono pabaigoje – Isaiah Tayloras, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas ir Rolandas Šmitas. Tuo metu Šarūnas Jasikevičius išrikiavo identišką pirmajai dvikovai penketuką.

1 min. „Žalgiris“ vėl startuoja žemu penketu su Rolandu Šmitu vidurio puolėjo pozicijoje. Pirmosiose rungtynes kauniečiai pradėjo rungtynes su Kevarriusu Hayesu.

Pirmoje atakoje I.Brazdeikis atakavo iš neblogos padėties, bet nepataikė. Antroje vėl Iggy veržėsi po krepšiu ir taškus pelnė – 2:0.

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Isaiah Tayloras, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas.

„Barcelona“: Nicolasas Laprovittola, Tomašas Satoransky, Alexas Abrinesas, Nikola Mirotičius, Janas Vesely.

Prieš rungtynes žiūrėkite laidą „Eurolygos diena“!

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro pamoka „Žalgiriui“, ketvirtfinalio siurprizai ir koks bus penktadienis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius