Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 15

Antras Šaro šansas: rimtą problemą turintis „Žalgirio“ legionierius daugiausia priekaištų turi sau

„Žinai, Šarūnas Jasikevičius yra griežtas treneris, bet kuo jis ypatingas, tai, kad visada suteiks antrą šansą“, – pasilenkęs per petį leptelėjo Anicetas Lavodrama, buvęs žinomas krepšininkas Ispanijoje, o dabar – 204 cm ūgio žurnalistas. Ketvirtojo kėlinio pabaigą nuo suolo pražiūrėjęs Brandonas Daviesas antrą šansą gavo svarbiausiu metu – pratęsime. Ir amerikietis atsidėkojo Šarūnui Jasikevičiui lemtingais veiksmais ant „Martin Carpena“ arenos parketo.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti 3 minutes ir 46 sekundes, Šaras pasodino Brandoną Daviesą ant suolo ir nusprendė atlaikyti lemiamą šturmą be pagrindinio centro. Aikštėje liko žemas penketas su Aaronu White'u, Edgaru Ulanovu, Artūru Milakniu, Vasilije Micičiumi ir Kevinu Pangosu.

„Žalgirio“ treneris nebeturėjo, ko griebtis. B.Daviesas per 36 pagrindinio laiko minutes nebuvo atkovojęs nė vieno kamuolio, kai jo priešininkai karaliavo žalgiriečių baudos aikštelėje.

„Unicaja“ puolime iš viso sugriebė net 18 atšokusių kamuolių – net daugiau nei po savuoju krepšiu (16). Ir tai taip pat buvo B.Davieso kaltė. Priešininkai, lyg iš vaiko atimdami saldainį, skynė kamuolius nuo amerikiečio galvos kaip obuolius pasilipę kopėčiomis.

Tačiau planas nepasiteisino.

„Unicaja“ išplėšė pratęsimą ir įkaitino ištikimiausių Malagos sirgalių armiją. Neištikimiausi dar prieš keletą minučių buvo išsiskirstę iš arenos, kai neiškentę dviženklio skirtumo paliko savo vietas.

„Reikia pripažinti, kad daugelis žaidėjų tokioje atmosferoje žaidžia pirmą kartą, kai viskas prieš tave. Kai kurie išplaukia gyvi į krantą, kai kurie – ne“, – ir apie pratęsimo, ir apie milžiniško sirgalių spaudimo, ir apie teisėjų faktorių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: Š.Jasikevičius po beprotiškų rungtynių: kai kurie išplaukia gyvi, kai kurie – ne

B.Daviesas buvo vienas tokių.

Dvejus metus žaidęs į jokias pergales nepretendavusiuose NBA klubuose „Brooklyn Nets“ bei „Philadelphia 76ers“, 26 metų 208 cm ūgio legionierius debiutuoja Eurolygos turnyre. Europos krepšinio patirtis Šalono, Varezės ir Monako klubuose nuo Eurolygos skiriasi kaip kepta žuvis Lietuvos tinklinėse kavinėse ir Andalūzijoje, Malagos paplūdimiuose.

Bet D.Daviesas išplaukė.

„O ką galėjau leisti? Liko arba Songaila, arba Daviesas“, – Malagoje po pergalės šypsojosi Š.Jasikevičius, paklaustas apie sprendimą sugrąžinti B.Daviesą ant parketo iki pratęsimo pabaigos likus rungtyniauti 2 min. 45 sek.

Kai „Žalgiris“ tepirmavo vienu taškeliu (80:79) ir Vasilije Micičius šovė pro šalį, B.Daviesas gelbėjo Kauno komandą sučiupdamas kamuolį puolime – pirmą tą vakarą ir tik antrą puolime per trejas pastarąsias Eurolygos rungtynes. Drauge jis išprovokavo Ray'aus McCallumo pražangą ir prie baudų metimo linijos padidino skirtumą 81:79.

Mums reikia įdėti labai daug darbo. Ypač – man. Aš save labai spaudžiu.

Netrukus jis pridūrė dvitaškį (83:81) ir apsaugojo „Žalgirio“ krepšį atkovodamas gyvybiškai svarbų kamuolį – antrąjį tose rungtynėse.

„Žalgiriui“ pergalę išplėšė stebuklingas Edgaro Ulanovo metimas po visiškai ne taip suplanuoto lemiamo derinio. Tačiau antrąjį šansą gavęs B.Daviesas pateisino Šaro pasitikėjimą.

„Tai buvo sunki kova. Sunku kautis su tokiais aukštaūgiais. Turėjau detalų žaidimo planą, tačiau padariau keletą klaidų, neatsitvėriau varžovų.

Bet aš stengiausi žaisti toliau. Suvokiau, kad jei dar sugrįšiu į aikštę, padarysiu viską, kad komanda laimėtų. Džiaugiuosi, kad atkovojau tuos kamuolius.

Tikiuosi, ateityje būsiu geresnis“, – sukramsnojęs batonėlį ir pasišnekučiavęs su rungtynių didvyriu Edgaru Ulanovu, 24sek sakė B.Daviesas.

VIDEO: Žalgiriečių didvyriu tapęs E.Ulanovas: dvejopas jausmas

Centras akivaizdžiai susikrimtęs dėl savo žaidimo. Vienas žemiausių „Žalgirio“ žaidėjų Paulius Valinskas gynyboje atkovoja daugiau kamuolių nei Šarūno Jasikevičiaus vidurio puolėjas (vid. 1,6 prieš 1,1).

Remiantis „Court Side Newspaper“ duomenimis, pagal tai, kiek po savuoju krepšiu atšoka kamuolių, procentiškai už B.Daviesą jų daugiau sučiumpa bent šeši „Žalgirio“ žaidėjai. Įžaidėjas Kevinas Pangosas atkovoja tik 0,9 proc. mažiau kamuolių nei B.Daviesas, kai sviedinys atšoka nuo lanko.

Mes labai tikime Daviesu. Esu įsitikinęs, kad jis gerins žaidimą.

Ir tai yra jau nebe vieno B.Davieso, o viso „Žalgirio“ problema. Gynyboje „žalgiriečiai“ atkovoja 66,1 proc. atšokusių kamuolių ir pagal šį rodiklį lenkia tik tris komandas.

„Žalgiris“ šį sezoną varžovams Eurolygoje leidžia net po 12 kartų kartoti savo metimus. Tai trečias prasčiausias rodiklis turnyre. Palyginimui, praėjusį sezoną „Žalgirio“ priešininkai gaudavo tik vid. 8,8 antrų šansų – mažiausiai visoje Eurolygoje.

„Mums reikia įdėti labai daug darbo. Ypač – man. Aš save labai spaudžiu“, – prisipažino B.Daviesas.

„Jam labiausiai trūksta patirties, – 24sek kalbėjo Š.Jasikevičius. – Brandonas labai gerai dirba, atsiduoda darbui, bet galbūt jam tie visi greičiai... Kai viskas sulėtės, jam bus paprasčiau į viską reaguoti. Mes juo labai tikime. Esu įsitikinęs, kad jis gerins žaidimą.“

„Žalgiris“ Malagoje šventė 4 pergalę per 7 Eurolygos rungtynes. Nepaisant netvirto B.Davieso žaidimo baudos aikštelėje, Lietuvos čempionai pirmą kartą per 13 metų tarp 16 geriausių Eurolygos komandų turi didesnį nei 50 proc. pergalių ir pralaimėjimų santykį.

„Taip, tai tikrai buvo beprotiškos rungtynės – daugybė emocijų, – apie pergalę Malagoje kalbėjo B.Daviesas. – Padarėme daug klaidų, buvo daug pakilimų, bet labai gerai išlįsti iš tokių rungtynių su pergale.

Džiaugiuosi. Po Ulanovo metimo pažiūrėjau, kiek liko laiko, bet visi pradėjo šokinėti. Supratau, kad prasidėjo vakarėlis (šypsosi).

Buvo labai smagu, bet turime dar vienas rungtynes jau už 48 valandų. Net kai dabar visi džiaugiamės, turime išlikti susikaupę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius