Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 23

Ar į kitą barikadų pusę perėjęs M.Kalnietis padės pagaliau įveikti „Lokomotiv“?

Kauno „Žalgirio“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ komandos iškovojo svarbias pergales Eurolygos starte ir šį vakarą Kaune sieks įsirašyti dar vieną laimėjimą. Pastarąjį kartą abu klubai „Žalgirio“ arenoje buvo susitikę prieš dvejus metus. Tuomet Krasnodaro krepšininkai Lietuvą paliko su šypsena veide, po dramatiškos kovos šventę pergalę 86:85.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lokomotiv“ žaidėjai buvo pajėgesni ir namie. Abi šios komandos iki šiol Eurolygoje žaidė du kartus ir abi pergales iškovojo Rusijos klubas, kuriame tuomet žaidė Mantas Kalnietis.

Prieš šias rungtynes M.Kalnietis sulaukia daug dėmesio. Jis tris praėjusius sezonus žaidė Krasnodaro klube ir pažįsta daugiau nei pusę šioje komandoje dabar žaidžiančių krepšininkų. Jis įvardijamas viena svarbiausių rungtynių figūrų.

Tose pergalingose „Lokomotiv“ rungtynėse Kaune M.Kalnietis į „Žalgirio“ krepšį įmetė 11 taškų ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. 

VIDEO: Highlights: Zalgiris Kaunas-Lokomotiv Kuban Krasnodar

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas teigia, kad Rusijos klubui ėmus vadovauti naujam treneriui, „Lokomotiv“ žaidimas stilius pasikeitė. 

„Kai komandai ėmė vadovauti Georgios Bartzokas, „Lokomotiv“ pagerino savo žaidimą. Prie sau įprasto atakuojančio žaidimo jie pridėjo didesnį dėmesį gynyboje ir pozicinį žaidimą, – sakė G.Krapikas. – Pergalė prieš Atėnų „Panathnaikos“ yra geras to pavyzdys. 

Mūsų uždavinys surasti silpniausias jų vietas ir jomis pasinaudoti. Tačiau turime patobulinti ir savo žaidimą. Ypač kovą dėl atšokusių kamuolių. Negalime suteikti varžovams antro šanso. „C“ grupė labai sudėtinga. Turime pasinaudoti namų aikštės pranašumu.“

Rusijos klubo atstovai rodo didžiulę pagarbą „Žalgiriui“ ir savo aprašymuose vardija visus Lietuvos čempionų titulus – Eurolygos čempionai, 16-a kartų LKL čempionai, penkiskart SSSR čempionai, penkiskart Baltijos lygos čempionai, penkiskart Federacijos taurės nugalėtojai. Visi pabrėžia ir aistruolių palaikymą.

VIDEO: Highlights: Lokomotiv Kuban Krasnodar-Zalgiris Kaunas

„Mes turime būti pasiruošę labai sudėtingoms rungtynėms, – prieš artėjančią dvikovą kalbėjo Krasnodaro komandos treneris G.Bartzokas. – „Žalgiris“ žaidžia intensyviai ir yra labai karštai palaikomas savo aistruolių. Privalome būti labai susikoncentravę ir laikytis savo žaidimo plano.“

Taip jau išėjo, kad šios dvi komandos liko vienintelės „C“ grupėje nepatyrusios pralaimėjimo, o penktadienio rungtynių nugalėtojai pakils į pirmą vietą. 

Eurolygos C grupė
Grupė Pergalės  Pralaimėjimai +/-
„Lokomotiv“ 1 0 11
„Žalgiris“ 1 0 4
„Panathinaikos“ 1 1 1
„Pinar Karsiyaka“ 1 1 -3
„Stelmet“ 0 1 -4
„Barcelona“ 0 1 -9

„Lokomotiv“ komandoje yra trys žaidėjai, kurie yra rezultatyviausi ir naudingiausi – Chrisas Singletonas, Malcolmas Delaney‘is ir Victoras Claveras. Aukštaūgių grandyje taip pat labai pavojingas ir Ukrainos rinktinės vidurio puolėjas Kirilas Fesenka. 

Vienas „Žalgirio“ komandos lyderių Robertas Javtokas pareiškė, kad artėjančiose rungtynėse vienu svarbiausių dalykų bus ne tik kova dėl atšokusių kamuolių, bet ir pati jų pradžia.

„Tai labai gera komanda. Jie turi du labai stiprius priekinės linijos žaidėjus – Ch.Singletoną ir K.Fesenką. Mes nežaidžiama taip, kaip turėtume, – pripažino R.Javtokas. – Turime žaisti kiečiau. Neleisti jiems nusiimti kamuolių. Ir mums reikia geriau pradėti rungtynes.“

Šiam mačui teisėjaus Saša Puklas iš Slovėnijos, Olegas Latiševas iš Latvijos ir Marekas Cmikiewiczius iš Lenkijos. 

Kauno „Žalgirio“ komanda šį sezoną dar nėra patyrusi pralaimėjimo. Lietuvos čempionai laimėjo visas penkerias rungtynes LKL pirmenybėse. Krasnodaro krepšininkai patyrė vieną nesėkmę Vieningos krepšinio lygos čempionate.

Rungtynių prognozė.
Rungtynių prognozė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius