Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 05 18 /21:57

Balsą praradęs Šaras: „Pasakiau žaidėjams, kad juos myliu“

Trys keitimai vienu metu, spyris į LED reklamą ir pasiutpolkė šalia šoninės linijos. Šarūnas Jasikevičius su bizūnu mosavo palei šoninę Belgrado „Štark“ arenos liniją, kol trečiojo kėlinio pabaigoje žalgiriečiai ėmė žaisti pagal jo nubraižytą planą. Bet prisikėlusį „Žalgirį“ nokautavo mažylio Ali Muhammedo tritaškiai, sugriovę didžiulę žaliai baltų svajonę 67:76.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Štai ir pamatėme, kas yra patirtis. Nė vieno žaidėjo finalo ketverte neturėjęs „Žalgiris“ pramiegojo rungtynių pradžią.

Neatsakingai skirstęs kamuolius dar iki pertraukos „Žalgiris“ suklydo net 12 kartų. Nesusikūręs gerų progų metimams, Kauno klubas du kėlinius nesukrapštė nė vieno tritaškio.

Bet net ir siutindamas Šarūną Jasikevičių, žaliai baltų klubas išliko kovoje.

Atėjus didžiausiai rungtynių krizei – trečiojo kėlinio viduryje atsiliekant 37:50, 26-ąją minutę Edgaras Ulanovas pagaliau pataikė pirmąjį „Žalgirio“ tritaškį ir pramušė kamštį gerklėje.

Žalgiriečiai išsilaisvino iš „Fenerbahče“ žaidėjų gniaužtų ir nustelbė turkus energija. Kamuolys pagaliau vaikščiojo taip, kaip nubraižė Šarūnas Jasikevičius.

O kai į „Žalgirio“ pusę atsisuko ir Fortūna, Kevinas Pangosas fantastišku tritaškiu per Jasono Thompsono rankas pašokdino iš vietų Šarūno Jasikevičiaus tėvus.

„Žalgiris“ grįžo į kovą 48:50.

Viltis sugrįžo į 2 tūkstančių žalia spalva nusidažiusių sirgalių tribūną „Štark“ arenos kampelyje, tačiau Ali Muhammedo tritaškiai ketvirtojo kėlinio pradžioje nokautavo „Žalgirį“ lyg Muhammado Ali smūgiai bokso ringe 56:66. Šis įžaidėjas pelnė net 19 taškų per 11 minučių.

„Žalgiris“ kėlėsi kaip koks Rokis Balboa, bet jos nebelaimėjo. Teko nusilenkti Eurolygos čempionams.

Šarūnas Jasikevičius prarado balsą, bet prikimęs dėkojo savo vyrams už kovingumą.

„Galvoju, buvome kažkiek apakinti atmosferos, – tikino treneris. – Nevykdėme plano, buvo galima geriau kontroliuoti rungtynes.

Buvo prastos užtvaros, prasti sprendimai. Kalbos nėra, kad kai kurie sprendimai buvo blogi dėl varžovų geros gynybos. Bet buvo ir neforsuotų klaidų.

Labai daug praradome, kol supratome, kur juos galime atakuoti.

Keista. Keista, nes per treniruotes ruošėmės 100 proc. tam, kas ir įvyko. Bet mūsų žaidėjams reikia visą tai praeiti. Visą spaudimą, visas detales ir fiziškumą, su kuriuo šiandien žaidė turkai. Galvoju, jie išmušė iš ritmo įžaidėjus, nes buvo per daug klaidų ir blogų sprendimų.

Kai kažkokiu mistiniu būdu sugrįžome į rungtynes, mus nužudė Ali.

Negaliu nieko pasakyti – mano vyrai yra fantastiniai kovotojai. Bet kartais reikia tuos dalykus praeiti. Galvoju, tai mus nubaudė.

Jūs ir visa Europa šneka apie patirtį. Man labai daug apie ją kalbėti nepatinka, nes yra komandų, kurios laimėjo ką nors neturėdamos patirties. Bet šiandien tai išlindo.“

VIDEO: Balsus prarėkę sirgaliai pralaimėjusio „Žalgirio“ žaidėjams priekaištų dėl kovingumo neturi

– Kas leido grįžti į kovą?

– Kažkoks tai plano laikymasis. Mes daugmaž žinojome viską. Kad kažkuriuo metu visi keisis, kai pastato Kaliničių ant Kevino, visi Milaknio išėjimai bus keitimaisi. Bet reikia tą nubausti. O mes nenubaudėme.

20 klaidų šiame lygyje yra per daug. Sakau, mistiniu būdu likome rungtynėse ir turėjome šansų.

Puiki pamoka man, kaip treneriui, puiki pamoka visai „Žalgirio“ organizacijai.

VIDEO: Š.Jasikevičius: mano vyrai yra fantastiniai kovotojai, bet kartais reikia tuos dalykus praeiti

– Ar bus sunku rasti jėgų kautis dėl trečios vietos?

– Tai bus kitos rungtynės, kitas iššūkis. Nemanau, kad mūsų žaidėjai yra tokios didelės žvaigždės, tiek daug pasiekę, kad neturėtų motyvacijos kautis dėl trečios vietos.

Čia yra aukščiausias lygis ir mes labai džiaugiamės čia būdami.

VIDEO: Artūras Milaknis: lengva čia ekspertams kalbėti

– Ar tie Ali Muhammedo tritaškiai, kurie nulėmė pralaimėjimą, buvo kontroliuojami?

– Manau, kad buvo, kai ketvirtą kėlinį pradedi neprasižengęs. Su nuliu baudų negali duoti tritaškių metikui. Visi metikai buvo kontroliuojami. Taip, su Datome prastai gynėmės.

Bet žinojome, kad nepaliksime „Fenerbahče“ ant 40 taškų. Jie aukščiausios klasės žaidėjai. Išsilaikėme rungtynėse, bet tie tritaškiai buvo labai skausmingi.

– Kaip „Fenerbahče“ uždarė „Žalgirio“ snaiperius su 2 tolimais metimais iš 10?

– Uždarė kažkiek su rankų ilgiu. Jie aukštesni už mus daugumoje situacijų.

Bet 20 klaidų yra labai daug. Buvo labai elementarių situacijų. Galbūt kova dėl atšokusio kamuolio mus kažkiek laikė rungtynėse. Bet kai atkovojame tą kamuolį, mes nelabai juos nubaudėme.

Pirmoje pusėje jie iš 6 kamuolių mums įmetė 11 taškų. Tai nemažai.

– Visi „Fenerbahče“ žaidėjai akcentavo gynybą prieš Pangosą. Ar galima sakyti, kad jiems pavyko?

– Jie keitėsi gynėjais ir t.t. Bet viską treniravomės ir nesuprantu, kodėl buvo taip prastai žaidžiame prieš varžovų stepautą. Mes jų nenubaudėme.

Pasakiau žaidėjams, kad juos labai myliu ir jie pasiekė fantastišką rezultatą. Negalima jų kaltinti. Jį pasiekė tikrai daug ir aš tą žinau.

– Prieš 19 metų „Žalgirį“ finalo ketverte matėte per televizorių iš Vilniaus, o koks jausmas dabar pačiam būti tokiame lygyje su „Žalgirio“ klubu?

– Vilniuje sėdėjau ramus, šiandien truputį daugiau nervų, toks ir skirtumas (šypsosi.). Bet jau geriau būti čia nei Vilniuje ar Kaune, kai vyksta finalo ketvertas.

Jausmas fantastinis. Sugrįžti į aukščiausią lygį... Duok Dieve, kad būtų daugiau tokių šansų.

– Ar jautėte „Žalgirio“ sirgalių užnugarį?

– Jie gerai atstovėjo prieš didesnį būrį. Tik reikėjo daug rėkti. Balso nebeturiu. Tačiau „Fenerbahče“ fanai įspūdingi. Bet ir mūsiškiai buvo aukščiausio lygio.

– Apie ką kalbėjote su Obradovičiumi po rungtynių?

– Daug nesakysiu (šypsosi.). Mes draugai, tai... Gražiai jis šnekėjo. Ir aš dar gražiau šnekėjau. Bet tikrai... Jam jaučiu didelę pagarbą ir esu labai laimingas, kad jis mano draugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius