-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 05

„Bayern“ trokšta išlaikyti A.Trinchieri ir kitam sezonui

Pirmą kartą Miuncheno „Bayern“ klubą į Eurolygos ketvirtfinalyje atvedęs Andrea Trinchieri turėtų likti prie bavarų klubo vairo ir ateinančiame sezone. Tokią viltį išreiškė „Bayern“ prezidentas Herbertas Haineris, pareiškęs, kad nori pratęsti bendradarbiavimą su specialistu iš Italijos.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

A.Trinchieri prie „Bayern“ vairo stojo prieš šį sezoną ir komandą, praėjusiame sezone buvusią arti Eurolygos dugno, atvedė iki atkrintamųjų, į kurias Vokietijos komanda pateko pirmą kartą modernios Eurolygos istorijoje (nuo 2000 m.). Toks pasiekimas sužavėjo „Bayern“ klubo vadovus.

„Abi pusės praėjusią vasarą susitarė fokusuotis tik į ateinantį sezoną, – oficialiai klubo svetainei kalbėjo H.Haineris. – Dabar esame puikiame kelyje. Mums ypač patinka jo dėmesys detalėms ir aistra darbui. O kalbėdamasis su juo aš susidarau įspūdį, kad ir jam labai patinka čia, Miunchene. Nemanau, kad tik mes norime netrukus susėsti ir kalbėtis dėl bendradarbiavimo pratęsimo ir po šio sezono.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Andrea Trinchieri
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./ Andrea Trinchieri

50-mečio A.Trinchieri treniruojama komanda šį sezoną per 33 Eurolygos rungtynes pasiekė jau 20 pergalių. Pernai, nutraukus sezoną dėl COVID-19, bavarai buvo laimėję viso labo 8 rungtynes iš 28.

„Praėjusią vasarą susėdome su Marko Pešičiumi („Bayern“ generalinis vadybininkas – red. past.) ir Daniele Baiesi („Bayern“ sporto direktorius – red. past.) ir analizavome, kur turime pasitempti ir ką turime daryti kitaip. Sutarėme, kad turime paversti komandą patrauklesne, atletiškesne ir agresyvesne. O tam reikėjo tinkamo vyr. trenerio, – pasakojo H.Haineris. – Pasirinkome Andrea Trinchieri iš kelių kandidatų. Dabar galime pripažinti, kad mums pasisekė, jog pasirinkome absoliučiai geriausią variantą.“

„Bayern“ šį sezoną net 10 Eurolygos rungtynių laimėjo 3 arba mažesniu taškų skirtumu, dar keturi mačai baigėsi 4-6 taškų bavarų pergalėmis. Taip nutiko ir praėjusią savaitę, kai Kauno „Žalgirį“ A.Trinchieri komanda įveikė 71:70, o tai garantavo jai vietą Eurolygos ketvirtfinalyje.

VIDEO: Po istorinio „Bayern“ pasiekimo – žaidėjų emocijų iškrova ir įkvepianti Trinchieri kalba

„Laimėjome daugybę rungtynių trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose. Prieš „Žalgirį“ išplėšėme pergalę paskutinėmis sekundėmis. Charakteris, kurį komandą įskiepijo vyriausiasis treneris, puikiai tinka Miuncheno „Bayern“ klubui“, – kalbėjo klubo prezidentas.

Nors iki reguliariojo sezono pabaigos liko tik vienas turas, „Bayern“ dar nežino, prieš kurią komandą žais ketvirtfinalyje, o scenarijų – daugybė.

Bavarai dar gali pakilti į ketvirtąją vietą ir įgauti namų aikštės pranašumą, bet gali nukristi ir aštuntąją, kas reikštų akistatą su reguliariojo sezono nugalėtoja „Barcelona“. Beje, būtent prieš ją „Bayern“ žais paskutiniame ture.

VIDEO: Bavarų svajonė išsipildė: lemiamos „Bayern“ ir „Žalgirio“ mūšio akimirkos

„Atkrintamųjų serijoje gali nutikti bet kas, – pabrėžė H.Haineris. – Tikiu, kad ši komanda gali laimėti bet kuriose rungtynėse. Net jeigu ketvirtfinalis nesusiklostys palankiai mums, komanda vis tiek galės didžiuotis tuo, ką pasiekė šį sezoną. Niekas negali atimti, ką ši komanda pasiekė.“

66-erių H.Haineris užsiminė ir apie ilgalaikę „Bayern“ ateitį.

„Trumpalaikė sėkmė nėra tai, ko aš siekiu. Kai statai tokią komandą, kaip mūsų, turi galvoti apie ilgalaikę ateitį“, – pabrėžė „Bayern“ prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius