Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 20

Be pergalių Eurolygos išvykose liekantis Jure Zdovcas: „Mėgėjiškai klydome“

Rungtynės išvykose Kauno „Žalgiriui“ išlieka neįmenama mįsle. Ketvirtajame kėliny Stambule subyrėjęs Lietuvos flagmanas prieš „Fenerbahče“ krito 67:73 ir patyrė 10 pralaimėjimą varžovų teritorijose Eurolygoje per tiek pat žaistų mačų. Jure Zdovcas neslėpė apmaudo dėl iš rankų išsprūdusio taško, bet džiaugėsi pademonstruotu žaidimu.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Dviejų nukraujavusių Eurolygos klubų akistata Stambule baigėsi karčia Kauno „Žalgirio“ nesėkme.

„Fenerbahče“ neturėjo traumuotų dviejų lyderių Nando De Colo ir Jano Vesely, COVID-19 susirgusių vyriausiojo trenerio Aleksandro Džordževičiaus, Danilo Barthelio ir Marialo Shayoko.

Lietuvos čempionams padėti negalėjo negalėjo dar vieną traumą patyręs Janis Strelnieks, reabilitaciją tęsiantis Joffrey Lauvergne'as ir koronavirusu susirgę Artūras Milaknis, Paulius Jankūnas ir Tai Websteris.

Pirmosios sezono pergalės išvykoje siekęs „Žalgiris“ pirmavo 37 minutes, vienu metu turėjęs ir 17 taškų persvarą, tačiau ketvirtajame kėlinyje sustojo ir buvo priverstas pripažinti Stambulo ekipos pranašumą – 67:73.

„Klausykite, mes žaidėme geras rungtynes. Sveikinimai „Fenerbahče“ su pergale. Subyrėjome gynyboje. Nesupratau, kodėl taip mėgėjiškai klydome ir leidome varžovams atakuoti laisviems. Ir leidome tai padaryti dviem geriausiems žaidėjams, kurie gali nulemti rungtynių baigtį! Svarbius tritaškius pataikė Sehmusas Hazeras, bet galėjome laimėti šį mačą. Žaidėme gerai, bet pabaigoje to nepakako – mūsų koncentracija nukrito ir puolime, ir gynyboje. Nesu labai nusivylęs. Tikėjau, kad galime laimėti. Žaidėme gerai, bet pabaigoje nesužaidėme pakankamai protingai“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas Jure Zdovcas.

20-metis Marekas Blaževičius užfiksavo pirmąjį karjeros dvigubą dublį – 10 taškų, 10 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 19 naudingumo balų.

VIDEO: Ateities lyderis? Rekordinis Mareko Blaževičiaus vakaras Eurolygoje

Eurolygos sezono rekordą pasiekė Karolis Lukošiūnas, kuris iki tol ant parketo pasirodė septyneriose rungtynėse, iš viso 21 minutę, o ketvirtadienį Turkijoje – 36 minutes.

Vilnietis snaiperis į „Fenerbahče“ krepšį paleido 13 tritaškių, daugiau nei bet kuris kitas krepšininkas šio sezono Eurolygoje, pataikė 5 ir surinkęs 15 taškų užfiksavo karjeros rungtynes.

VIDEO: Jokios baimės: K.Lukošiūnas įsirašė į „Žalgirio“ istoriją

Edgaras Ulanovas pridėjo 16 taškų ir 7 sugriebtus kamuolius, bet to pergalei nepakako. 17 taškų pranašumą Stambule išbarstęs „Žalgiris“ toliau skęsta Eurolygos dugne.

VIDEO: Puikiai sužaidęs E.Ulanovas Stambule sutiko senus bendražygius

Lyderius Sehmuso Hazero (13 tšk.) ir Marko Guduričiaus (19 tšk.) vaidmenyse suradusi „Fenerbahče“ paskutinių 10 minučių atkarpą laimėjo 29:16.

„Tiesiog energija ir begalinis noras laimėti. Tai viena svarbiausių ir smagiausių pergalių mano karjeroje. Aš esu labai laimingas dėl komandos ir labai didžiuojuosi ja, kadangi turėjome labai daug problemų – traumų ir COVID-19 atvejų. Trečiajame kėlinyje turėjome 17 taškų deficitą, bet laimėjome. Aš labai didžiuojuosi komanda. Pierria Henry rungtyniavo nesitreniravęs visą savaitę. Neįtikėtina grupė vyrų“, – sakė 16 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus vien per antrąją mačo dalį surinkęs Marko Guduričius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Goranas Bjedovas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Goranas Bjedovas

COVID-19 susirgus A.Džiordževičiui, „Fenerbahče“ komandos vairą perėmė asistentas Goranas Bjedovas.

„Po ilgosios pertraukos pagerinome gynybą. Pataikėme ir tritaškių, bet svarbiausia buvo gynyba. Dėkoju žaidėjams už parodytą charakterį. Mes nepasidavėme. Sveikinimai žaidėjams. Buvome pavargę, neturėjome energijos, bet visi į aikštelę žengę žaidėjai atidavė šį vakarą širdis“, – sakė 50-metis serbas.

Kita savaitė „Žalgiriui“ laukia dviguba Eurolygoje. Jure Zdovco kariauna Atėnuose žais prieš „Panathinaikos“ bei Milane susikaus su vietos „Olimpia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius