-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 19

Belgrade „apsitrynę“ žalgiriečiai – jau ramesni, CSKA stovykloje – emocinis nuosmukis

Kauno „Žalgiris“ Eurolygos jau nelaimės, tačiau labiausiai šį sezoną nustebinusi turnyro komanda dar gali su trenksmu uždaryti puikaus sezono duris. Tam reikės įveikti turtingiausią turnyro komandą, kurią kartą šį sezoną nugalėti jau pavyko. Tiesa, finalo ketverte viskas keičiasi ir tuo jau buvo galima įsitikinti penktadienio vakarą.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Maskvos klubo žvaigždynas laimėjo reguliarųjį sezoną, kurio metu iškovojo 24 pergales iš 30-ties rungtynių. Vienas iš tų šešių pralaimėjimų buvo būtent prieš Kauno „Žalgirį“. Tiesa, tada rusai jau žinojo, jog iš pirmosios vietos jų niekas neišstums.

Seriją prieš „Chimki“ laimėję CSKA krepšininkai į Belgradą atvyko kaip vieni iš favoritų kelti čempionų taurę, bet pusfinalyje atsimušė į Madrido „Real“ sieną, todėl tenkinsis rungtynėmis dėl trečiosios vietos su Kauno „Žalgiriu“.

Pusfinalyje suklupę žalgiriečiai penktadienį buvo liūdni. Taip, patekimas į finalo ketvertą jiems jau buvo didžiulis laimėjimas, tačiau apetitas auga bevalgant, o Šarūno Jasikevičiaus vyrų mentalitetas nėra toks, kad būtų galima sustoti dar kovai nepasibaigus.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Norime atsisveikinti su Eurolyga pergalingai“

Nesiruošia jie sustoti ir prieš rungtynes dėl trečios vietos, ypač, kai tribūnose bus keli tūkstančiai žaliai baltų fanų, sukorusių ilgą kelią ne tik iš Lietuvos ar kitų Europos kampelių, bet ir iš Jungtinių Valstijų.

Kalbant apie skaičius, verta pastebėti, kad „Žalgiris“ šį sezoną Maskvos CSKA lenkia pagal gynyboje atkovotus kamuolius (23,6 prieš 22,9), rezultatyvius perdavimus (19,3 prieš 17,7) ir tritaškių taiklumą (42 proc. prieš 41,7 proc.).

Tačiau iš esmės komandų statistika yra panaši, tik CSKA per susitikimą pelno beveik 8 taškais daugiau (89,1 prieš 81,4) ir nuo kauniečių gynybos sekmadienį priklausys labai daug.

Daugybę problemų varžovų gynybai visuomet kelia Nando De Colo, kuris gali ir vienas nulemti rungtynių baigtį, pranašiai kaip tai pusfinalio rungtynėse padarė Ali Muhammedas. CSKA prancūzas pelno po 17 taškų ir atlieka po 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Kiek kitoks įžaidėjas yra Sergio Rodriguezas. Ispanas renka mažiau taškų (po 13,9), bet atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus.

Paklaustas, ar žaisdamas prieš „Žalgirį“ jaučia didesnį dėmesį ir specialų Šarūno Jasikevičiaus paruoštą planą gynėjams, S.Rodriguezas 24sek sakė: „Ne tik gynėjams, bet ir kitoms pozicijoms. Jis geras treneris, tai įrodė per šį sezoną, bet mes turime bandyti žaisti savo žaidimą, kurį žaidėme.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sergio Rodriguezas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sergio Rodriguezas

Varžovų gynėjų grėsmę pabrėžė ir 24sek kalbintas Kevinas Pangosas, bet jis akcentavo, kad prieš CSKA kūrėjus privalu gintis komandiškai.

Vasilije Micičius 24sek sakė, kad šį sezoną „Žalgiris“ jau įrodė, jog gali sustabdyti N.De Colo ir S.Rodriguezą, todėl sekmadienį reikės laikytis panašaus plano.

Penktadienio pusfinalio metu kauniečius nužudė „Fenerbahče“ atakų organizatorius A.Muhammedas, geriau žinomas Bobby Dixono vardu. Panašiai nemažai varžovų į neviltį siuntęs yra ir N.De Colo, tačiau K.Pangosas prancūzo išskirti nesiryžta: „Jie turi ne vieną tokį žaidėją, todėl negalime jiems leisti naudotis stiprybėmis, negalime leisti jiems pajausti žaidimo.“

VIDEO: Kevinas Pangosas: „Pralaimėjimas buvo nuviliantis, bet praeitis lieka praeitimi“

Jei lygintume CSKA ir „Fenerbahče“, tai Rusijos klubas turi mažiau ūgio, kas gali padėti Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams grumtynėse po krepšiais. Tiesa, nereikia apsigauti, mat net ir ne patys aukščiausi CSKA priekinės linijos žaidėjai yra tokie atletiški, kad dažnai apstumdo ir perlipa per gerokai aukštesnių varžovų galvas.

Tada, kai „Žalgiris“ namuose palaužė Rusijos galiūną, nepaliko varžovams vilties po krepšiais, kur Brandonas Daviesas surinko 17 taškų, 13 pelnė Paulius Jankūnas, A.Kavaliauskas sumetė 11. Aukštaūgius kamuoliais maitinęs K.Pangosas atliko net 11 rezultatyvių perdavimų.

„Visai neseniai žaidėme prieš juos. Žaidėme tikrai gerai su savo aukštaūgiais. Bandysime daryti tą patį. Esu 100 proc. garantuotas, kad jie bus tam pasiruošę.

Manau, abi komandos nuo paskutinių rungtynių padarys kažkokius pakeitimus ir bandys prisitaikyti prie to, kas įvyko“, – prieš rungtynes dėl trečios vietos sakė Šarūnas Jasikevičius.

Paulius Jankūnas, kalbėdamas su 24sek, nesiryžo prognozuoti, ar „Žalgiris“ vėl bus pajėgus taip bombarduoti varžovų priekinę liniją: „Na, nežinome, kokią jie gynybą taikys, ar keisis dengiamaisiais. Manau, kad pradėję žaisti pamatysime, kam geriau sekasi – ar dideliems, ar mažiukams ir per ten žaisim.“

VIDEO: Paulius Jankūnas: „Viskas manau bus geriau“

Daugiau nei 36 milijonų biudžetą turintis CSKA klubas į Belgradą tikrai nevažiavo trečios vietos. Net ir patys žaidėjai tikina, kad mažasis finalas Eurolygoje kažin ar reikalingas, nors sako, jog rankų nuleisti nesiruošia.

Kauno „Žalgiris“ į pusfinalio rungtynes žengė susikaustęs ir nepriminė tos aikštėje besilupančios komandos, kurią dažniausiai matėme iki finalo ketverto starto.

Tačiau žalgiriečiai tikina, kad galbūt sekmadienį jau bus lengviau, nes bus galima tikėtis, kas laukia aikštėje.

„Pralaimėjimas buvo vakar, šiandien emocijų mažiau, ruošiamės rytojaus rungtynėms“, – 24sek kalbėjo P.Jankūnas.

Kapitonas pridūrė, kad sekmadienį išėjimas į aikštę turėtų būti kiek lengvesnis: „Bus antros rungtynės čia, galima sakyti, kad jau apsitrynėm. Nežinau, manau viskas bus geriau“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

Pozityvumo neprarado ir K.Pangosas. Jis mąsto paprastai – praeitis lieka praeitimi, todėl nei bemiegė naktis, nei galvojimas apie rungtynes su „Fenerbahče“ į gerą jau nebeišeis.

CSKA rezultatyvių perdavimų lyderis S.Rodriguezas 24sek neslėpė, kad po skaudaus dūrio pusfinalyje komandos mikroklimatas nukentėjo.

„Sunku, kai į rungtynes eini po tokio smūgio, kokį gavome vakar. Sunku pasiruošti, bet turime į viską žvelgti pozityviai. Reikia įgauti pasitikėjimo, išlikti komanda ir sužaisti geras rungtynes prieš labai gerą komandą. Jie žaidžia labai gerai, todėl turime pasitreniruoti ir tada pasiruošti rungtynėms, kurias vertiname rimtai“, – 24sek sakė S.Rodriguezas.

Tokiomis nuotaikomis ir akcentais abi pusfinalyje nudegusios komandos pasitinka rungtynes dėl ne itin svarbios trečiosios vietos. Kas turės geresnį planą, didesnę motyvaciją ir ras daugiau būdų bausti varžovus - pamatysime sekmadienio vakarą.

VIDEO: Sergio Rodriguezas: „Niekas neatvyksta į finalo ketvertą, kad žaistų šias rungtynes“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius