-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 08

Beprotiškas serbų derbis – 18 tūkst. „Partizan“ sirgalių užtildė N.Nedovičiaus šūvis

18 tūkst. Belgrado „Partizan“ (4-8) sirgalių kėlė beprotišką atmosferą „Štark“ arenoje, bet pirmąjį istorijoje serbų derbį Eurolygoje dramatiškai laimėjo Belgrado „Crvena zvezda“ (6-6) – 76:73 (11:20, 29:13, 14:19, 22:21).
„Crvena zvezda“ krepšininkai
„Crvena zvezda“ krepšininkai / Scanpix/BOZIC/BETAPHOTO/SIPA nuotr.

Įspūdingos atmosferos pakylėti „Partizan“ krepšininkai žvėriškai pradėjo rungtynes, rinkdami atšokusius kamuolius puolime ir greitai susikurdami dviženklę persvarą (18:7).

Bet Nemanja Nedovičiaus metimų atgaivinti „Crvena zvezda“ krepšininkai netruko perlaužti rungtynių eigą ir po dviejų ketvirčių jau patys buvo nutolę – 40:33.

Atkakli kova tarp komandų užvirė po ilgosios pertraukos, bet pabaigoje, likus mažiau nei trims minutėms, jau atrodė, kad kur kas arčiau pergalės yra „Partizan“, turėjęs 6 taškų pranašumą – 71:65.

Vis dėlto svečių teisėmis žaidusi „Crvena zvezda“ sužaidė galingą atkarpą, o Luca Vildoza likus kiek daugiau nei minutei tritaškiu išlygino rezultatą – 73:73.

Tuomet komandos surengė po kelias nesėkmingas atakas, kol galiausiai N.Nedovičius pataikė svarbiausią rungtynių metimą – likus 2,2 sek. serbas švystelėjo nelengvą tritaškį iš kampo po L.Vildozos perdavimo ir išvedė savo komandą į priekį.

Šansą išplėšti pratęsimą dar turėjęs Yamas Madaras nepataikė ir „Crvena zvezda“, kurią „Štark“ arenoje taip pat palaikė keli šimtai nuo amžinų priešininkų atskirtų sirgalių, šventė pergalę.

Įdomu tai, kad N.Nedovičius iki lemiamo metimo buvo prametęs visus šešis mestus tritaškius.

„Raudonajai žvaigždei“ tai buvo jau penkta pergalė iš eilės po to, kai komandos vairą perėmė juodkalnietis Duško Ivanovičius. Specialistas pakartojo Eurolygos rekordą tapus komandos treneriu jau įsibėgėjus sezonui.

„Crvena zvezda“ pergalių skaičiumi jau pavijo Kauno „Žalgirį“ (6-5), prieš kurį žais artimiausias savo rungtynes Belgrade kitą savaitę.

Stipriai buksuojantis Željko Obradovičiaus treniruojamas „Partizan“ pralaimėjo ketvirtą mačą iš eilės.

„Partizan“: Kevinas Punteris 15, Yamas Madaras 14, Ioannis Papapetrou 13, Mathiasas Lessort'as 11 (10 atk. kam.).

„Crvena zvezda“: Nemanja Nedovičius 20 (9/10 baud.), Luca Vildoza 14 (6 rez. perd.), Filipas Petruševas 10.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius