-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 19

Beprotiško kėlinio apakinti „Olympiakos“ kariai: „Tarsi kompiuteriniame žaidime“

Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai paneigė posakį, jog tam, kad laimėtum krepšinio rungtynes, būtina gerai sužaisti 40 minučių. Neįtikėtiną trečią ketvirtį sužaidę graikai nupūtė „Monaco“ klubo viltis žaisti Eurolygos finale ir bandys susigrąžinti 10 metų savo rankose nelaikytą trofėjų.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tūkstančiai raudonai „Žalgirio“ arenos tribūnas nudažiusių graikų apšildė balsus dar gerokai prieš rungtynių pradžią.

Bet jų palaikomi žaidėjai susitikimo pradžioje atrodė sustingę.

Reguliariojo sezono nugalėtojai švaistė metimus pro šalį net iš po krepšio, žingsniavo ir pamesdavo kamuolį lygioje vietoje, o gynyboje tarsi žiūrovai stebėjo talentingųjų „Monaco“ lyderių – Mike'o Jameso ir Jordano Loydo – kuriamą spektaklį.

Įpusėjus susitikimui švieslentė rodė Monako kunigaikštystės komandos pranašumą 41:29, o prie „Olympiakos“ degė kraupūs skaičiai: 33,3 proc. taiklumas, 9 pramesti baudų metimai, 8 klaidos.

„Turime nusiraminti“, – prieš ilgąją pertrauką duodamas interviu buvusiam žalgiriečiui Jiri Zidekui pirmiausia tarė „Olympiakos“ kapitonas Kostas Papanikolaou.

Būtent šis dukart Eurolygos čempionas trečiajame kėlinyje ir pakylėjo savo komandą vienam įspūdingiausių ketvirčių turnyro istorijoje.

Visus kelius link savo krepšio uždaręs „Olympiakos“ leido oponentams įmesti tik 1 metimą iš 14 ir lėmė, kad „Monaco“ užfiksavo visų laikų Eurolygos kėlinio rezultatyvumo antirekordą – monakiečiai įmetė tik 2 taškus.

Nuo įspūdingos gynybos užsikūręs „Olympiakos“ kėlinį laimėjo net 27:2 ir 12 taškų deficitą pavertė 13 taškų persvara, o galiausiai iškovojo pergalę 76:62, po šešerių metų sugrįždamas į Eurolygos finalą.

„Treneris pasiūlė nusiraminti, sulėtinti žaidimą ir įgauti ritmą, – komandos nuotaikas per pertrauką prisiminė „Olympiakos“ įžaidėjas Thomasas Walkupas. – Kostas Papanikolaou grįžo po interviu ir pasakė: „Mes atsiliekame tik 12 taškų, niekas neprarasta“. Tai buvo labai kapitoniškas poelgis, o mes atsitiesėme.“

Jis pats ant parketo trečiajame ketvirtyje praleido visas 10 minučių ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl iki ilgosios pertraukos koncertavęs Mike'as Jamesas buvo uždarytas komandoms sugrįžus iš rūbinės.

Lino Žemgulio nuotr./Thomas Walkupas
Lino Žemgulio nuotr./Thomas Walkupas

„Tas kėlinys buvo įspūdingas. Daugelis kalbėdami apie spurtus mini puolimą, bet mes pademonstravome nuostabią gynybą. Visi buvome susikaupę ir vykdėme savo gynybinį planą. Buvo labai smagu būti tokio gynybinio pasirodymo dalimi“, – kalbėjo amerikietis.

Bent tris ar keturis kartus „Monaco“ žaidėjai desperatiškai bandydami pelnyti taškus buvo sustabdyti 24 sekundžių laikrodžio sirenos.

„Sirgaliai buvo tokie nuostabūs, kad jie net negalėjo girdėti aidinčios sirenos“, – žavėjosi daugiatūkstantine raudonąja armija Th.Walkupas.

Kitas „Olympiakos“ gynėjas Shaquielle'as McKissicas dažnai pats įkvepia savo komandos spurtus, bet šį kartą iš šalies stebėjo, kaip įvyksta lūžis Eurolygos pusfinalyje.

Lino Žemgulio nuotr./„Olympiakos“ triumfas
Lino Žemgulio nuotr./„Olympiakos“ triumfas

„Tai buvo beprotiška. Atrodė, tarsi pakeitėme nustatymus per NBA 2K žaidimą, – į virtualią realybę trumpam persikėlė amerikietis. – Papanikolaou, Isaiah, Thomasas, Saša ir Moustapha 10 minučių buvo nepakartojami. Net aš virtau sirgaliumi, tai buvo tiesiog nepakartojama.“

Visą trečią kėlinį ant suolo praleido ir „Olympiakos“ veteranas Kostas Sloukas. Pirėjo ekipos smegenys įvertino pasikeitimus, kuriuos jo komanda padarė po ilgosios pertraukos.

„Pirmiausia, pradėjome žymiai geriau gintis, o puolime rinkomės geresnius metimus. Manau, kad šie du dalykai ir pakeitė mūsų žaidimą“, – sakė graikas.

15min paklausė trejus metus „Žalgiryje“ žaidusio Th.Walkupo, ar tai buvo geriausias „Olympiakos“ sužaistas kėlinys šiame sezone.

„Nežinau, ar geriausias, bet tikrai svarbiausias“, – atsakė Graikijos pilietybę gavęs amerikietis.

Įdomu tai, kad pats Th.Walkupas trečiajame kėlinyje ne tik arė gynyboje, bet tapo tikru dispečeriu puolime. 30-metis per ketvirtį išdalino net 7 rezultatyvius perdavimus – visus, kuriuos atliko šį vakarą.

„Nesidalinome kamuoliu gerai pirmoje pusėje, tad trečiajame kėlinyje norėjau geriau išpildyti paprastas situacijas. Saša puikiai judėjo be kamuolio, Papanikolaou taip pat. Tai ne tik mano, bet ir visų kitų nuopelnas“, – neprisiėmė nuopelnų gynėjas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Laurus tiek jis, tiek kiti „Olympiakos“ krepšininkai atidavė savo audringiems sirgaliams. O ar gali jų sekmadienį finale būti dar daugiau negu pusfinalyje?

„Nežinau, ko tikėtis sekmadienį. Mūsų sirgaliai buvo neįtikėtini. Manau, kad net jei jų būtų 10, jie vis tiek rastų būdą kaip girdėtis arenoje“, – šovė Th.Walkupas.

„Nežinau, ar jie dar gali gauti papildomų bilietų, bet labai tikiuosi, kad jų bus dar daugiau, – vylėsi Sh.McKissicas, o netrukus nusijuokė paklaustas, ar norėtų, jog ir varžovus palaikytų panašus kiekis aistruolių. – Geriausia, kai visi palaiko mus.“

Jau sekmadienį nuo 20 val. graikai dėl Eurolygos trofėjaus kausis prieš „Barcelona“ arba Madrido „Real“. Ar „raudoniesiems“ yra skirtumas, prieš ką žaist finale?

„Ne, tiesiog mėgausiuosi rungtynėmis“, – sakė Sh.McKissicas.

„Man nerūpi, prieš ką žaisime, – pridėjo K.Sloukas. – Dabar tik noriu atšvęsti, nusiraminti ir pasiruošti kitai 40 minučių kovai sekmadienį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius