-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 03

Bombą į „Žalgirio“ krepšį prisiminęs M.Jamesas: „Th.Walkupas – puikus gynėjas“

Nors lapkričio mėnesio pradžioje treniruotės metu Maskvoje susikirto CSKA treneris Dimitris Itoudis ir komandos superžvaigždė Mike'as Jamesas, tačiau abiejų pusių nesutarimai buvo greitai užglaistyti, o amerikietis strategui atnešė trijų varžovų skalpus iš eilės, tarp kurių – ir Kauno „Žalgirio“. Fantastiškai žaidęs M.Jamesas pripažintas Eurolygos mėnesio MVP.

Maskvos CSKA laimėjo visas penkerias lapkritį žaistas Eurolygos rungtynes, tačiau su treneriu susikivirčijęs Mike'as Jamesas ant parketo išbėgo ketveriose, praleisdamas dvikovą su Vitorijos „Baskonia“.

Lapkritį 30-metis gynėjas iš JAV fiksavo po 22,5 taško, 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir 20,8 naudingumo balo.

Ryškiomis spalvomis CSKA vedlys sužibėjo Kaune, kai dvikovos pabaigoje sudėtingais metimais per žalgiriečių rankas svilino krepšio tinklelį bei išsprendė mačo likimą – Maskvos ekipa laimėjo 87:78.

M.Jamesas puikiai prisimena epizodą prieš ilgąją pertrauką, kai paskutinę akimirką per Thomaso Walkupo rankas įsmeigė tritaškį su sirena.

Tai vienas iš daugelio lapkritį amerikiečio įmestų paskutinės sekundės metimų.

„Prisimenu epizodą. Norėjau suklaidinti Thomasą. Jei atvirai, manau, kad jis turi puikias rankas gynyboje bei puikiai juda kojomis. Norėjau jį suklaidinti judėdamas į vieną ar į kitą pusę. Pirmuoju manevru to padaryti nepavyko, bet su antruoju aš susikūriau erdvės. Jis turi miklias rankas, trukdė man, o aš bandžiau mesti kuo aukštesne trajektorija. Thomasas yra puikus gynėjas. Turėjau saugotis Thomaso, kad neišmuštų kamuolio iš rankų ir jo nenugvelbtų“, – teigė CSKA žvaigždė.

M.Jamesas šiame mače pelnė 27 taškus, realizavęs 5 tritaškius iš 6.

VIDEO: Nesustabdomas? Mirtini M.Jameso dūriai į „Žalgirio“ krepšį

Tuomet Rusijos klubas iškeliavo į Bavariją, kurioje laukė puikiai šį sezoną žaidžiančios Andrea Trinchieri vadovaujamos „Bayern“ testas.

M.Jamesas vėl buvo nesulaikomas – 25 taškai ir svarbiausi dūriai mūšio pabaigoje. CSKA žvaigždė džiaugiasi šiomis pergalėmis Kaune ir Miunchene.

„Manau, kad tiesiog buvome susikoncentravę, – sakė M.Jamesas. – Reikėjo pergalių išvykose, nes buvome pralaimėję namuose. Treneris akcentavo tai, kad turime atstatyti lygybę. Mūsų mentalitetas buvo parsivežti tik pergales. Mąstėme, kad turime daryt bet ką, kas leistų mums laimėti. Rungtynes su „Žalgiriu“ buvo daug gražesnės, lyginant su maču prieš „Bayern“, bet turime laimėti visokias rungtynes.“

Vyšnia ant torto šioje puikių rungtynių atkarpoje tapo rungtynės Maskvoje prieš Madrido „Real“.

Karališkąjį klubą nuskandino M.Jameso sudėtingas tritaškis su pražanga, nors prieš kelias akimirkas jo tritaškis tikslo nepasiekė, tačiau „Real“ krepšininkams nepavyko atsikovoti kamuolio po savo krepšiu. Šiame susitikime gynėjas iš JAV varžovams atriekė 28 taškus.

„Kai kurie žaidėjai jaučia spaudimą, bet aš laukiu tokių momentų. Jei likus 10 sekundžių iki mačo pabaigos treneris per minutės pertraukėlę nenubraižytų man skirto derinio, aš būčiau nusiminęs. Tikriausiai, kad kažką pasakyčiau. Nežinau, kiek galėčiau tylėti, nes mėgstu tokius momentus. Negaliu sakyti, kad dėl jų gyvenu, bet man jie labai patinka. Tam reikia pasitikėjimo bei įgūdžių. Jei mėgaujiesi, viskas tampa lengviau“, – sakė M.Jamesas.

VIDEO: Žudo ne tik „Žalgirį“: pergalingas M.Jameso tritaškis su pražanga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius