-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 07

Butautas: „Žalgiriui“ reikia aukštesnio lygio centro (nuotraukos)

Nors po pergalės prieš Zagrebo „Cibona“ Ramūnas Butautas apgailestavo dėl iššvaistyto didžiulio pranašumo, „Žalgirio“ treneris akcentavo: „Pergalė yra pergalė“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Svečius iš Kroatijos parklupdęs Kauno „Žalgiris“ pergalės Eurolygoje skonį ragavo po daugiau nei trijų mėnesių pertraukos. Nors iš solidžios didžiąją rungtynių dalį laikyto persvaros po finalinio teisėjų švilpuko liko tik 7 taškai, ši pergalė išsaugojo „Žalgirio“ šansus patekti į TOP16 varžybas.

„Gaila, kad taip baigėme rungtynes. Nors buvo ir objektyvių priežasčių. Pirmiausia,  mus iš vėžių išmušė Traviso Watsono trauma. Be to, kiti žaidėjai galiausiai pavargo, – po mačo kalbėjo R.Butautas. – Labiausia gaila to, kad tokia pabaiga nubraukė visą gražų žaidimą, kurį demonstravome 30 minučių“.

Paklaustas, kodėl vienintelis komandoje likęs centro puolėjas Mirza Begičius rungtynes pradėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio, R.Butautas patikino, jog toks buvo jo žaidimo planas.
„Varžovai mus norėjo nustebinti išleisdami du aukštaūgius. Norėjome pasižiūrėti, ar pasiteisins mūsų „mažas“ penketas. Manau, kad viskas buvo neblogai“, – aiškino treneris.

R.Butautas neslėpė, jog jis turėjo per mažai laiko, jog spėtų iš esmės pakeisti „Žalgirio“ žaidimą. R.Butautas tvirtino daugiausiai pakeitimų padaręs ekipos gynyboje: „Viską pradėjau nuo gynybos ir šiandien tai darėme visai neblogai. Esu naujas žmogus, tad natūralu, kad didžiulių permainų atlikti nespėjau“.

„Žalgirio“ vyr. treneris Ramūnas Butautas per 15 minučių 6 taškus pelniusiam, tačiau pražangų limitą spėjusiam pasiekti M.Begičiui priekaištų neturėjo.
„Jis šiandien sužaidė naudingai. Tiesa, jis greitai gavo 5 pražangas ir iš dalies dėl to pabaigoje turėjome problemų. Aišku, tokio lygio turnyre kaip Eurolyga mums reikėtų aukštesnio lygio vidurio puolėjo“, – atvirai prabilo R.Butautas.

Paklaustas apie naujojo aukštaūgio paieškas, treneris buvo nekalbus:“Į šį klausimą šiai dienai nieko negaliu pasakyti. Rinkoje nėra žaidėjų, kurie savo meistriškumo ir kainos santykiu tiktų Žalgiriui“.

Zagrebo „Cibonos“ vyr. treneris Velimiras Perasovičius po pralaimėjimo neatrodė itin nusivylęs.
„Žalgiris“ šiandien nugalėjo pelnytai, turbūt niekam nekilo abejonių, kad jis buvo vertesnis pergalės. Galiausiai pralaimėjome tik 7 taškais, o tai nėra blogas rezultatas, nes jeigu šiandien „Barcelona“ įveiks „Asvel“ komandą, viskas spręsis paskutinėse rungtynėse“, – kalbėjo „Cibonos“ strategas V.Perasovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius