Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 20

Dar du Šaro taikiniai: „Žalgirio“ radare – nuo Eurolygos iki FIBA Čempionų lygos žaidėjų

Kauno „Žalgiris“ aktyviai medžioja naują žaidėją. Šarūnas Jasikevičius papildymo savo komandai ieško tai vienuose, tai kituose laukuose, o trenerio palikti pėdsakai kelia klausimą: į kokios pozicijos naujoką labiausiai taikosi specialistas? 15min sužinojo dar keletą pavardžių, kurios yra „Žalgirio“ kandidatų sąraše.

15min žiniomis, KC Riversas nėra vienintelis realus kandidatas, kuris galėtų papildyti Kauno „Žalgirį“. Tiesa, jis išlieka po padidinamuoju „Žalgirio“ stiklu. Nepaisant pranešimų, kad žalgiriečiai pastaruoju metu nesikreipė į Sevilijos „Real Betis“ klubą dėl snaiperio išpirkos, Lietuvos čempionai rodo didžiulį susidomėjimą Eurolygos čempionui.

15min šaltinių teigimu, dar mažiausiai du kandidatai žaidžia Eurolygoje bei FIBA Čempionų lygoje.

Vienas pretendentas jau vieši Kaune. Amerikietis Lorenzo Brownas ketvirtadienį žais ant „Žalgirio“ arenos parketo, bet ne kaip žalgirietis, o Belgrado „Crvena zvezda“ atstovas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas

15min žiniomis, „Žalgiris“ domisi L.Brownu, tačiau sunkiai tikėtina, kad 29-erių 196 cm ūgio atakų organizatorius papildys žaliai baltų gretas.

Eurolygoje šį sezoną jis per 24 minutes pelno vid. 9,8 taško (45,5 proc. dvit., 33,3 proc. trit.), atkovoja 3,2 kamuolio, atlieka 3,7 rezultatyvaus perdavimo, klysta 2,8 karto ir renka 10,9 naudingumo balo.

Deja, „Crvena zvezda“ yra viena neefektyviausiai puolančių Eurolygos komandų, o paties L.Browno žaidimo organizavimo galimybės kelia abejonių ir Serbijos klubui.

Per 5 pastarąsias Eurolygos rungtynes L.Brownas rinko vid. 13,2 taško, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 16,6 efektyvumo balo, bet „Crvena zvezda“ pasiekė tik 1 pergalę, o klaustukų kelia ir legionieriaus charakterio savybės.

Beje, remiantis Eurolygos reglamentu, kitos Eurolygos komandos žaidėją „Žalgiris“ šiame turnyre galėtų registruoti tik nuo gruodžio 22-osios.

VIDEO: L.Browno žaidimo epizodai

L.Brownas 2013-2019 m. žaidė keturiose NBA komandose – „Philadelphia 76ers“, „Minnesota Timberwolves“, „Phoenix Suns“ ir „Toronto Raptors“. Per 103 rungtynes amerikietis rinko vid. 2,8 taško ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

15min šaltinių teigimu, „Žalgiris“ taip pat domisi FIBA Čempionų lygoje rungtyniaujančios Rastos „Vechta“ gynėju Steve'u Vasturia.

Per vienerias FIBA Čempionų lygos rungtynes 23-ejų amerikietis gauna pasireikšti po 29 minutes, įmeta vid. po 14 taškų (46,5 proc. dvit., 52,3 proc. trit.), atkovoja 4,5 kamuolio (1,3 puolime), atlieka 5,7 rezultatyvaus perdavimo, perima 1,3 kamuolio ir renka 16,8 naudingumo balo.

FIBA nuotr./Steve'as Vasturia
FIBA nuotr./Steve'as Vasturia

Vokietijos čempionate S.Vasturia per 29 minutes renka vid. 13,1 taško, atkovoja 3,3 kamuolio ir atlieka 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

Įdomu, kad 196 cm ūgio krepšininkas vertinamas kaip atakuojantis gynėjas. Baigęs universitetą, jis atvyko į Europą ir trumpam atstovavo Berlyno ALBA, o praėjusį sezoną žaidė antroje Ispanijos lygoje.

Tiesa, 15min žiniomis, Rastos „Vechta“, kuri pirmauja savo grupėje FIBA Čempionų lygoje ir Vokietijoje žengia 4-8 vietose, nelinkusi parduoti savo lyderio.

15min žiniomis, „Žalgiris“ dar domisi keliais G lygos žaidėjais, kurie gali žaisti ir įžaidėjais, ir atakuojančiais gynėjais. KC Riverso ir S.Vasturia pavyzdžiai rodo, kad Alexo Perezo pamaina nebūtinai bus įžaidėjas.

VIDEO: S.Vasturia žaidimo epizodai Ispanijoje

Pats Š.Jasikevičius po pralaimėjimo Atėnų „Panathinaikos“ užsiminė, kad ieško geriausio įmanomo varianto nepriklausomai nuo jo pozicijos.

„Ieškome geriausio varianto, kad tik padėtų, – sakė Šaras. – Gynėjų grandyje turime universalumo, todėl galime judinti žaidėjus per 1-2, 2-3, 3-4 pozicijas.

Dabar toks metas, kad nėra žaidėjų. Mes žinome ir tai, kad finansiškai kažkieno nepermušime, jeigu kažką reikės. Svarbiausia išsirinkti variantą, kuris mums padėtų. Žmogus, kuris eitų į rotaciją.

Rokas (Jokubaitis) irgi gaus šansą ir žais geriau, nei žaidė šiandien.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: ką gelbės „Žalgirio“ naujokas ir akistata su „Crvena Zvezda“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius