-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 29

„Daugiau nei įkrintamųjų vertas žaidimas“: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Trečią pergalę iš eilės Eurolygoje iškovojęs karjeros rungtynių sužaidusio Edmondo Sumnerio pakylėtas Kauno „Žalgiris“ išlaiko nedidelę įkrintamųjų viltį. Lietuvos čempionai 87:73 suvystė Milano „Olimpia“, o 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.
Edmondas Sumneris
Edmondas Sumneris / Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr.

Vis dar nežinau dėl Kauno „Žalgirio“ šansų žaisti įkrintamosiose, bet rungtynės su Milano „Olimpia“ ir Lietuvos čempionų pastaruoju metu metu demonstruojamas žaidimas signalizuoja, kad su šia sudėtimi Andrea Trinchieri galėtų pasiekti kur kas daugiau nei tik dešimtąją poziciją Eurolygos lentelėje.

Nemuno saloje lankėsi gera komanda, kuri praėjusią savaitę iškovojo irgi dvi skambias pergales. „Olimpia“ sezono tikslas – žaidimas ne tik įkrintamosiose, o finalo ketverte. Jie kiekvieną vasarą sėda prie komplektacijos darbų su mintimi grąžinti klubą ant Senojo žemyno olimpo.

„Žalgiris“ šį varžovą iš Italijos pranoko ne dėl sėkmės ar įklampinimo gynyboje, o dėl labai kokybiško pasirodymo abejose aikštelės pusėse.

Pamatėme visiškai išsilaisvinusį Edmondą Sumnerį, kuris buvo pagrindinis pergalės kalvis. Jis darė dalykus, kurių varžovai nelabai tikėjosi. Vienu metu „Olimpia“ krepšio lankas tapo toks platus, kad Edmondo metimai atrodė tarsi akmenukai į vandenyną. Amerikietis buvo labai laimingas – šypsojosi ir skraidė po aikštelę. Mes irgi buvome laimingi matydami tokį E.Sumnerio žaidimą.

Antroji rungtynių pusė „Žalgiriui“ buvo fantastinė, o pirmoje dalyje svarbiausia buvo, kad pavyko išsilaikyti prie varžovų per kelių taškų skirtumą, nors mūsiškiams velniškai nekrito tritaškiai iš gerų padėčių.

Įspūdinga komandinė pergalė, kurią stipriai nulėmė atsarginiai „Žalgirio“ žaidėjai – E.Sumneris, Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius.

Smagu matyti tokį „Žalgirį“. Turbūt įkrintamųjų šansai vis dar yra teoriniai, bet malonu, jog liko du turai, o mes dar turime ką skaičiuoti.

#2 Keenanas Evansas – 8

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
20 tšk. (5/7 dvit., 2/5 trit., 4/4 baud.), 2 atk. kam., 2 rez. perd., 20 naud. bal., 28 min.

Eilinės geros Keenano Evanso rungtynės.

Kaip jau tapo įprasta, pirmoje mačo pusėje jis sužaidė kukliau, bet po ilgosios pertraukos daugiau atlieka metimų ir prisiima atsakomybės. Keenanas darė viską, ko reikėjo. Tradiciškai.

„Žalgirio“ lyderis nustebino dėjimu dviem rankomis pabėgus į greitą ataką. Tai – retas atvejis, kadangi K.Evansas įprastai taškus renka prieš gynybą.

Šįkart amerikietis prametė iš toli būdamas laisvas, bet realizavo sunkesnius metimus.

Nėra abejonių, jog Keenanas – vienas iš daugelio šių rungtynių „Žalgirio“ MVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius