Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 16

Duris „Žalgiriui“ užvėrusi pelkė Bavarijoje: itin žemi pažymiai žaidėjams ir treneriui

Antra Kauno „Žalgirio“ išvyka šį sezoną į Vokietiją, antras itin nerezultatyvus mačas, pasibaigęs Lietuvos čempionų nesėkme 58:64. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr.

Kažkodėl negražiausias, klampiausias ir nerezultatyviausias rungtynes Kauno „Žalgiris“ šį sezoną sužaidžia Vokietijoje.

Pirmajame rate Berlyne prieš ALBA buvo pralaimėta 62:64, o praėjusį penktadienį Miunchene prieš vietos „Bayern“ – 58:64. Tai buvo sunkaus ir klampaus krepšinio vakaras.

Labai gaila, bet šis mačas Bavarijoje dar buvo pažymėtas ir Rolando Šmito trauma. Tikėkimės, kad latvis išvengė rimto sužeidimo ir greitai grįš į rikiuotę.

Skauda dėl šio „Žalgirio“ pralaimėjimo, nes šią savaitę Eurolygoje rezultatai dėliojosi palankiai Kauno komandai – krito Milano „Olimpia“, Belgrado „Partizan“, „Valencia“, Stambulo „Anadolu Efes“. „Žalgiriui“ atsidarinėjo daug durų, pro kurias buvo galima bandyti lįsti į pirmąjį dešimtuką, bet matome, kad pro šiuos tarpus skverbtis dabar bando „Bayern“.

„Žalgiriui“ liko tik teoriniai šansai pasiekti įkrintamųjų zoną, apie kurią kalbėti nebeverta. Faktas tas, kad Andrea Trinchieri auklėtiniai Eurolygoje pralaimėjo trečią kartą iš eilės, o du iš šių trijų mačų buvo sužaisti labai silpnai. Šįkart pralaimėjimo priežastys slypi ne gynybinėse detalėse ar neatkovotuose kamuoliuose, o visiškai įstrigusiame puolime.

Reikia pripažinti, kad buvo pramesta ir daug laisvų metimų, kuriuos pataikius rungtynės veikiausiai suktųsi kitaip.

Šiame didelio fiziškumo mače Bavarijoje žalgiriečiai užfiksavo ir keletą retai matomų rodiklių – per visą mačą realizavo vos 1 baudos metimą iš 4, o iš viso taškus pelnė tik šeši A.Trinchieri auklėtiniai.

Vienu metu „Žalgiris“ turėjo 18 taškų deficitą, iš kurio išlipti išvykoje visada būna be galo sudėtinga užduotis. Deja, komandos lyderis Keenanas Evansas šįkart gerai sužaidė tik penkias paskutines minutes, kai bandė traukti „Žalgirį“ link pergalės.

#2 Keenanas Evansas – 5

Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Keenanas Evansas
Scanpix/IMAGO/Eibner nuotr./Keenanas Evansas
21 tšk. (3/6 dvit., 5/10 trit.), 3 atk. kam., 2 rez. perd., 5 kld., 11 naud. bal., 27 min.

„Žalgirio“ lyderis žaidė ganėtinai nesėkmingas rungtynes, bet susitikimą baigė vis tiek surinkęs virš vidurkio esantį taškų kraitį.

Keenanas Evansas su tritaškiais metimais galėjo tapti rungtynių herojumi, bet paskutinis metimas buvo atliktas 10 sekundžių per vėlai, kad „Žalgiris“ dar turėtų realių šansų kabintis į pergalę.

Pakankamai įspūdinga, kai krepšininkas sugeba išlipti iš didžiulės duobės. Po trijų kėlinių K.Evansas atrodė absoliučiai užgesintas, bet galiausiai susitikimą užbaigė su 21 tašku. Tai dar kartą parodė, kokio meistriškumo žaidėją turime „Žalgiryje“.

Nepaisant to, visos dvikovos metus „Žalgiriui“ trūko puolimo ir trūko K.Evanso. Manau, kad Nickas Weileris-Babbas didžiąją dalį rungtynių atliko puikų darbą gindamasis prieš Kauno komandos variklį. Kažkuriuose momentuose Keenanas prametė gerus metimus, o kažkur klydo nedovanotinai perduodamas kamuolį. Tai – nuopelnai „Bayern“ gynybai.

Keista 21 tašką surinkusiam žaidėjui rašyti tokį pažymį, bet rašau 5.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius