Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Atamanas pažadą įvykdė – „Panathinaikos“ grįžta į Eurolygos finalo ketvertą

Atėnų „Panathinaikos“ grįžta ten, kur nebuvo 12 metų. Pažadą išpildęs Erginas Atamanas po dramatiškos serijos išvedė Graikijos superklubą į Eurolygos finalo ketvertą.
Kendrickas Nunnas ir Mathias Lessort'as
Kendrickas Nunnas ir Mathias Lessort'as / „Panathinaikos“ klubo nuotr.

Marius Grigonis lemiamas rungtynes pradėjo nuo suolo ir per 7 minutes nepelnė nė taško (0/1 trit.), bet PAO namie palaužė Tel Avivo „Maccabi“ 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) ir laimėjo ketvirtfinalį 3-2.

Namų komandų pergalių serija lemiamose – penktosiose – rungtynėse šiuolaikinės Eurolygos istorijoje prasitęsė iki 19-0.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas „Panathinaikos“ treniruoja pirmą sezoną
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas „Panathinaikos“ treniruoja pirmą sezoną

58-erių turkas E.Atamanas buvo davęs pažadą, kad atsistatydins iš užimamų pareigų, jei neatves „Panathinaikos“ į finalo ketvertą.

Tiesa, mačą geriau pradėjo Lorenzo Browno vedamas „Maccabi“, žaidęs be traumuoto kito lyderio Wade'o Baldwino. Svečiai pirmavo 15:8.

Šeimininkų pusėje iniciatyvos ėmėsi labiausiai patyręs Kostas Sloukas, individualiais veiksmais panaikinęs „Maccabi“ pranašumą.

Bet atitrūkti sausakimšos OAKA arenos palaikomiems „Panathinaikos“ krepšininkams nesisekė. Mathias Lessort'as švaistė baudų metimus pro šalį (3/14) – vienu metu prametė net 8 iš eilės.

Kova virė taškas į tašką. Iki ketvirto kėlinio, kai nuo suolo pakilęs Panagiotis Kalaitzakis įskėlė kibirkštį agresyvia gynyba, o Kendrickas Nunnas perėmė estafetę puolime iš susižeidusio K.Slouko (64:56).

Lemiamu metu PAO visiškai surakino „Maccabi“ puolimą – svečiai per 6 minutes sukrapštė vos 2 taškus – ir atitrūko dviženkliu skirtumu (68:58).

Fantastiškai mačą užbaigęs K.Nunnas galiausiai padėjo tašką (81:69).

Herojiškai rungtyniavęs K.Nunnas, tik šiame sezone persikėlęs į Europą iš NBA, pelnė 26 taškus (6/10 trit.), sugriebė 5 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

„Panathinaikos“: Kendrickas Nunnas 26 (6/10 trit., 5 atk. kam.), Kostas Sloukas 15 (2/6 trit., 6 atk. kam.), Juancho Hernangomezas 11, Ioannis Papapetrou 10 (2/5 trit.), Mathiasas Lessortas 9 (11 atk. kam., 8 iš. praž., 3/14 baud. met.).

„Maccabi“: Lorenzo Brownas 19 (7 rez. perd.), Joshas Nebo 14 (7 atk. kam.), Tamiras Blattas (3/3 trit., 4 klaid.) ir Johnas DiBartolomeo (3/5 trit.) – po 9, Jasielis Rivero 8.

„Nusipelnėme šios pergalės. Užėmėme antrą vietą reguliariajame sezone. Pralaimėjome pirmą serijos mačą, bet niekada nepraradome tikėjimo savimi. Skiriu šiuos kumščius visiems, kurie mus palaiko. Patekome į finalo ketvertą, bet dabar kovosime dėl titulo“, – su plačia šypsena ir spausdamas pergalės kumščius teigė E.Atamanas.

Verta pažymėti, kad praėjusiame sezone „Panathinaikos“ Eurolygoje užėmė vos priešpaskutinę vietą, o šiame – prie komandos vairo stojus ekscentriškajam E.Atamanui – nukeliavo iki finalo ketverto.

Pusfinalyje PAO žais su Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ arba Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“. Šioje serijoje taip pat lygu 2-2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius