Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 18

Ettore Messina Kaune prabilo ne profesoriaus žodžiais: „Kai pilasi š... turi padėti sau pats“

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ 62:71 Eurolygos rungtynėse Kaune Milano „Olimpia“ strategas Ettore Messina pažėrė itin atvirų pasisakymų.

Ketvirtą sezoną Milano klube šį rudenį pradėjęs krepšinio profesorius susiduria su sunkumais vairuodamas patyrusią ir brangią (apie 30 mln. eurų biudžeto) ekipą.

Vos 71 taško rezultatyvumo vidurkis ir tik trys laimėtos kovos iš septynių Eurolygoje iki išvykos Kaune neramino 63 metų trenerį, kuris pagal amžių Eurolygoje tarp strategų nusileidžia tik Duško Ivanovičiui.

Be klampaus žaidimo puolime, dar ir traumos pagadino kraują Milano „dizaineriams“, į Kauną atvykusiems be rezultatyviausio žaidėjo Shavono Shieldso, Luigi Datome, Billy Barono ir Stefano Tonuto.

Ir penktadienį Kaune tik šeštuoju bandymu Italijos čempionai atrišo krepšį, o per pirmąsias šešias minutes buvo pelnę tik 2 taškus.

Kita vertus, keturis kartus per karjerą Eurolygą su kitais klubais laimėjusio E.Messinos komanda Eurolygoje yra pirma pagal gynybos reitingą, tad savaitės Eurolygos rungtynėmis paskelbtas mačas Nemuno saloje virto klampiomis kautynėmis.

2018 metais „Žalgirį“ į Eurolygos finalo ketvertą vedę Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas dabar Milane uždirba beveik po 2 mln. eurų per sezoną, bet abu stringa šį sezoną, strigo ir grįžę į Kauną. B.Daviesas pelnė tik 2 taškus per 12 min., o K.Pangosas nors ir surinko 11 taškų, pataikė tik 2 tritaškius iš 8, o būdamas svarbiausiu įžaidėju neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo! Jo oponentas Keenanas Evansas vėl rinko taškus net ir kosminiais metimais per rankas.

Tik 24 taškai, 2 iš 15 tritaškių iki pertraukos – juoda svečių statistika degė pirmoje rungtynių pusėje. Po jos Milano klubo prestižą bandė gelbėti buvęs Martino Schillerio auklėtinis G lygoje Nazas Mitrou-Longas, bet graikų kanadietės sūnaus tritaškiai nesustabdė visas rungtynes kontroliavusio „Žalgirio“.

Italijos madų karaliaus 88 metų Giorgio Armani finansuojama komanda paliko Kauną taip ir nesuspindusi, o E.Messina sugėręs Kazio Maksvyčio vyrų pamoką.

„Sveikinu „Žalgirį“, jis tikrai nusipelnė pergalės, be abejonės, – po mačo sakė E.Messina. – Mes nusileidome sprendimais, kuriais negalima laimėti Eurolygos rungtynių, net jei ir buvome kelis kartus priartėję.

Iš pozityvios pusės galiu pasidžiaugti, kad Nazas Mitrou-Longas progresuoja ir galbūt mes radome dar vieną Eurolygos lygio žaidėją. Rungtynių baigtis buvo nulemta keliais svarbiais metimais, kuriuos pataikė K.Evansas ir L.Lekavičius, kurie ir nuvedė „Žalgirį“ į pergalę.“

Pasinaudojęs trumpa pauze spaudos konferencijoje E.Messina bandė pakilti ir atsisveikinti su žurnalistais, bet galiausiai liko atsakyti į kelis klausimus, nepagailėjęs vaizdingų pareiškimų, atsakydamas į 15min klausimą apie buvusių žalgiriečių žaidimą Milano klube.

– Keturi pralaimėjimai iš eilės, jūsų komanda vis stringa puolime. Ko komandai trūksta labiausiai?

– Atvirai sakant, mes nesusikuriame pranašumų puolime. Aišku, kai trūksta tiek daug žaidėjų, tarp jų trijų svarbių – Shieldso, Datome, Barono, nenuvertinant ir Tonuto, esame nukraujavę perimetre. Mes nusileidžiame kontaktu, ne visada susitvarkome su užtvaromis.

– Kodėl Kevinas Pangosas stringa? Šįvakar jis neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

– Jis ir Brandonas Daviesas yra du svarbiausi mūsų pirkiniai praėjusią vasarą. Jie nežaidžia gerai, aš bandau viską, kad jiems padėčiau. Tai aš juos pasikviečiau čia, labai jais pasitikėjau.

Tačiau labai svarbu, kad ir jie patys padėtų sau. Gyvenime, kai pilasi šūdas, turi sau padėti. Jei lauksi, kad kažkas kitas sustabdytų srutas, gausi daug šūdo į veidą. Atsiprašau už savo žodyną. Jie turi sau padėti, o mes taip pat turime jiems padėti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Sakėte, kad jūsų komandai trūko agresijos...

– Ne agresijos, o fiziškumo. Aš nepasakiau „agresija“, šis žodis ypač šiais laikais nėra gražus.

– Milanas dusyk mažiau metė baudų tokiose nerezultatyviose rungtynėse...

– Nes mes neatakavome krepšio. Nesiveržėme, nėjome į kontaktą, štai tai ir turiu mintyje, kai kalbu, kad mums trūko fiziškumo. Buvo bent keli momentai, kai mūsų dideli atakavo prie krepšio – aš nediskutuoju, ar ten buvo pražangos, man tai nesvarbu – bet mes neparodėme kontakto. O šioje lygoje turi žaisti su kontaktu. Istoriškai mes buvome komanda, kuri žaidė kontaktinį krepšinį, bet šiuo metu aš nejaučiu, kad tokie esame.

– Ką galite pasakyti apie Kazį Maksvytį, kuris vis dar yra naujas veidas Eurolygoje?

– Ką norėtumėte, kad pasakyčiau? Aš turiu tik gerus žodžius. Jaučiu didelę pagarbą, tikrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius