Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 17

Eurolyga: „Lietuvos rytas“ sudorojo „Cibona“ ekipą, Jasikevičius pasižymėjo rezultatyviu perdavimu (nuotraukos)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pasiekė pirmą pergalę šio sezono Eurolygoje. Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai trečiadienį namuose 90:62 (23:12, 15:17, 23:9, 29:24) tiesiog sutrypė Zagrebo „Cibona“ (Kroatija) komandą. Ketvirtame kėlinyje nugalėtojų gretose aikštelėje trumpam pasirodė Šarūnas Jasikevičius ir spėjo atlikti vieną rezultatyvų perdavimą.
Rungtynių akimirka
Š.Jasikevičius nenustygsta ant atsarginių žaidėjų suolelio. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniečių pranašumas prieš rimtų finansinių problemų krečiamą legendinę Kroatijos ekipą išryškėjo dar pirmame kėlinyje (23:12). Svečiai bandė nepasiduoti (32:27), tačiau po didžiosios pertraukos aukštesnę pavarą įjungę „Lietuvos ryto“ krepšininkai vis labiau didino savo pranašumą. Vienu metu jis siekė net 37 taškus (79:42).

Mačo nugalėtojui nekeliant jokių abejonių, ketvirtame kėlinyje aikštelėje pasirodė ir „Lietuvos ryto“ naujokas Š.Jasikevičius. Tik antradienį į Vilnių atvykęs legendinis Lietuvos krepšininkas buvo sutiktas išskirtinėmis į „Siemens“ areną susirinkusių sirgalių ovacijomis. Gerbėjai plojo atsistoję, o mačą stebintys tėvai sūnų pasitiko su ašaromis akyse.

Per beveik šešias aikštelėje praleistas minutes Š.Jasikevičius prametė po vieną dvitaškį ir tritaškį, kartą suklydo, tačiau atliko rezultatyvų perdavimą. Buvo aiškiai matyti, kad krepšininkas dar nėra geriausios sportinės formos ir jam trūksta tarpusavio supratimo su kitais „Lietuvos ryto“ žaidėjais, tačiau Š.Jasikevičius parodė, kad sugebėjimai efektingai perduoti kamuolį niekur nedingo.

Lietuvos čempionų pergalę apkartino Kenano Bajramovičiaus trauma. Aukštaūgis susižeidė dar pirmame kėlinyje ir iš viso žaidė vos 3 minutes. Kiek laiko krepšininkas negalės rungtyniauti, kol kas nepranešama.

Pralaimėjimų seriją Eurolygoje nutraukęs „Lietuvos rytas“ (1:4) po pirmos pergalės pakilo į penktą C grupės vietą, dugne palikdamas autsaiderę „Cibona“ ekipą (0:5).

Kaip klostėsi kitos trečiadienį vykusios C grupės rungtynės, skaitykite paspaudę čia.

C grupės rikiuotė
V.KomandaR.P.Pr.Tašk. sant.
1.Sienos „Montepaschi“ (Italija)541379:324
2.Stambulo „Fenerbahce Ulker“ (Turkija)541387:348
3.„Barcelona“ (Ispanija)532359:343
4.„Cholet Basket“ (Prancūzija)532360:378
5.Vilniaus „Lietuvos rytas“514358:367
6.Zagrebo „Cibona“ (Kroatija)505324:407

Kitas rungtynes Eurolygoje vilniečiai žais po savaitės, lapkričio 24 dieną, namuose su Darjušo Lavrinovičiaus atstovaujama Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) ekipa.

Statistika

„Lietuvos ryto“ krepšininkai trečiadienį varžovus lenkė beveik visais statistikos rodikliais, tačiau ryškiausias jų pranašumas buvo kovojant dėl atšokusio kamuolio (41: 21), tritaškių pataikymo (11/26 – 42 proc.:3/17 – 17 proc.) ir dalijant rezultatyvius perdavimus (21:9).

Vilniečiai taip pat atliko 5 blokus (svečiai – nė vieno), tačiau padarė daugiau klaidų (17:13) ir dažniau prasižengė (22:15). Skaičiuojant komandų surinktus naudingumo balus šeimininkų persvara buvo daugiau nei dviguba (110:50).

„Lietuvos rytas“: Khalidas el Aminas (19 tšk., 5 rez. perd.), Martynas Gecevičius (17 tšk.), Jonas Valančiūnas (15 tšk., 9 atk. kam.), Bradas Newley (12 tšk.), Cemalis Nalga, Artūras Jomantas ir Milko Bjelica (po 8 tšk.).

„Cibona“: Bojanas Bogdanovičius (19 tšk.), Goranas Vrbančas (15 tšk.), Rokas Stipcevičius (10 tšk.), Leonas Radosevičius (8 tšk.).

Prieš susitikimą

Kaip ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai, Kroatijos čempionė „Cibonos“ ekipa šio sezono kovas Eurolygoje pradėjo labai nesėkmingai – keturiais pralaimėjimais per tiek pat žaistų mačų. Taigi trečiadienį viena iš komandų džiaugsis pirmąja pergale Eurolygoje ir išsaugotomis viltimis kovoti dėl „Top-16“ etapo.

Būsimos dvikovos ažiotažą dar labiau įkaitino žinia, kad Šarūnas Jasikevičius sutiko užsivilkti „Lietuvos ryto“ marškinėlius. Sirgaliai akimirksniu ėmė graibstyti bilietus į rungtynes, norėdami savo akimis išvysti rungtyniaujantį vieną geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų. Tiesa, tik antradienį į Vilnių atvykęs Š.Jasikevičius nebuvo įsitikinęs, kad jau trečiadienį pasirodys ant „Siemens“ arenos parketo.

Kapitonas Steponas Babrauskas ir aukštaūgiai Milko Bjelica, Kenanas Bajramovičius tikėjo, kad pergalę žūtbūtiniame mūšyje švęs būtent „Lietuvos ryto“ ekipa, tuo tarpu vilniečių strategas Aleksandras Trifunovičius neskubėjo nurašyti varžovų ir vadino juos nemalonia ekipa.

Didžiulių finansinių bėdų krečiama legendinė Kroatijos komanda „Cibona“ šį sezoną kol kas dažniau pralaimi tiek Eurolygoje (0:4), tiek Adrijos krepšinio pirmenybėse (3:4). Įdomu, kad klubo „Cibona“ marškinėlius šį sezoną vilki Mario Delašas, iš Kauno „Žalgirio“ pasiskolintas aukštaūgis.

Rungtynių eiga

5 minutės iki mačo

Nuskamba nacionaliniai šalių himnai, komandos daro apšilimą. Su sportine apranga rungtynėms ruošiasi ir Š.Jasikevičius.

Startiniai penketai

„Lietuvos rytas“: Kh.el Aminas, M.Gecevičius, A.Jomantas, K.Bajramovičius ir J.Valančiūnas.

„Cibona“: R.Stipcevičius, B.Bogdanovičius, T.Brnas, D.Pasaličius ir L.Radosevičius.

1 kėlinys 1 min.

Komandos mačą pradeda klaidomis. „Cibona“ kamuolį praranda, o Kh.el Aminas sužingsniuoja.

1 kėlinys 2 min.

Sausos minutės tęsiasi. M.Gecevičiaus mestas kamuolys nuo trijų taškų linijos nesiekia net lanko.

1 kėlinys 3 min.

Pirmuosius taškus pelno svečiai (0:2), bet Kh.el Aminas iš karto atsako tritaškiu (3:2). Krepšiai komandoms tarsi atsiriša (5:4).

1 kėlinys 4 min.

„Cibona“ stengiasi kibiai gintis ir gaudyti kiekvieną neapdairų vilniečių bandymą perduoti kamuolį.

1 kėlinys 5 min.

Sužaidus pusę kėlinio aikštelėje kol kas dominuoja klaidos ir netaiklūs metimai, o rezultatas švieslentėje – lygus (7:7).

1 kėlinys 6 min.

M.Bjelica pataiko tik vieną baudų metimą iš dviejų, bet komandos draugą pataiso J.Valančiūnas (10:7).

1 kėlinys 8 min.

M.Gecevičius smeigia du tritaškius iš eilės (16:11). Trečiasis snaiperio bandymas, deja, netaiklus.

1 kėlinys 9 min.

Rezultatyviai susitikimą pradėjęs J.Valančiūnas – pelnė jau 5 taškus – užsidirba antrą asmeninę pražangą ir sėdasi ant atsarginių žaidėjų suolelio. Jį pakeičia daug kritikos sulaukiantis turkas C.Nalga. Legionierius netrukus pataiko iš po krepšio (18:11).

1 kėlinys 10 min.

„Lietuvos rytas“ didina apsukas. Kh.el Aminas paskutinę atakos sekundę pataiko dvitaškį ir pirmą kartą rungtynėse padidina šeimininkų persvarą iki dviženklės (23:12). Paskutinė svečių ataka – nesėkminga.

2 kėlinys 1 min.

C.Nalga toliau įrodinėja, kad gali žaisti. „Lietuvos ryto“ legionierius iš Turkijos galingai blokuoja varžovo metimą, jau atrodytų, esant beviltiškai situacijai.

2 kėlinys 2 min.

M.Bjelica atkovoja kamuolį puolime ir smeigia tritaškį (26:12). Klubo „Cibona“ atakos kol kas padrikos ir dažniausiai bevaisės.

2 kėlinys 3 min.

Svečių gretose pasirodo iš Kauno „Žalgirio“ pasiskolintas aukštaūgis Mario Delašas. Jis netrukus pataiko vieną baudų metimą iš dviejų bandymų (26:15).

2 kėlinys 4 min.

Svečiai atsigauna. G.Vrbancas pataiko tritaškį ir nutraukia šešių iš eilės netaiklių tolimų bandymų seriją (28:18).

2 kėlinys 5 min.

„Cibona“ pataiko dar vieną tritaškį ir švelnina deficitą iki vienženklio (30:21).

2 kėlinys 5 min.

„Lietuvos ryto“ krepšininkai ne pirmą kartą klysta prasižengdami puolime, o Kroatijos čempionai tuo naudojasi ir mažina atsilikimą (30:23).

2 kėlinys 8 min.

Svečiai į tai atsako 4 taškais be atsako ir „Lietuvos ryto“ treneris A.Trifunovičius priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Jo auklėtinių persvara ištirpo vos iki 5 taškų (32:27).

2 kėlinys 8 min.

Vilniečiai dar kartą prasižengia puolime. Šį kartą už neteisingai pastatytą užtvarą baudžiamas M.Bjelica.

2 kėlinys 9 min.

C.Nalga toliau sėkmingai renga taškus. Turkas atkovoja kamuolį po netaiklaus B.Newley tritaškio ir įridena jį į krepšį (36:27).

2 kėlinys 9 min.

Dar vienas gražus C.Nalgos žaidimo epizodas (38:29). Turkas per 12-a žaidimo minučių pataikė visus keturis mestus dvitaškius ir, surinkęs 8 taškus, su M.Gecevičiumi yra rezultatyviausi šeimininkų gretose.

2 kėlinys 10 min.

Paskutinis Kh. el Amino bandymas nesėkmingas ir komandos ilsėtis išeina „Lietuvos rytui“ pirmaujant 9 taškais (38:29).

3 kėlinys 1 min.

Įspūdingas epizodas. J.Valančiūnas įsibėgėjęs krauna kamuolį su varžovo pražanga (41:29).

3 kėlinys 2 min.

Dar vieną tritaškį prideda M.Gecevičius ir vilniečiai tęsia spurtą trečiame kėlinyje (44:29).

3 kėlinys 4 min.

Kh.el Aminas pelno 4 taškus iš eilės ir didina „Lietuvos ryto“ persvarą iki rekordinės 19 taškų ribos (50:31). „Cibona“ atrodo sutrikusi.

3 kėlinys 5 min.

Svečiai mėgina tirpdyti deficitą tritaškiais, tačiau jie skrieja pro šalį (52:33).

3 kėlinys 6 min.

„Siemens“ susirinkę žiūrovai skanduoja: „Šaras! Šaras! Šaras!“, tikėdamiesi aikštelėje išvysti Š.Jasikevičių.

3 kėlinys 7 min.

Galingas J.Valančiūno žaidimas. Aukštaūgis pelno 4 taškus iš eilės, o po savuoju krepšiu varžovus apdovanoja dar vienu bloku (56:33).

3 kėlinys 8 min.

Po B.Newley tritaškio vilniečių persvara pasiekia jau 25 taškų ribą (61:36), o minia vėl ima reikalauti, kad Š.Jasikevičius pasirodytų aikštelėje, tačiau A.Trifunovičius kol kas ignoruoja visus sirgalių prašymus.

3 kėlinys 10 min.

Paskutinę trečio kėlinio ataką sėkmingai baigia M.Delašas (61:38), tačiau svečiai nedžiūgauja – prieš paskutinį kėlinį jų deficitas yra daugiau nei didelis.

4 kėlinys 1 min.

Ketvirtą kėlinį „Lietuvos rytas“ pradeda galingu spurtu 8:0 ir nubraukia bent kokias svečių viltis dar atkurti intrigą (68:38).

4 kėlinys 3 min.

„Lietuvos rytas“ be gailesčio daužo varžovus. Tritaškį pataiko S.Babrauskas, o šeiminkų persvara išauga iki 35 taškų (73:38).

4 kėlinys 4 min.

Dar viena tolima šeimininkų bomba. Šį kartą pasižymi Kh.el Aminas (76:40).

4 kėlinys 5 min.

„Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai triumfuoja atsistoję – Š.Jasikevičius žengia į aikštelę.

4 kėlinys 5 min.

Rungtynes stebintys Š.Jasikevičiaus tėvai sūnų pasitiko su ašaromis akyse.

4 kėlinys 6 min.

„Lietuvos ryto“ persvara po A.Jomanto tritaškio pasiekia rekordinę 37 taškų ribą (79:42), tačiau „Cibona“ kiek sumažina milžinišką deficitą (81:49).

4 kėlinys 7 min.

Š.Jasikevčius atlieka įspūdingą rezultatyvų perdavimą M.Gecevičiui, tačiau per kitą ataką  sužingsniuoja.

4 kėlinys 8 min.

Š.Jasikevičiaus bandymas iš dviejų taškų ribos – netaiklus. Svečiai atsako įspūdingu dėjimu. Matyti, kad Š.Jasikevičius nėra geriausios sportinės formos, tačiau perdavimus dalija puikius.

4 kėlinys 10 min.

Padrikos paskutinės pora minučių, per kurias „Lietuvos ryto“ persvara kiek aptirpsta, tačiau išlieka solidi (90:68). Vilniečiai švenčia pirmą pergalę Eurolygoje, tuo tarpu „Cibona“ pralaimi penktą kartą iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius