Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 24

Drama Milane – Mindaugo Kuzminsko tritaškiai pražudė Kauno „Žalgirį“

Kauno „Žalgiris“ atsiliko tris kėlinius Milane, bet turėjo šansą išplėšti pergalę ketvirtajame. Tačiau tada savo šou pradėjo Mindaugas Kuzminskas, pataikęs tris tritaškius ir padėjęs „Olimpia“ ekipai nutraukti trijų pralaimėjimų seriją. Milano klubas šventė pergalę 80:70 (21:13, 13:17, 18:20, 28:20). „Žalgiriui“ tai skaudus smūgis kovojant dėl vietos atkrintamosiose.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Pirmajame kėlinyje Milano klubas pataikė penkis tritaškius ir buvo atitrūkęs net 21:8. Įpusėjus antrajam kėliniui po Artūro Milaknio tritaškio skirtumas sumenko 22:26. Per du kėlinius „Žalgiris“ rezultatyviausiai Eurolygos komandai leido įmesti tik 34 taškus ir prieš didžiąją pertrauką turėjo 4 taškų deficitą (30:34). Žalgiriečiams koją kišo tik septynios klaidos.

Po pertraukos geriau startavo „Olimpia“, bet Šarūnui Jasikevičiui skirta techninė pražanga suvienijo „Žalgirį“. Artūras Gudaitis sėdo ant suolo su keturiomis pražangomis, o Paulius Jankūnas kėlinį užbaigė taip, kad prieš lemiamą kėlinį „Žalgiris“ atsiliko tik 50:52.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Mariaus Grigonio ir Nate'o Wolterso tritaškiai pirmą kartą išvedė „Žalgirį“ į priekį 56:54. Tačiau 11 taškų ketvirtajame kėlinyje pelnęs Mindaugas Kuzminskas tapo savo buvusios komandos budeliu.

Kauno ekipoje rezultatyviausias buvo 17 taškų surinkęs Nate'as Woltersas. 14 pridėjo Paulius Jankūnas.

Milano klube rezultatyviausias su 20 taškų buvo Mike'as Jamesas. M.Kuzminskas iš viso pelnė 14 taškų, o Artūras Gudaitis prie pergalės pridėjo 6 taškus.

Prieš rungtynes Milano lietuvius pasveikino rungtynes stebėjęs Arvydas Sabonis.

Mindaugas Kuzminskas ir Arvydas Sabonis
Mindaugas Kuzminskas ir Arvydas Sabonis

Pirmąsias rungtynes Kaune „Žalgiris“ laimėjo 5 taškų skirtumu, todėl pralaimėjimas 10 taškų suteikė tarpusavio pranašumą „Olimpia“ ekipai.

Dvyliktą pralaimėjimą patyręs „Žalgiris“ Eurolygoje užima vienuoliktą vietą, bet tik viena pergale atsilieka nuo komandų, išsirikiavusių 7-10 vietose.

Kauno klubas sužaidė pirmas išvykos rungtynes iš trijų mačų serijos. Kitą savaitę laukia išvyką į Maskvą ir akistata su Rimo Kurtinaičio „Chimki“, o dar po savaitės – rungtynės su „Barcelona“.

Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis

„Olimpia“: M.Jamesas 20, V.Micovas ir D.Bertanis po 17, M.Kuzminskas 14.

„Žalgiris“: N.Woltersas 17, P.Jankūnas 14, B.Daviesas 13, M.Grigonis 10, E.Ulanovas ir A.Milaknis po 5, Th.Walkupas 4, A.White'as 2.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Šarui skauda: „Tikrai nesupratau, kas čia įvyko“

Sunkiai žodžius rinkęs M.Grigonis: „Su tokiu žaidimu ketvirtfinalis mums toli“

VIDEO: Šaras nusivylęs: nesupratau, kas čia įvyko
VIDEO: M.Grigonis atviras: su tokiu žaidimu ketvirtfinalis mums toli

Statistika: „Olimpia“ – „Žalgiris“ 80:70

Dvitaškiai: 15/33 (45,5%) – 21/41 (51,2%)

Tritaškiai: 13/29 (44,8%) – 5/19 (26,3%)

Baudų metimai: 11/17 (64,7%) – 13/17 (76,5%)

Atkovoti kamuoliai: 28 – 36

Rezultatyvūs perdavimai: 14 – 16

Perimti kamuoliai: 6 – 3

Klaidos: 10 – 13

VIDEO: A.White’as piktas: žaidžiau tragiškai
VIDEO: P.Jankūno gerėjanti forma nepaguodė

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Olimpia“ 70:80

40 min. D.Bertanis dar spėjo užsidirbti nesportinę pražangą. M.Grigonis pataikė baudų metimus. N.Woltersas sugebėjo prasižengti puolime ir tai buvo viskas. Likus žaisti 4 sekundes, Milano ekipos treneris dar paprašė minutės pertraukėlės.

39 min. M.Kuzminskas pataikė trečią tritaškį ketvirtajame kėlinyje ir žudė žalgiriečius – 74:67.

38 min. M.Jamesui skirta nesportinė pražanga, bet B.Daviesas pataikė tik vieną baudos metimą. M.Kuzminskas pridėjo dar du taškus. P.Jankūnas švelnino skirtumą – 65:71.

37 min. Po N.Wolterso dvitaškio laukė skaudus M.Jameso tritaškis – 62:68.

36 min. M.Jamesas didino šeimininkų pranašumą – 60:65.

35 min. M.Kuzminskas smeigė dar vieną tritaškį. Gerai, kad taiklus ir M.Grigonis – 60:63.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Paulius Jankūnas puikiai atstovėjo savo minutes. Panašu, jis grįš aikštėn užbaigti mačo, nes Šaras buvo labai patenkintas kapitono pasirodymu. Kai Jankis prisėdo ant suolo ketvirto kėlinio pradžioje, treneris davė žaidėjui penkis. Į aikštę sugrįžęs B.Daviesas nepridėjo „Žalgiriui“ tiek produktyvumo, kiek suteikė komandai pirmoje mačo dalyje.

34 min. N.Woltersas sugrąžino pranašumą „Žalgiriui“. D.Bertanio tritaškis jį vėl nubraukė – 58:60.

33 min. M.Kuzminsko tritaškis tildė žalgiriečių sirgalių grupę – 56:57.

32 min. M.Grigonis ir N.Woltersas smeigė aukso vertės tritaškius ir „Žalgiris“ pirmą kartą išsiveržė į priekį– 56:54.

Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Olimpia“ 50:52

30 min. P.Jankūnas kėlinį užbaigė taikliu metimu ir prieš lemiamą kėlinį „Žalgiris“ atsiliko tik 2 taškais.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Šaras tuoj išprotės, žiūrėdamas, kaip jo žaidėjai nesusitvarko su Vladu Micovu. Keturi jo taškai buvo ir Milaknio „nuopelnas“, bet po M.Grigonio klaidos treneris nebeišlaikė ir paprašė minutės pertraukėlės. M.Grigonis dar bandė ginčytis, bet žodžių mūšį su piktu treneriu laimėti sudėtinga.

Atrodo, žalgiriečiai nesusikalba ir neišsiaiškina žaidimo plano. Š.Jasikevičius prieš minutės pertraukėlę emocingai reagavo į Aarono White'o klausimus. Prieš tai su strategu ginčijosi ir M.Grigonis. Situacija nėra dramatiška – komandas skiria tik du taškai, o toli gražu iki geriausios formos žaidžiantis „Žalgiris“ turi krūvą rezervų. Bet atėjo akimirka juos išnaudoti.

29 min. T.Walkupas pataikė labai svarbų tritaškį – 48:52.

28 min. P.Jankūnas realizavo du baudų metimus, o V.Micovas buvo taiklus iš vidutinio nuotolio – 45:48.

27 min. Šaras užsidirbo techninę pražangą ir toliau laidė keiksmus teisėjams. Iškart po to taškus rinko A.Milaknis. Dvigubas saldainiukas. A.Gudaitis prasižengė puolime ir sėdo ant suolo su 4 pražangomis, o P.Jankūnas mažino skirtumą – 43:46.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Brandonas Daviesas garsiai nusikeikė, kai Šarūnas Jasikevičius nusprendė vietoj jo į aikštę mesti Paulių Jankūną. Treneris piktas. Jis išrašė amerikiečiui griežtą pamokslą. Po pertraukos A.Gudaitis sėkmingai revanšavosi savo oponentui.

26 min. P.Jankūnas kapitoniškai traukė sunkiausiu metu – 39:45.

25 min. A.Gudaitis atkovojo kamuolį puolime ir pavertė jį taškais. M.Grigonis prasižengė trečią kartą – 37:45.

24 min. V.Micovas užsidirbo techninę pražangą. Žalgiriečiai pataikė visus tris baudų metimus – du B.Daviesas ir vieną M.Grigonis – 37:41.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

„Žalgiriui“ šiandien labai trūksta Aarono White'o. Jis ne tik kad minusinis laksto po aikštę. Amerikietis atrodo kiek nesusikoncentravęs – neatkovoja 50/50 kamuolių, prastai skaito situacijas, atrodo neryžtingas. „Reaguok, Aaronai, po velniais!“ – šaukia Šaras prie šoninės linijos.

23 min. J.Brooksas didino Milano ekipos pranašumą – 34:41.

22 min. D.Bertanis kėlinį pradėjo tritaškiu. B.Daviesas papildė savo sąskaitą iki 10 taškų. A.White'as pelnė pirmuosius taškus – 34:39.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Prieš rungtynes buvo akcentuojama B.Davieso ir A.Gudaičio mikrodvikova. Ją, akivaizdu, laimi B.Daviesas. Jis su gynėjais kankina A.Gudaitį du prieš du situacijose, o gynyboje atlaiko fizinę lietuvio jėgą protu. B.Daviesas pirmoje mačo dalyje ir kovingesnis, ir greitesnis, ir gudresnis, ir efektyvesnis. Lauksime kito raundo.

„Žalgiris“ kol kas neblogai laikosi. Gynyba prieš Mike'ą Jamesą nepriekaištinga – amerikietis tiesiog toks talentingas, kad sumetė kelis neuždengiamus metimus. Pasitaiko gynybos drausmės pažeidimų, bet 34 praleisti taškai prieš rezultatyviausią Eurolygos komandą yra geras rezultatas. Ypač į akis krenta gerai kontroliuojama baudos aikštelė – Milano klubas nepelnė nė taško antraisiais šansais. B.Daviesas ten užtikrintai tvarko reikalus. „Žalgirio“ rezervas – tie septyni pramesti tritaškiai. Ne vienas buvo paleistas iš geros padėties. Tiesiog reikia įmesti į skylę. Žalgiriečiams taip pat per per daug kainuoja klaidos. Ypač pradžioje, šeimininkai už jas baudė greitais taikliais metimais.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Olimpia“ 30:34

20 min. Nors Milano arenoje skamba skanduotės „Lietuva“ taiklus buvo M.Jamesas, jau pelnęs 10 taškų. Po Šaro minutės pertraukėlės N.Woltersas sumažino skirtumą iki 4 taškų. Laukė įdomi antra rungtynių pusė.

19 min. M.Grigonis pirmuosius taškus pelnė baudų metimais – 28:31.

18 min. M.Jamesas po pertraukos pelnė taškus Milano ekipai – 26:31.

17 min. B.Daviesas ir vėl pasižymėjo, o kitoje aikštės pusėje puolime prasižengė A.Gudaitis, kuris iškart sėdo ant suolo – 26:29.

16 min. M.Kuzminskas pirmuosius taškus pelnė tritaškiu. E.Ulanovas realizavo abu baudų metimus – 24:29.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Koks užsivedęs Šaras! Į aikštę jis netikėtai metė žemą penketą, kuris kol kas susitvarkė puikiai. Keliskart puikiai atstovėjo gynyboje, o puolime, po puikaus kamuolio judėjimo, gražiai suraikė „Olimpia“ gynybą. „Žalgirio“ treneris džiaugsmingai spaudė kumščius ir išdalijo auklėtiniams „po penkis“. Šis Šaro manevras gali pakeisti rungtynių tėkmę.

15 min. A.Milaknis pataikė pirmąjį savo tritaškį ir sumažino skirtumą iki 4 taškų – 22:26.

14 min. Skirtumą mažino P.Jankūno taškai iš po krepšio. Aikštėje pasirodė M.Grigonis – 19:26.

13 min. Po M.Kuzminsko pražangos A.White'as prametė abu baudų metimus. Varžovai atsakė dvitaškiu – 17:26.

12 min. N.Woltersas pildė „Žalgirio“ sąskaitą – 17:24.

11 min. V.Micovas smeigė jau šeštą šeimininkų tritaškį. B.Daviesas kantriai rinko taškus po krepšiu, bet jis gavo antrą pražangą ir sėdo ant suolo – 15:24.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Su keitimais pastebimai griuvo „Žalgirio“ žaidimas. Italai penkis taškus iš eilės suvertė ištraukdami prie perimetro Paulių Jankūną po žaidimo du prieš du. Šaras dar pažėrė kapitonui priekaištų už neatkovotus kamuolius. O puolime D.Waltonas neįvedė kamuolio ten, kur turėjo, todėl Šaras jau buvo pasirengęs grąžinti aikštėn N.Woltersą. Vis dėlto persigalvojo paskutinę akimirką. Kauniečius stabdė ir neryžtingi sprendimai puolime. Už tai baudos taloną treneris išrašė Th.Walkupui, vėliau gavusiam skaudžių kritikos rykščių.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Olimpia“ 13:21

10 min. Visiškai laisvas paliktas E.Ulanovas pataikė pirmą „Žalgirio“ tritaškį. Po pirmojo kėlinio „Žalgiris“ atsiliko 8 taškais.

9 min. Tritaškių liūtis. M.Jamesas pataikė dar vieną – 8:21.

8 min. Milano klubo lyderis M.Jamesas pirmuosius taškus pelnė tritaškiu. „Olimpia“ pataikė jau ketvirtą tolimą metimą. Skirtumas jau dviženklis – 8:18. Šaras reagavo įleidęs į aikštę D.Thompsoną. P.Jankūnas sušvelnino rezultatą 10:18.

7 min. A.Gudaitis pildė savo sąskaitą taškais iš po krepšio. Šaras prašė minutės pertraukėlės – 8:15.

6 min. N.Woltersas užsidirbo nesportinę pražangą prieš D.Bertanį. Į aikštę žengė P.Jankūnas. Latvis pataikė baudų metimus, o V.Micovas smeigė jau trečią Milano ekipos tritaškį – 8:13.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Nežinau, kaip jaučiasi gripu pastarosiomis dienomis sirgęs A.Gudaitis, bet „Žalgiris“ daro viską, kad nukankintų centrą. „Olimpia“ tik trečią kartą šį sezoną išleido Gudą į starto penketą, o žalgiriečiai atakuoja jį puolime kaskart prieš jį sukdami žaidimą du prieš du.

5 min. N.Woltersas greitoje atakoje išlygino rezultatą – 8:8.

4 min. A.Gudaitis pelnė pirmuosius taškus į „Žalgirio“ krepšį. N.Woltersas atsakė dailia verpste– 6:8.

3 min. B.Daviesas dėjimu pataisė N.Wolterso metimą, o A.Gudaitis prasižengė jau antrą kartą – 4:6.

2 min. Rungtynės prasidėjo įdomiai. Braliukas D.Bertanis smeigė du tritaškius iš eilės. „Žalgirio“ ataka baigėsi B.Davieso taikliu metimu – 2:6.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Milane

Linkėjimai iš Milano! Kaip ir buvo galima prognozuoti, „Mediolanum Forum“ arenoje pilna „Žalgirio“ sirgalių. Jiems išskirta atskira tribūna, o iki ginčo kamuolio likus dar 40 min., tribūnose galima suskaičiuoti apie šimtą žaliai baltų! Milanas yra vienas daugiausiai „Žalgirio“ gerbėjų surenkančių Eurolygos taškų.

„Žalgirio“ aistruoliai Milano arenoje apšildė tribūnas tradicine vikingų skanduote. Tautiečiai čia aktyvūs. Tas rungtynių laukimas kažkuo primena Eurolygos finalo ketvertą Belgrade.

Milano „Olimpia“ ir „Žalgirio“ rungtynių programėlėje – įdomus įrašas. Kauniečių vyr. treneriu įvardijamas gerb. „Barcelona“ strategas Svetislavas Pešičius. Gal italai numato į ateitį kažką, ko nežinome mes?

Startiniai penketai:

„Olimpia“: Mike'as Jamesas, Dairis Bertanis, Vladimiras Micovas, Jeffas Brooksas, Artūras Gudaitis.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas, Aaronas White'as, Nate'as Woltersas, Artūras Milaknis, Marius Grigonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius