-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 06 /20:09

Eurolyga nesilankstys FIBA – atmetė pasiūlymą keisti tvarkaraštį

Eurolyga apsisprendė. Barselonoje vykusiame klubų vadovų posėdyje nutarta, kad į FIBA veiksmus reaguojama nebus ir rungtynės bus žaidžiamos kaip numatyta anksčiau.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / „Scanpix“/Sputnik nuotr.

Trečiadienį FIBA ir Eurolygos kare dėl naujosios „langų“ sistemos buvo sužibusi viltis, kai Tarptautinė krepšinio federacija perkėlė atrankos į 2019-ųjų pasaulio čempionatą rungtynes iš ketvirtadienio į penktadienį. Pakeitimai padaryti lapkričio ir kovo mėnesiais vyksiančioms rungtynėms.

Būtent ketvirtadienį (lapkričio 23 d.) Kauno „Žalgiris“ turėjo žaisti Eurolygoje, todėl tam, kad krepšininkai galėtų atvažiuoti į rinktinę, dar reikėjo ir Eurolygos žingsnio perstumdant rungtynes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas krepšinio rungtynėse
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas krepšinio rungtynėse

FIBA buvo pateikusi pasiūlymą Eurolygai, kad Jordi Bertomeu vadovaujama organizacija perkeltų susitikimus iš ketvirtadienio ir penktadienio į antradienį.

Tačiau per posėdį Barselonoje nuspręsta, kad pokyčių tvarkaraštyje nebus, todėl vilčių ketvirtadienį Eurolygos rungtynes žaidusius krepšininkus jau kitą dieną pamatyti Kosove – beveik nėra.

Susidariusią situaciją „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius dar prieš Eurolygos ėjimą vadino „absurdu“: „Kiek dar galiu kalbėti apie tą FIBA? (šypsosi.). Absurdas... Toliau. Malonu, kad jie stengiasi. Tačiau mes turime šiandien ką? Spalio 5-oji. Prasidėjo kažkokie veiksmai spalio kada? Antrą, trečią? Absurdas.

Visos arenos visoje Europoje užsakytos. Televizijos kontraktai, žaidėjų sutartys. Aš net neįsivaizduoju…

Būtų labai malonu, kad šitas karas baigtųsi. Visi esame krepšinio žmonės, iš to uždirbame. Ir žaidėjams nemalonu. Bet kodėl dabar? Kur mes buvome visą vasarą?

Ar laukėme pokerio žaidimų: kažkurie blefuos ir nueis? Bet niekas nenuėjo. Niekas nenusimetė kortų ir dabar esame šitoje situacijoje.

Absurdas. Koks mūsų (rinktinės) treneriui treniruočių procesas, jeigu žaidėjai atvažiuoja vieną dieną prieš (rungtynes)? Absurdas, absurdas...“

Rungtynių datą pakeitusi FIBA veikiausiai tikėjosi kitokio Eurolygos ėjimo, mat šis žingsnis ir pačiai Tarptautinei krepšinio federacijai nebuvo pigus: jau buvo užsakytos arenos, suplanuotos televizijos transliacijos.

Lietuvos rinktinė atranką į pasaulio čempionatą pradės grupėje, kurioje teks žaisti prieš Lenkiją, Vengriją ir Kosovą.

Jau anksčiau buvo žinoma, kad „langų“ metu į nacionalinę rinktinę negalės atvykti NBA rungtyniaujantys krepšininkai.

Eurolygos sprendimo motyvai:

  1. Tai FIBA ir nacionalinių rinktinių pareiga taip organizuoti rinktinių rungtynes, kad šios atitiktų aukščiausius standartus su geriausiais žaidėjais, treneriais ir teisėjais.
  2. Eurolyga visada palaikė nacionalinių rinktinių varžybas, kurios atitiko šiuos standartus ir toliau taip darys.
  3. FIBA pasiūlymas neišsprendžia pagrindinių tvarkaraščio problemų, kurios kilo dėl jų nustatymo be pasitarimo su klubais. Vietoje to, pasiūlymai kelia papildomas problemas:
  • a. Tai neišsprendžia pagrindinės problemos – ne visi geriausi žaidėjai bus rinktinėse (pavyzdžiui, iš NBA). Tai gadina viso turnyro prestižą ir nepatenkina sirgalių lūkesčių bei suteikia pranašumą kai kurioms rinktinėms.
  • b. Tai padidina kelionių skaičių ir rungtynių intensyvumą žaidėjams, kurie būtų priversti žaisti daugiau rungtynių per trumpesnį laiką. Kai kuriems žaidėjams tai būtų papildomos 30, 40 ar 50 valandų kelionėms, kurios didina nuovargio ir traumų riziką.

    4. Dėl šių motyvų Eurolyga nekeis savo tvarkaraščio.

    5. Eurolygos klubai apgailestauja, kad FIBA pirmasis pasiūlymas susitarti buvo pateiktas po penkerių metų derybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius