Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 14

Eurolygos A grupėje – Jono Mačiulio ir Rimo Kurtinaičio akistata

Jau ketvirtadienį startuoja dar vienas intriguojantis prestižiškiausias Europoje krepšinio turnyras – Eurolyga. 24sek.lt pristato kiekvieną grupę ir svarbiausius dalykus, kuriuos privalote žinoti. A grupėje – Rimas Kurtinaitis su Europos taurės čempionais „Chimki“ ir Eurolygos čempionų titulą ginantis Jono Mačiulio Madrido „Real“.
Jonas Mačiulis ir Rimas Kurtinaitis
Jonas Mačiulis ir Rimas Kurtinaitis

Madrido „Real“

Tikslas: Pirmą kartą per devynerius metus vienoje grupėje susitinka Eurolygos ir Europos taurės čempionai. Negana to, komandos susitiks jau pirmąją turnyro savaitę.

Pirmą kartą per devynerius metus vienoje grupėje susitinka Eurolygos ir Europos taurės čempionai.

Madrido „Real“ gina čempionų titulą ir tikisi tapti vos trečiuoju klubu per pastaruosius 24 metus, kuriam pavyks tai pasiekti. Tendencijos jiems nėra palankios. 2013 metų čempionas Pirėjo „Olympiacos“ ir 2014 metais triumfavęs Tel Avivo „Maccabi“ kitą sezoną net nepateko į atkrintamąsias.

Lyderiai: Madrido klube nuo triumfo praėjusį sezoną liko 8 krepšininkai, įskaitant finalinio ketverto MVP Andresą Nocioni ir į simbolinę Eurolygos rinktinę patekusius Felipe Reyesą ir Rudy Fernandezą. Čia taip pat liko ir anksčiau MVP titulą iškovojęs Sergio Rodriguezas. Komandą į priekį ves treneris Pablo Laso, kuris praėjusį sezoną tapo Aleksandro Gomelskio taurės metų treneriu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ triumfas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ triumfas

Maskvos srities „Chimki“

Tikslas: „Chimki“ klubas siekia tapti pirmuoju Europos taurės čempionu per ketverius metus, kuriam pavyktų pasiekti atkrintamąsias kovas Eurolygoje. Nuo turnyro pradžios 2005 metais tik trims čempionams pavyko taip toli eiti Eurolygoje – Maskvos „Dinamo“, „Valencia“ ir Kazanės UNIKS. Dar grėsmingesnis faktas Rimo Kurtinaičio klubui – nei vienas Europos taurės čempionas nepasiekė Eurolygos finalo ketverto etapo.

Lyderiai: „Chimki“ atrodo kaip komanda, kuri gali pabandyti pakeisti šį prakeiksmą. Savo artilerijoje Rimas Kurtinaitis turi buvusį finalo ketverto MVP Tyrese'ą Rice'ą, Aleksejų Švedą, Petterį Koponeną ir Zoraną Dragičių.

VIDEO: Rimas Kurtinaitis

Stambulo „Fenerbahce“

Tikslas: Praėjusį sezoną Turkijos ekipa pirmą kartą pasiekė finalinį ketvertą, o pasirengimo šiam sezonui metu pirmą kartą susitiko ir su NBA komanda. Klubas turi ne mažesnių ambicijų ir naujai Eurolygos serijai.

Permainos: Stambulo ekipa šią vasarą padarė svarbių pakeitimų. Komandoje liko vos keturi žaidėjai, kurie praėjusį sezoną padėjo turkams pasiekti finalo ketvertą – Janas Vesely, Bogdanas Bogdanovičius, Melihas Mahmutoglu ir Ricky Hickmanas. Pastarasis vis dar gydosi achilo sausgyslės traumą.

Tarp naujų veidų komandoje yra du buvę čempionai su „Olympiacos“ klubu – „centras“ Pero Antičius ir gynėjas Kostas Sloukas. Komandai taip pat padės įžaidėjas Bobby Dixonas ir puolėjas Luigi Datome. NBA rungtyniavęs 28-erių vidurio puolėjas Ekpe Udohas Eurolygoje dar tik debiutuos.

„Scanpix“ nuotr./„Oklahoma Thunder“ – Stambulo „Fenerbahce Ulker“
„Scanpix“ nuotr./„Oklahoma Thunder“ – Stambulo „Fenerbahce Ulker“

Belgrado „Crvena Zvezda“

Tikslas: Trečią kartą iš eilės Eurolygoje pasirodysiantis klubas siekia pasiekti atkrintamąsias kovas ir pagerinti praėjusio sezono pasirodymą.

Permainos: Vasaros metu Belgrado klubas turėjo ieškoti išeičių. Komanda prisiviliojo keturis naujus žaidėjus. Sofoklis Schortsanitis ir Stefanas Nastičius turėtų sustiprinti priekinę liniją, o Guy Mekelis ir Ryanas Thompsonas sudaryti puikiai veikiantį tandemą. 

Naujokų ketvertukui turėtų padėti labiau pažįstami veidai – Luka Mitrovičius, Nemanja Dangubičius ir Maikas Zirbesas. Jų tikslas – kompensuoti išvykusių žaidėjų indėlį, kuris buvo net du trečdaliai komandos taškų, daugiau nei pusė atkovotų kamuolių ir 61 proc. rezultatyvių perdavimų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sofoklis Schortsanitis ir Rudy Fernendezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sofoklis Schortsanitis ir Rudy Fernendezas

„Strasbourg“

Tikslas: Po stipraus sezono Prancūzijoje ir Europos taurėje Strasbūro ekipa ir vėl Eurolygoje. 2005 metais Eurolygoje debiutavęs klubas į turnyrą sugrįžo tik 2013 metais, tačiau tuomet reguliariajame sezone pasiekė tik dvi pergales. Šį sezoną Vincento Collet ekipa bandys pagerinti šį rezultatą.

Permainos: Reguliariajame Europos taurės sezone puikiai pasirodę „Strasbourg“ krepšininkai rėmėsi treneriu Vincentu Collet ir komandos lyderiu Antoine Diot, kurio, deja, išlaikyti nepavyko. Prancūzijos ekipa neteko ir traumą patyrusio Matto Howardo, todėl pasikvietė Romeo Travisą. Prie komandos taip pat prisijungė patyręs „centras“ Vladimiras Golubovičius ir perspektyvus Kostja Mushidi.

„Scanpix“ nuotr./Vincentas Collet
„Scanpix“ nuotr./Vincentas Collet

Miuncheno „Bayern“

Tikslas: Vokietijos klubas pradės jau trečią iš eilės Eurolygos sezoną. Praėjusį sezoną Miuncheno klubas baigė pasirodymą po reguliariojo sezono kovų. Europos taurėje sekėsi geriau, tačiau vokiečiai aštuntfinalyje neatsilaikė prieš Valensijos ekipą. Šį sezoną su rimtu pastiprinimu, anot Duško Savanovičiaus, komanda gali pasiekti „Top 8“.

Permainos: Prieš sezoną Vokietijos klubas sudarė sutartį su Eurolygos čempionu Madrido „Real“ ekipoje K.C. Riversu, kuris turėtų būti rimta paspirtis „Bayern“ ambicijoms. Prie komandos taip pat prisijungė vidurio puolėjas Andreas Seiferthas, sunkiojo krašto puolėjas Maxi Kleberas, įžaidėjas Alexas Renfroe ir vidurio puolėjas Deonas Thompsonas.

VIDEO: Duško Savanovičius

Aukštaūgių katilas

A grupėje susikaus nemažai aukštaūgių, o daugiausia jų – Strasbūro komandoje. 2,12 m ir daugiau siekiantys Romainas Duportas, Vladimiras Golubovičius ir Bangaly Fofana savo konkurentams pateiks nemažai išbandymų.

Tačiau „Fenerbahce“ ekipa su Pero Antičiumi, Janu Vesely ir Ekpe Udohu mažai atsilieka. Belgradas turi Maiką Zirbesą, Sofoklį Schortsanitį ir Stefaną Nastičių. Miuncheno klubas turi aukščiausią A grupės krepšininką – 2,16 m Danielį Mayrą.​

Miuncheno klubas turi aukščiausią A grupės krepšininką – 2,16 m naujoką Danielį Mayrą.

Miuncheno klubas turi aukščiausią A grupės krepšininką – 2,16 m naujoką Danielį Mayrą. Jam turės rimtai talkinti Johnas Bryantas (2,08) ir Andreasas Seiferthas (2,09).

„Chimki“ taip pat turi tvirtų ramsčių – Ruslaną Pateevą, Paulą Davisą, Marko Todorovičių ir Jamesą Augustine'ą.

Žemiausia priekinė linija grupėje – Madrido „Real“. Titulą ginantys ispanai neturi aukštesnio žaidėjo nei 2,10 m. Tačiau veteranai Gustavo Ayonas, Andresas Nocioni ir Felipe Reyesas jau įrodė, kad gali kompensuoti centimetrų trūkumą. Jiems padės Guillermo Hernangomezas ir Trey Thompkinsas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Pero Antičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Pero Antičius

Grupės komandų treneriai – patyrę vilkai

A grupės komandas sieja pastovumas ant suolo. Nuo 2009 metų „Chimki“ jau ketvirtą kartą pasirodo Eurolygoje ir antrą kartą su Rimu Kurtinaičiu, kuris jau kelis kartus laimėjo Europos taurę.

Miuncheno klubas jau trečią sezoną iš eilės pasirodys Eurolygoje su tuo pačiu treneriu – Svetislavu Pesičiumi.

Belgrado ekipa debiutavo Eurolygoje prieš trejus metus ir taip pat turi tą patį trenerį Dejaną Radonjicą, kuris praėjusį sezoną pirmą kartą atvedė komandą iki „Top 16“ etapo.

Strasbūre Vincentas Colletas darbuojasi jau nuo 2011 metų. Pablo Laso taip pat Madride pradėjo dirbti nuo 2011 metų. Željko Obradovičius Stambule treniruoja trečius metus po 11 metų Atėnuose.

VIDEO: Vincentas Collet

Suskaičiuokite šių trenerių trofėjus ir jūs turėsite 10 Eurolygos titulų, dviejų pasaulio čempionatų auksą ir keturis Europos čempionato trofėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius