Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 07

Eurolygos aukštaūgis – užribyje: „Stebuklas iš Rusijos“ lėmė ilgą diskvalifikaciją

Graikijos krepšininkas Konstantinos „Dinos“ Mitoglou sulaukė 32 mėnesių (pustrečių metų) diskvalifikacijos dėl teigiamo dopingo testo, – skelbia Graikijos žiniasklaida.

Remdamasi savo šaltiniais FIBA, Graikijos SDNA sporto naujienų kanalas pranešė apie neįprastai griežtą bausmę krepšinyje.

Šiame sporte dopingas vartojamas retai, tad K.Mitoglou istorija yra nekasdieniška.

Graikijos rinktinės krepšininkas buvo suspenduotas dar praėjusį sezoną, kai atstovavo Milano „Olimpia“ klubui.

Pasak Graikijos žiniasklaidos, lemtingas buvo K.Mitoglou testas praėjusį kovo mėnesį po Milano komandos rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“.

„Gydytoja patikino mane, kad ampulės yra „stebuklingas vaistas iš Rusijos“, – savo versiją dėstė K.Mitoglou, praėjusį sezoną norėjęs išgydyti pėdos traumą – Ji davė man serumo. Kai perklausiau, ji pareiškė, kad serumas padės išvalyti visą kūną.“

Nelegalius medikamentus sportininkams, aktoriams ir kitų profesijų žmonėms tiekusi graikė pernai rudenį buvo areštuota Graikijos policijos, o D.Mitoglou pateikė teisinę pretenziją.

Vis dėlto, dabar pranešama apie itin griežtą bausmę žaidėjui, nors SDNA priduria, jog 26 metų aukštaūgis dar gali skųsti sprendimą tiek FIBA apeliacinei komisijai, tiek Sporto Arbitražui.

D.Mitoglou buvo laikomas dideliu Graikijos krepšinio talentu, kai po studijų baigimo Veik Foresto universitete sudarė ketverių metų 2 mln. dolerių vertės sutartį su Atėnų „Panathinaikos“. Per geriausią – ketvirtą savo sezoną Graikijos klube 210 cm ūgio puolėjas rinko po 9,3 taško ir 5,4 atkovoto kamuolio Eurolygoje.

Getty Images/ Euroleague nuotr./Konstantinas Mitoglou ir Willas Thomasas
Getty Images/ Euroleague nuotr./Konstantinas Mitoglou ir Willas Thomasas

2021 metais K.Mitoglou persikėlė iš „Panathinaikos“ į Milano „Olimpia“, sutaręs dėl dvejų metų 1,8 mln. eurų vertės sutarties.

Milano komandoje graikas pelnė po 7,6 taško ir 4,2 atkovoto kamuolio Eurolygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius