Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 12 09

Eurolygos čempionai paskandino „Žalgirį“ tritaškių liūtyje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai lygiai kovėsi du kėlinius Eurolygos rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“, tačiau du pastaruosius sezonus turnyre triumfavęs Turkijos klubas tolimais metimais nulaužė šeimininkų pasipriešinimą 60:86 (19:25, 14:8, 15:30, 12:23).

15 tūkst. sirgalių suplūdo į sausakimšą Kauno areną, tarp jų ir labai aukšti vyrai – „Žalgirio“ legenda Arvydas Sabonis ir kitas buvęs NBA žaidėjas latvis Andris Biedrinis.

Tačiau net ir prilygęs tituluotiems varžovams po krepšiais, „Žalgiris“ buvo bejėgis prieš „Anadolu Efes“ snaiperius.

Ergino Atamano treniruojami krepšininkai pataikė net 17 tritaškių iš 29, o spurtu 13:0 trečiajame kėlinyje nukalė sau septintą pergalę turnyre.

„Žalgiris“ po dvylikto turo lieka su šešiais laimėjimais, nors įpusėjus rungtynėms atrodė, kad gali būti kitaip.

„Žalgiris“ neapdairia gynyba pradėjo rungtynes, leidęs rankų taiklumą pajausti Vasilije Micičiui ir Rodrigue'ui Beaubois.

Nors atsiliko 9:19, Kauno krepšininkai suderino veiksmus gynyboje ir žymiai kiečiau atrodė antrajame kėlinyje, per kurį leido varžovams pelnyti tik 8 taškus.

Puolime „Žalgirį“ patempė 10 taškų mikliai surinkęs Tyleris Cavanaugh. Kauno komanda turėjo spręsti ir gynėjų rotacijos problemą.

Šonkaulio lūžį LKL rungtynėse patyręs ir mėnesį nežaisiantis Lukas Lekavičius mačą stebėjo iš šalies, o arenoje iš viso nebuvo prieš pat rungtynes susirgusių Tomo Dimšos ir Karolio Lukošiūno.

Juos pavadavo Mantas Kalnietis ir Dovydas Giedraitis, nedideliais dalykais prisidėję, kad „Žalgiris“ išlygintų rezultatą prieš pat didžiąją pertrauką (33:33).

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ jau fiksavo aštuonių minučių atkarpą, kai „Anadolu Efes“ puolimo mašina sukosi be taškų ir trumpam išsiveržė į priekį (39:35), bet tada sulaukė tritaškių serijos ir jau patys praleido Eurolygos čempionų spurtą 0:13.

Iš viso per trečią kėlinį „Anadolu Efes“ pataikė net 8 tritaškius, iš kurių 3 įšovė Amathas M'Baye.

Puolime geriausią sezono mačą sužaidė T.Cavanaugh. Iki tol rinkęs tik po 4,7 taško amerikietis pelnė 15 taškų, bet tai mažai guodė „Žalgirį“, per trečią kėlinį paleidusį rungtynes ir nebegrįžusį į kovą.

Trečią pralaimėjimą per ketverias pastarąsias rungtynes Eurolygoje patyręs Kauno klubas iškrito iš pirmojo aštuoneto.

„Žalgirio“ laukia sudėtinga kita savaitė Eurolygoje: antradienį Belgrade teks žaisti su tiek pat pergalių turinčia, bet net penkis pastaruosius mačus iš eilės laimėjusia „Crvena zvezda“, o ketvirtadienį Kaune svečiuosis vienas turnyro favoritų Madrido „Real“.

„Žalgiriui taškų pelnė: Tyleris Cavanaugh 15 (8 atk. kam.), Ignas Brazdeikis ir Edgaras Ulanovas (6 rez. perd.) po 9, Rolandas Šmitas 8, Arnas Butkevičius 7, Keenanas Evansas, Dovydas Giedraitis ir Kevariusas Hayesas po 4 (Mantas Kalnietis, Laurynas Birutis, Liutauras Lelevičius);

Anadolu Efes: Rodrigue'as Beaubois 20, Vasilije Micičius 19, Willas Clyburnas 17, Amathas M'Baye 9.

Ketvirtasis kėlinys

39 min. Kova baigta, Liutauras Lelevičius debiutuoja Eurolygoje.

38 min. Nekantriausi sirgaliai jau palieka areną. 58:81.

36 min. „Žalgirio“ sirgaliai turi daug priekaištų teisėjams, bet įtakos rezultatui tai neturi. 55:73.

33 min. Kauno komandos lyderis K.Evansas kol kas pelnė tik 4 taškus, tiek pat, kiek ir D.Giedraitis. K.Evanso kamuolio pristatymas K.Hayesui ir šio dėjimas į krepšį buvo labai efektingas, bet ar tai pakeis rungtynes? 52:64.

Trečiasis kėlinys

30 min. „Žalgiris“ praleido net aštuonis tritaškius per trečią kėlinį! Nenuostabu, kad varžovai dideliais trišuoliais nutolo. 48:63.

29 min. T.Cavanaugh jau pelnė 15 taškų, kai šį sezoną iki tol daugiausiai buvo įmetęs 12. Bet tai mažai guodžia, nes „Žalgiris“ neapsigina nuo Turkijos klubo tritaškių. 46:60.

27 min. „Žalgiris“ pralaimi keturių minučių atkarpą 0:13, o rezultatas staiga pakrypo į neigiamą pusę: 39:48.

25 min. Svečiai pataikė tris tritaškius iš eilės, o iš viso yra įmetę 8 iš 18. Kauniečiai atsilieka 39:44.

23 min. Ritasi atakų bangos. „Žalgiris“ jau buvo priekyje keturiais taškais, bet po R.Beaubois ir T.Pleisso tritaškių vėl turi vytis. 39:41.

Antrasis kėlinys

20 min. „Žalgiris“ pridėjo energijos ir kietumo gynyboje bei per antrą kėlinį praleido tik 8 taškus, o D.Giedraitis sudėtingu dvitaškiu sulig antrojo kėlinio sirena išlygino rezultatą – 33:33.

Per pirmąją mačo dalį daugiausiai taškų Kauno komandai pelnė T.Cavanaugh (10) ir I.Brazdeikis (5). E.Ulanovas pelnė 4 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir jau atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Anadolu Efes“ gretose rezultatyviausi V.Micičius (9) ir R.Beaubois (8).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

17 min. Kaip gražiai ant R.Šmito klaidinančio judesio pasimovė T.Pleissas. Po latvio dvitaškio 31:33.

16 min. A.Butkevičius įskraidino antrą „Žalgirio“ tritaškį, kuris padeda neleisti svečiams nutolti: 27:33.

13 min. K.Evansas išrašė bloką W.Clyburnui! Oho, koks epizodas.

12 min. Koks užsivedęs T.Cavanaugh šįvakar! Amerikietis veržiasi, kovoja dėl kamuolių, meta iš toli. Jis jau pelnė 10 taškų, o „Žalgiris“ priartėjo iki 22:25.

Pirmasis kėlinys

10 min. T.Cavanaugh jau pelnė 7 taškus, du metimai atlikti po M.Kalniečio perdavimų. Bet varžovai pataikė net 10 metimų iš 14, tarp jų penkis tritaškius, kai žalgiriečiai tik vieną 19:25.

8 min. Svečiai pataikė pirmuosius 8 metimus iš 9 ir buvo įgiję dviženklę persvarą, bet po žaidėjų keitimų „Žalgiris“ tapo agresyvesnis gynyboje. Tai suteikia jėgos ir puolimui: 13:19.

6 min. Mantas Kalnietis pasirodė aikštėje. Iki šiol šį sezoną jis Eurolygoje buvo žaidęs tik pusantros minutės.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

5 min. Kur gynyba? V.Micičiius jau pelnė 9 taškus, o R.Beaubois 6. K.Maksvytis prašo minutės pertraukėlės, nes jau 8:17.

3 min. K.Hayesui medikai gydo pirštą. Panašu, kad „Žalgirio“ vidurio puolėjas susižeidė dėdamas kamuolį į krepšį.

1 min. Įspūdinga pirmoji „Žalgirio“ ataka – E.Ulanovas prasiveržė ir paskutinę akimirką atidavė kamuolį K.Hayesui – efektingas dėjimas.

„Žalgirio“ starto penketas: K.Evansas, I.Brazdeikis, E.Ulanovas, R.Šmitas ir K.Hayesas.

Prieš pat rungtynes: 15 tūkst. sirgalių nepaliko laisvų vietų arenoje. Laukia karštas triukšmingas vakaras.

Prieš rungtynes: „Žalgirio“ sirgaliai pamažu pildo tribūnas, o jų akys krypsta aukštyn į du didelius ekranus, kur rodomas pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalis. Kauno publika suošė iš netikėtumo, kai Bruno Petkovičius pratęsimo pabaigoje išlygino rezultatą (1:1), kai atrodė, jog brazilai viena koja įžengę į pusfinalį po Neymaro įvarčio.

Tiesa, 11 metrų baudinių serija ekrane jau nebuvo rodoma ir kroatų triumfas bei brazilų tragedija matyta jau tik per telefonus. Ką gi, favoritų statusas ir ankstesni čempionų titulai pergalių negarantuoja. Galbūt ir „Žalgiris“ patvirtins šį dėsnį Eurolygos rungtynėse?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius