-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 29 /21:53

Prakeiksmas nuplėštas: mače su „Olimpia“ – pergalingos „Žalgirio“ mados

Pagaliau! Penkių namuose patirtų pralaimėjimų ruožas baigėsi. Eurolygos podiumu ketvirtadienio vakarą virtusioje Kauno „Žalgirio“ arenoje šeimininkai po dramatiškos kovos patiesė Milano „Olimpia“ ekipą – 83:78 (18:23, 22:8, 20:27, 23:20). Šarūno Jasikevičaus vyrai pagaliau pradėjo pergalėmis atsidėkoti nuostabiai šį sezoną ekipą palaikančiai tūkstantinei miniai.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Aukštosios mados metro Giorgio Armani dar plačiau atverta piniginė šį sezoną leidžia jo numylėtiniams būti kur kas konkurencingesniems Eurolygoje, bet ketvirtadienio vakarą pergalingą krepšinio madų šou Kaune rengė „Žalgiris“.

Iki šiol kauniečiai savo aikštėje buvo pralaimėję visus penkis mačus ir pagal šį rodiklį kartu su Tel Avivo „Maccabi“ tūnojo lentelės dugne. Visgi akistatoje su Milano „dizaineriais“ sugebėta atsispirti nuo dugno.

Rungtynių išvakarėse Š.Jasikevičius meldė savo vyrų geresnės gynybos ir aiškino, kad nepaprastai sunku laikytis žaidime per kėlinį praleidžiant 20 ir daugiau taškų, tačiau į šiuos trenerio žodžius auklėtiniai neįsiklausė.

Mačo pradžioje „Olimpia“ atrodė solidesnė ir po pirmo ketvirčio kauniečiai turėjo penkių taškų deficitą – 18:23.

Visgi po pertraukėlės viskas kardinaliai pasikeitė. Per antrą kėlinį svečiai sukrapštė vos aštuonis taškus, jų puolimas pradėjo akivaizdžiai strigti, o galinga atkarpa 18:0 smogęs „Žalgiris“ tvirtai perėmė iniciatyvą ir įgijo dviženklį pranašumą – 40:29.

Visgi kelti baltos vėliavos „Olimpia“ nesiruošė. Mike‘o Jameso ir Artūro Gudaičio pastangų dėka svečiai sugebėjo atsitiesti ir trečiajame kėlinyje buvo priartėję iki taško. Ketvirtajame kėlinyje svečius jau traukė kitas buvęs žalgirietis Mindaugas Kuzminskas, bet šeimininkai savo tvirtovę apgynė. „Armani“ erelio sparnai neišsiskleidė.

Milano ekipą žalgiriečiai nugalėjo trečią kartą iš eilės, o per šiuolaikinės Eurolygos istoriją (nuo 2000 metų) laimėjo septynis kartus iš dešimties.

Su keturiomis pergalėmis ir šešiais pralaimėjimais „Žalgiris“ jau kabinasi į pirmąjį aštuonetą. „Olimpia“ turi šešias pergales ir keturis pralaimėjimus.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje apie pirmą pergalę namuose

Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“ 83:78 (18:23, 22:8, 20:27, 23:20).

„Žalgiris“: B.Daviesas 27 (11/15 dvit., 10 atk. kam., 4 rez. perd., 35 naud. bal.), N.Woltersas 11 (7 atk. kam., 7 rez. perd.), A.Kavaliauskas 8, E.Ulanovas 8 (5 atk. kam.), T.Walkupas 7 (5 atk. kam.), A.White’as 7, M.Grigonis 7, A.Milaknis 6, D.Waltonas 2, L.Westermannas 0 (6 rez. perd.).

„Olimpia“: M.Jamesas 17 (2/9 trit., 7 rez. perd., 2 per. kam.), A.Gudaitis 16 (8/12 dvit., 7 atk. kam., 3 per. kam., 3 blk.), M.Kuzminskas 14, V.Micovas 14.

VIDEO: M.Kuzminskas: „Dar vienas neišnaudotas šansas“
VIDEO: Antano Kavaliausko juokai rūbinėje nepalaužė atkaklaus Vido Mačiulio
VIDEO: Marius Grigonis apie gerą „Olimpia“ lietuvių žaidimą: už tai jie gauna didelius pinigus
VIDEO: Artūras Milaknis apie pergalę ir santūrų Pauliaus Jankūno palaikymą

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“ 83:78 (18:23, 22:8, 20:27, 23:20).

40 min. Brandonas Daviesas įmetė tik vieną baudos metimą (77:75). Tuomet pavyko apsiginti ir Nate'as Woltersas įmetė dar kartą (80:75). Brandonas Daviesas įtvirtino pergalę.

39 min. Vladimiras Micovas perėmė kamuolį sumažino atsilikimą iki vieno metimo.

38 min. Dar vienas labai svarbus Edgaro Ulanovo metimas – 77:73.

36 min. Edgaro Ulanovo puikus epizodas, sprogdinantis „Žalgirio“ areną. Du taškai ir pražanga!

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Mindaugas Kuzminskas pelno 14-ąjį tašką ir žaidžia geriausias savo Eurolygos rungtynes šį sezoną. „Žalgirio“ sirgaliai tribūnose jau keikia lietuvį ir grasina advokatais.

35 min. Mindaugas Kuzminskas deda iš viršaus po greito išpuolio.

34 min. Mindaugo Kuzminsko tritaškis. Milanas dar gyvas.

33 min. Šarūnui Jasikevičiui techninė pražanga. Visgi jo auklėtiniai pagavo bangą – 69:61.

32 min. Artūras Milaknis pataiko tritaškį iš aikštės krašto. Vėl smagiau – 65:60. Karštas Milas dar prideda ir dvitaškį – 67:60.

31 min. Puikus Antano Kavaliausko ir Artūro Milaknio epizodas „du prieš du“.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Įdomi trečiojo kėlinio pabaiga. M.Kuzminskas neperdavė kamuolio laisvam M.Jamesui ir pats bumbsino jį iki paskutinių ketvirčio sekundžių. Sprendimas pasiteisino – nors komandos draugas buvo nepatenkintas, lietuvis pataikė tritaškį ir piktas nukulniavo suolo link. Atrodo, Kuziai tai buvo principo reikalas. „Žalgiris“ kiek paleido rungtynių kontrolę. Agresyvi žalgiriečių gynyba kiek atsileido prieš pagrindinius Milano atakų kūrėjus. Tai vėl leidžia „Olimpia“ sirgalių grupelei būti girdimai neužpildytoje „Žalgirio“ arenoje.

III kėlinys. Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“ 60:58 (18:23, 22:8, 20:27).

30 min. Mindaugas Kuzminskas tritaškiu su sirena tildo „Žalgirio“ sirgalius. Lieka dviejų taškų pranašumas.

28 min. Koks Brandono Davieso dėjimas!!! 58:54.

27 min. Braliuko Dairio Bertanio du tritaškiai iš eilės. Iš „Žalgirio“ pranašumo lieka vos taškas – 53:52.

26 min. Atsipalaiduoti nereikėtų. Mike'sa Jamesas ir toliau greitas bei agresyvus, o Artūras Gudaitis artina „Olimpia“ prie „Žalgirio“.

25 min. Artūras Gudaitis sunkiai sustabdomas, bet ir kitoje aikštės pusėje „Žalgiris“ turi savo lyderį. Brandonas Daviesas pataiko iš vidutinio nuotolio – 49:41.

24 min. Antano Kavaliausko gražus epizodas. Po netaiklaus Mariaus Grigonio metimo, „centras“ pataiso nelengvą kamuolį – 47:37.

23 min. Puiki „Žalgirio“ ataka irgi baigiasi Brandono Davieso dėjimu – 45:35.

22 min. Dar vienas geras Artūro epizodas. Beveik identiškas. Dėjimas su Brandono Davieso pražanga. Visgi pataikyti nuo baudų metimo linijos nepavyksta. „Žalgiris“ priekyje – 41:35.

21 min. Antrą rungtynių pusę metimu iš po krepšio pradeda Artūras Gudaitis. Aštuntasis jo taškas.

II kėlinys. Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“ 40:31 (18:23, 22:8).

19 min. Nate'o Wolterso ir Thomaso Whalkupo tritaškiai, puikūs keli iš eilės Brandono Davieso epizodai. Dabar jau italai puolime žaidžia visiškai be minties. Sunku patikėti, bet „Žalgiris“ kėlinį baigia atkarpa 18:0 ir jau pirmauja dviženkle persvara – 40:29.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Šaras šoka prie šoninės linijos, su kiekvienu metimu nejučia pakeldamas koją, o perimtu kamuoliu – patenkintas spausdamas kumštį. Pagaliau „Žalgiris“ žaidžia taip, kaip norėtų treneris – puolime naudojasi pranašumais, o ginasi agresyviai ir neleidžia lyderiams priimti kamuolio.

18 min. Aaronas White'as irgi krauna iš viršaus – 31:29!

17 min. Galingos Brandono Davieso minutės. Iš pradžių „centras“ sumetė baudas, o apsigynus, dar užbaigė ataką ir dėjimu. „Žalgiris“ sugrįžo – 29:29.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Mindaugas Kuzminskas taip galingai įkrovė iš viršaus, kad iš Sauliaus Kuzminsko veido ilgai nedingo šypsena. Brolis tribūnose net persisuko į sirgalius pasidalinti efektingo epizodo įspūdžiais.

15 min. Nuostabus epizodas, iš vietų pakeliantis visus „Žalgirio“ arenos sirgalius. Leo Westermannas kabina kamuolį Aaronui White'ui ir šis krauna į krepšį – 26:29.

14 min. Šaras skėsčioja rankomis. „Žalgiriui“ žaidimas ir toliau nesiklijuoja. Rinkti taškus sekasi sunkiai, o stabdyti bangą pagavusių italų – nepavyksta (22:29).

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Darius Maskoliūnas užsidengęs akis negali žiūrėti į aikštę. Tai geriausiai iliustruoja antrąją pirmojo kėlinio pusę. Šaro planas likti su mažiau nei 20 taškų per kėlinį lūžta jau pirmajame ketvirtyje.
Mindaugas Kuzminskas ant atsarginių suolo rankose laiko kamuolį. Kartais žaidėjai taip bando „prisijaukinti“ kamuolį, kad išėję į aikštę neprarastų jo pojūčio.

12 min. „Olimpia“ pradeda žalgiriečius žeisti Mindaugo Kuzminsko ginklu. Pirmo kėlinio pabaigoje aikštėje pasirodęs lietuvis staigiai nuskuodžia į ataką ir žalgiriečių deficitas didėja iki pavojingos septynių taškų žymos – 18:25.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Šarui aikštėje reikia patikimesnio atakų dirigento. Du Waltono prasiveržimai baigėsi klaidomis, sykį jis priėmė skubotą sprendimą mesti į krepšį, šlubuoja ir amerikiečio gynyba. „Žalgirio“ treneris į aikštę piktai meta ir antrą įžaidėją Leo Westermanną. Net kai D.Waltonas perėmė kamuolį ir įrideno dvitaškį, Šaras demonstratyviai atsiduso ir nepatenkintas sukiojo galvą. D.Maskoliūnas tik pritariamai linktelėjo – sunki pradžia „Žalgiriui“.

I kėlinys. Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“ 18:23.

10 min. Mike'as Jamesas sunkiai sulaikomas, o „Žalgirio“ puolimas gerokai išsiderino. Derrickui Waltonui vadovauti komandos žaidimui kol kas sekasi sunkiai – 16:21.

7 min. Atsidaro Artūras Milaknis. Taiklus jo tritaškis, išlindus iš užtvaros. Bingo! 16:15.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Atrodė, kad Šarūnas Jasikevičius prie šoninės linijos nokautuos Marių Grigonį. Grubios žalgiriečių klaidos jau ne pirmą kartą palieka Mike'ą Jamesą laisvą. Ačiū Dievui, Grigonis reabilitavosi dvitaškiu su pražanga. Tai šiek tiek gelbėja jo kailį per minutės pertraukėlę. Akivaizdu, žalgiriečiai aktyvia gynyba bando išvarginti Milano ekipą, kurioje šiandien pasiruošę žaisti tik 9 žaidėjai. Sykį tai jau pasiteisino perimtu kamuoliu ir lengvu metimu iš po krepšio. Tai bus ilgas vakaras svečiams iš Italijos.

6 min. Marius Grigonis toks, kokį esame įpratę šiomis savaitėmis. Du jo taškai su varžovo pražanga – 13:11.

5 min. Brandonas Daviesas pataikė iš po krepšio, bet Mike'as Jamesas smeigia tritaškį (10:11).

4 min. Nate'o Wolterso pradžia įspūdinga. Dar viena rezultatyvi jo ataka ir 8:7.

3 min. Sėkminga kauniečių atkarpa. Brandonas Daviesas pataikė iš po krepšio, o netrukus kauniečiai perėmė kamuolį ir Nate'as Woltersas rezultatyviai užbaigė ataką. „Žalgiris“ priekyje – 6:5.

2 min. „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė veržliai po svečių krepšiu sužaidęs Nate'as Woltersas.

1 min. Kauniečiai dvikovą pradėjo tokiu starto penketu: Nate'as Woltersas, Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Aaronas White'as ir Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Už Milano „Olimpia“ suolo – šiltas Mindaugo Kuzminsko palaikymas. Prie Italijos klubo sirgalių atsisėdo ir Mindaugo brolis Saulius su sūnumi ir sužadėtine. Kuzia Kaune sulauks ir nemažai palaikymo, ir spaudimo. Lietuviams žaisti „Žalgirio“ arenoje nėra lengva, ypač, kai su buvusiu klubu sieja įvairiausios istorijos. Milanui dar bus sunku žaisti ir dėl išretėjusios rotacijos. Rungtynės ruošiasi tik 10 Italijos čempionų žaidėjų.

„Olimpia“ stiprybė – puolimas. Italijos ekipa vidutiniškai per rungtynes pelno 87,1 tašką ir šioje statistikos kategorijoje žengia trečia. Kauno klubas įmeta 83,3 taško. „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius varžovus pavadino viena geriausiai puolančių ir viena talentingiausių Eurolygos ekipų.

Simone Pianigiani auklėtiniai perima po 7,7 kamuolio. Tai yra antras rezultatas turnyre. Žalgiriečiai vagia tik 5,1 kamuolio. „Olimpia“ padaro 11,4 klaidos, o „Žalgiris“ – 13,9. Tai prasčiausias rodiklis lygoje.

Tiesa, Milano komanda prastai meta dvitaškius – 50,5 proc. taiklumu. Tai priešpaskutinė vieta. „Žalgiris“ atakuoja 54,6 proc. tikslumu. Be to, Lietuvos čempionai atlieka daugiau rezultatyvių perdavimų – atitinkamai 18,3 ir 16,4. Kiti abiejų klubų statistikos rodikliai yra panašūs.

Italijos ekipoje rezultatyviausiai rungtyniauja gynėjas iš JAV Mike‘as Jamesas. Jis renka 19,1 taško (2 vieta Eurolygoje), atlieka 7,3 rezultatyvaus perdavimo (3 vieta). Puolėjas serbas Vladimiras Micovas pelno 16,2 taško.

Daugiausia naudingumo balų Milano klube sukaupia A.Gudaitis – vid. 19. Jis įmeta 11,8 taško, atkovoja 6,6 kamuolio, išprovokuoja 5,2 pražangos. M.Kuzminskas pelno 5,9 taško.

Svečių gretose susižeidęs yra gynėjas Nemanja Nedovičius.

Eurolygoje Kauno ir Milano klubai tarpusavyje kovėsi 8 kartus. 6 pergales šventė žalgiriečiai. Jie „dizainerius“ praėjusį sezoną palaužė abu sykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius