Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 03

Eurolygos spektaklyje Kaliningrade – genialiojo N.Calatheso pergalingas šou

Penktadienio vakarą Kaliningradas išvydo įspūdingą Eurolygos 17-jo turo dvikovą. Čia namų rungtynes žaidęs čempionas Maskvos CSKA (12-4) reto grožio krepšinio trileryje su pratęsimu krito prieš Atėnų „Panathinaikos“ (10-7) – 102:106 (22:17, 23:32, 24:20, 20:20, 13:17).
Nickas Calathesas
Nickas Calathesas / Getty Images/ Euroleague nuotr.

CSKA krepšininkai pirmoje rungtynių pusėje puikiai dalijosi kamuoliu ir varžovus bandė skriausti tolimais metimais, ir nors šis ginklas veikė beveik neužsikirsdamas, gynyboje šeimininkams kilo ypač daug problemų.

Įpusėjus dvikovai bent po vieną tolimą metimą buvo pataikę net šeši CSKA krepšininkai (iš viso 8/16), bet graikų X faktoriumi tapo Konstantinas Mitouglou, leidęs į rusų krepšį vieną metimą po kito ir po dviejų kėlinių savo sąskaitoje jau turėjęs 15 taškų.

Įpusėjus akistatai maskviečiai turėjo keturių taškų deficitą (45:49), o 23-ąją minutę graikų persvara ūgtelėjo iki 11 taškų, tačiau tuomet pradėjo siausti Mike'as Jamesas.

8 taškus iki pertraukos turėjęs CSKA lyderis vien per trečią ketvirtį įmetė 12 ir taip nesunkiai susirinko savo vidurkį.

Jo ir Danielio Hacketto užkurtas CSKA traukinys pradėjo judėti vis grėsmingiau ir dar iki trečiojo kėlinio pabaigos sugebėjo pavyti „Panathinaikos“ – 69:69.

Savo žaidimą pagavę Rusijos čempionai ketvirtojo kėlinio pradžioje iš karto perėmė iniciatyvą ir buvo atitrūkę 7 taškais, bet paskutinėmis rungtynių minutėmis svečiai pradėjo puikiai pataikyti iš toli.

Vienas toks Nicko Calatheso tolimas metimas likus 7,2 sek. iki mačo pabaigos galiausiai išlygino rezultatą (89:89), o per likusį laiką M.Jamesas sužingsniavo ir ekipoms teko žaisti pratęsimą.

Jo metu iniciatyva jau priklausė graikams. Puikiai N.Calatheso diriguojama ekipa sugebėjo nutraukti dviejų pralaimėjimų seriją ir iškovoti pergalę. Graikai dabar užima šeštąją vietą.

Ketvirta žengianti CSKA pralaimėjo po trijų pergalių paeiliui.

N.Calathesas nugalėtojams pelnė 22 taškus ir atliko net 17 rezultatyvių perdavimų (40 naudingumo balų), 25 taškus pelnė ir 16 kamuolių atkovojo karjeros rungtynes sužaidęs K.Mitouglou, 14 taškų pridėjo Ioannis Papapetrou.

CSKA M.Jamesas įmetė 30 taškų, D.Hackettas – 22, Kyle'as Hinesas – 14.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius